Copy

Een korte BoereGoed Buurtbrief deze keer met: de beste wensen, werk in uitvoering, kasbloemkooltjes en griep de deur uit....
Een heel nieuw jaar......

BoereGoed wenst je een gelukkig, gezond, en liefdevol 2018! We hopen dat je de keuze maakt voor bewust gezond en duurzaam... Wij zullen er alles aan doen!Voorbereidend werk in uitvoering....

Ook in de Buurtkas helpt iedereen een handje mee om de Farmshops te bevoorraden, te voorzien en up to date te houden. In dit geval letterlijk "een handje" want hier komt toch wel degelijk een mooi handschrift bij kijken. Alle borden worden voorzien van de nieuwste aanbiedingen in het moment. En zeg nou zelf, netjes toch?!
Geen "groentjes" bij BoereGoed.....

Zomaar een ochtend in de inpakruimte van de Buurtkas. Normaal gesproken is er een variëteit aan kleur als de vrijwilligers bezig zijn om alles ingepakt en klaar te krijgen voor het vervoer naar de Farmshops. Maar deze ochtend was er een oase van frisse groene kleuren te zien. Spruitjes, sperziebonen, snijbonen, zichtbaar vers en een lust voor het oog. Of zoals één van de vrijwilligers zei: "Groen moet je doen...".
Onze eigen kasbloemkooltjes...

De Kerstdiners liggen alweer achter ons en de oliebollen zijn op... Het is weer tijd voor gezond!!! Laat het nu net zo zijn dat onze heerlijke kaskooltjes oogstrijp zijn en op je liggen te wachten in de Farmshops en Farm-I-See. Zo vanuit de Buurtkas op je bordje; eet smakelijk!!! Zolang de voorraad strekt.

 
Recept kasbloemkool.

Nodig:
*6 plakjes deeg hartige taart
*1 bloemkool
*1 broccoli
*150 gram zachte geitenkaas
*4 eieren
*125 ml crème fraiche
*1 mespunt zout
*45 gram amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 200 gram. Spreid de plakjes deeg uit en laat ze 10 minuten ontdooien.

Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze. Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 minuten beetgaar. Laat dit uitlekken in een vergiet.

Bestuif een snijplank met bloem en leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lapjes van ongeveer 30 cm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het mengsel van bloemkool en broccoli en verkruimel kaas erover. Klop de eieren los met de crème fraiche en zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm en bak de taart circa 20 minuten in het midden van de oven. Strooi het amandelschaafsel erover en bak de taart nog ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.


 
Gember, sapjes, kurkuma, griep de deur uit...

"Griepepidemie houdt aan...." We snotteren wat af deze donkere, koude maanden en verlangen naar het voorjaar! Zorg dat de zon een beetje schijnt, het zonnetje in je buik! Denk eens aan onze gezonde en biologische sappen. Of maak een heerlijke verwarmende thee met (biologische) gember, citroen en honing. Ook de variant kurkuma is een gezonde boost. Zo gaat de griep je deur voorbij.....en mocht je al geveld zijn; ben je er zo weer bovenop! Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens erg lekker....! Je vindt het dagelijks in onze Farmshops.

 
Vrijwilliger gezocht:

We zoeken nog steeds iemand die ons wil helpen met het organiseren van activiteiten zoals bijv plukdagen en streekmarkten. Ben je geinteresseerd? Mail naar info@boeregoed.nl of bel 0174-725205

 


Agenda

Elke zaterdag om 10.00 uur
Vrijwilligers inloop met een bakkie koffie.

Buurtkas Naaldwijkseweg 257a  's Gravenzande

Elke dinsdag om 10.00 uur
Vrijwilligers inloop met een bakkie koffie.
Buurtkas Naaldwijkseweg 257 a  's Gravenzande


 
 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2017 BoereGoed, All rights reserved.
U ontvangt deze BoereGoed Buurtbrief omdat u zich opgegeven heeft voor de BoereGoed Buurtbrief

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven