Copy
Deze week verkrijgbaar bij BoereGoed

Deze week hebben we in de Farmshops en Online 3 soorten Westlandse aardappelen, vers gesneden hutspot, boerenkool en soeptomaten in de aktie. Als je naar onder scrollt zie je de bijzonderheden.

De inhoud van de BoereGoed Buurtbox voor de komende week kun je HIER vinden.
Het assortiment in de Farmshops en Online zie je HIER en verdere bijzonderheden over de producten staan verderop in deze Buurtbrief!

Blog van Roos: BAKKIE (troost)……! 

Als er één toverwoord bestaat bij BoereGoed dan is het wel het woord: Bakkie! Of beter gezegd: BAKKIE!!! Want in de meeste gevallen wordt het eerder gebulderd dan zacht en fijnzinnig verwoord. En heel eerlijk; dat is ook wel logisch want in zo’ n kas vol met welig tierend groen, paadjes, en niet te vergeten soms flinke herrie van pompen of machines, red je het niet met gefluister of andere zachtzinnige pogingen.

Het resultaat is dan ook dat de vrijwilligers uit alle hoeken, gaten en spelonken komen aangesneld als dit toverwoord zich galmend over het pad verplaatst. Je moet weten dat er al zeker een half uur van tevoren herhaaldelijk dorstig en verlangend op horloges is gekeken en is gespeculeerd of het nou toch eindelijk eens 10:00 uur is. Het is zelfs zo erg dat een enkele laatkomer die naast de (koffie)pot piest bijna in tranen is om zoveel koffieleutleed. Maar goed tot zover deze inleiding. Waar ik naartoe wil is waar ik deze tekst mee begon: BAKKIE troost.
Lees hier verder

In de kiem smoren?

In de kiem smoren? Nou...deze tuinboon niet hoor! Mooi is ie hè? We hebben in de Buurtkas een hele kap van deze kiempjes gepoot en nu is het, met heel veel liefde en verzorging, wachten op medio mei. Dan kunnen de volwassen tuinbonen geoogst worden.

Product van de week - 3 soorten Aardappelen van Boer Pait uit Maasdijk

In de BoereGoed Buurtkas hebben we net eerstelingen aardappelen gepoot, maar in de winter kunnen we nu lekker genieten van de aardappelen van Boer Paet uit Maasdijk!

Om gewoon eens alles uit te proberen zijn nu gewoon al onze aardappelen in de actie in de Farmshops (vrijdag en zaterdag) en Online (voor woensdag bestellen)!

Nicola's (vastkokend), Frieslanders (vastkokend) en Doré's (kruimig) verpakt in papieren zakken van 2,5 kilo kosten vrijdag en zaterdag in de Farmshops maar € 1,99!!
En... lekker vers gesneden Hutspot (peen en uien) hebben we voor maar € 0,99

Ook onze bekende  BoereGoed krieltjes kosten € 1,75 per 500 gr.

O ja, wil je in een keer 20 kilo Nicola voor 14,99 kopen klik dan HIER.  

Lees hier verder over Boer Pait

Farm I See NIEUWS - Westlandse Gember uit de BuurtKas

In deze rubriek belichten we een product dat bijzondere eigenschappen heeft en dat in het Farm I See kasje in de BuurtKas geteeld wordt. Deze week belichten we de net geoogste gember uit de BuurtKas .

We hebben dit jaar voor de tweede keer gember geteeld en... het is gewoon gelukt!! We hebben Westlandse gember!!  Je moet even niet vragen hoeveel, want het was gewoon een heeeeel klein beetje. Maar, komend jaar gaan we wat opschalen!

Parallel verkopen we in de Farmhops en online biologische gember, niet uit de buurt. Bij BoereGoed zijn we allang overtuigd van de gember! Neem als je snel rijziek wordt gewoon een stukje gember en je zult versteld staan wat dit doet!

Gember is overigens een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd het gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Gember eet je niet puur, je maakt er wel gerechten lekkerder mee. Gewoon thee maken door plakjes te snijden en in kokend water te doen, is niet alleen lekker, maar doet je erg goed!

In de Chinese geneeskunde staat gember bekend om het positieve effect op de spijsvertering, het maaggebied en de longen. Daarnaast zou gember pijnstillend werken. Inmiddels is het niet meer alleen de Chinese geneeskunde die in de heilzame werking van gember gelooft. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat gember ontstekingsremmende stoffen bevat.
Meer hierover weten: Lees hier verder!

 

BoereGoed Buurt-Kerstpakketten nu al succes

Vorige week introduceerden we 2 Buurt-Kerstpakketten voor medewerkers of relaties van bedrijven en er lijkt een ware stormloop op deze pakketten ontketend te zijn! Wil je meer weten? Wacht niet te lang en klik HIER!

 


 

De inhoud van de Groente BuurtBox van de komende week

Wekelijks hebben we de lekkerste seizoensgroenten met recepten! Benieuwd wat de exacte samenstelling van de Groente Buurtbox voor de komende week is, klik dan hier.
De inhoud van de Fruit Vitaliteitsbox van de komende week

Elke weet zitten er de allerlekkerste appels en peren van De Kikkershoek in de Fruitbox. Verder zult u er bananen, mandarijnen en kiwi's (niet uit de buurt!) in aantreffen. Wekelijks vullen we hem aan met een grote variatie van seizoensfruit  die niet alleen lekker zijn, maar ook vitaliteit verhogend zijn!
Klik hier voor de inhoud van komende week.
Assortiment

BoereGoed is mede door de Corona ook een soort platform geworden voor boeren en telers uit de buurt. Buiten de producten uit de Buurtkas bieden we in de Farmshops en online aan:
Het assortiment:
- Groenten                                       - in Farmshops en Online
- Fruit                                               - in Farmshops en Online
- Zuivel uit Midden Delfland       - in 2 Farmshops en Online
- Vlees uit Midden Delfland        - Online
- Diverse Streekprodukten          - Online
- Sappies                                          - in Farmshops en Online
- Farm I See superfoods               - Online


Bezorging binnen regio zonder Farmshops

We zijn zo'n 2 maanden geleden begonnen met bezorgen van producten uit de BuurtKas en de regio en de kinderziekten zijn eruit!

Klik HIER om te zien hoe het werkt!

 

Meer weten over BoereGoed, 'Goed voor Mensen''?
Klik op onderstaande links:


- BoereGoed Doelstelling en Missie
 
-
BoereGoed Farmshop
   
-
BoereGoed Werkfruit
   
-
BoereGoed Telers
  
-
BoereGoed Webshop
   

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2020 - 2021 BoereGoed, All rights reserved.

Ons mail adres is: info@boeregoed.nl

Indien u de BoereGoed Buurtbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven