Copy
         

philharmonie zuidnederland viert lustrum met bewerking van Assepoester


In samenwerking met Het Laagland presenteert philharmonie zuidnederland de familievoorstelling Assepoesters Assepesters. Het verhaal is van de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens en wordt door hem zelf verteld!

Sprookjes. Prinsen en prinsessen, rozengeur en maneschijn. Je weet precies hoe ze gaan. Maar deze Assepoester? Dat is een ander verhaal. Een groot live-orkest speelt prachtige muziek van Prokofjev en Jacques Vriens vertelt ons samen met vier energieke acteurs over het lieve meisje Elsje, haar boze stiefmoeder en haar twee verschrikkelijke stiefzusjes. Haar leven is bepaald geen sprookje, want Assepoester moet altijd maar werken. En dat terwijl haar stiefzusjes – die zich de ‘Assepesters’ noemen – naar het bal van de prins mogen.

Met deze prachtige familievoorstelling voor jong en oud viert philharmonie zuidnederland haar eerste lustrum.

philharmonie zuidnederland - Assepoesters Assepesters
donderdag 28 maart / 19:00 uur / Papyruszaal
Meer info & Tickets »

Na meer dan 10 jaar terug in het theater:
Arie & Silvester


Jarenlang werden ze gevreesd door het ‘gegoede cabaret’. Totdat ze in 2007 stopten. Maar goed nieuws, want nu zijn de mannen terug van weggeweest. Wie?! Arie Koomen en Silvester Zwanenveld! In deze best of-show worden alle onvergetelijke acts afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en vervolgens keihard door uw strot geduwd. De twee heren gaan als vanouds tekeer. ‘Inhoud’ wordt vakkundig platgestampt, ‘theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en elke vorm van ‘nuance’ wordt genadeloos de grond ingetrapt. Alsof het nooit anders is geweest.

Arie & Silvester - Wie?!
vrijdag 29 maart / 20:00 uur / Papyruszaal
Meer info & Tickets »

AINSI in april: bijzondere vrouwen


De maand april in AINSI staat in het teken van een bijzonder dansprogramma waarin vrouwen een belangrijke rol spelen. Vier dansvoorstellingen, zeer verschillend van elkaar, maar alle gecreëerd voor of door vrouwen. Laat u verrassen door de diversiteit van deze makers en bezoek twee voorstellingen voor € 25.

De actie is geldig op:
> Kalpana Raghuraman - Superhuman: Our Inner Darkness
Jens van Daele's Burning Bridges - NachtHexen II: La Parisienne
> WArd/waRD – Ann van den Broek - Zooming in on Loss
Tabea Martin & Simona Bertozzi - This is my last dance
 
Meer info & Tickets »

Orkater houdt met humor de dood op afstand


Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen en hoe moeilijk gaan ze het zichzelf nog maken? 

Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op persoonlijke en herkenbare manier steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de ander haar door allerlei doelen te stellen. Een feelgood-voorstelling over het leven zelf.
 
‘Alles aan deze voorstelling klopt.
237 redenen om door te gaan is een juweeltje.’

Theaterkrant ★★★★★
 
Orkater - 237 redenen om door te gaan
maandag 8 april / 20:00 uur / Papyruszaal
Meer info & Tickets »

Frans Pollux en Emil Szarkowicz brengen persoonlijk liedjesprogramma

In het liedjesprogramma POLLUX duit EMIL vertelt Emil Szarkowicz ontwapenend eerlijk over zichzelf, zijn Poolse ouders, en vooral over het meisje dat hij verloor. Frans Pollux neemt Emil bij de hand. Samen zingen zij bekende liedjes van Pollux én nieuwe liedjes, begeleid door gitarist BJ Baartmans en toetsenist Rob Geboers. Vorige week verscheen zo’n nieuw liedje, Same.

Al dik tien jaar staan de twee heren samen op het podium. Frans Pollux is schrijver en muzikant, Emil Szarkowicz is dirigent, componist, klarinettist, violist, saxofonist, zanger en tv- en radiopresentator. Hun levens zijn radicaal anders: Pollux groeide op in het veilige Venlo. Szarkowicz werd geboren in Polen en emigreerde al heel jong naar Heerlen. Het verschil is te horen in hun muziek. Over die muziek, over hun leven, van Polen tot de Venlose Parade, vertellen ze in een theatershow vol humor, melancholie en prachtige liedjes. Kom luisteren en ervaar zelf of Emil echt zo gevaarlijk is als hij eruit ziet.

Frans Pollux & Emil Szarkowicz - POLLUX duit EMIL
vrijdag 26 april / 20:30 uur / AINSI
Meer info & Tickets »

Bekijk ons volledige programma:

Cabaret
Dans
Familie & jeugd
Musical, Show, Concert
Klassiek, Opera, Jazz
Theater

         


Copyright © Theater aan het Vrijthof 2019, Alle rechten voorbehouden.

Onze nieuwsbrief wordt met zorg gemaakt maar niets menselijks is ons vreemd. Het Theater aan het Vrijthof kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten of onjuistheden. U kunt bij de UITbalie terecht voor accurate informatie. +31 (0) 43-350 55 55


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Theater aan het Vrijthof · Vrijthof 47 · Maastricht, Li 6211 LE · Netherlands