Copy
         

Theaterprogramma tijdens TEFAF & the City

‘Maskes en pekskes’ zijn net verdwenen. Serpentines verwaaid in kale bomen, confetti nog tussen stenen. En daar is alweer The European Fine Art Fair (TEFAF)! De Boonte Störrem van de ‘bel art’ en de ‘beau monde’; het luxe gelaat van de stad!

Tijdens TEFAF is Maastricht nog meer de plek voor bijzondere ontmoetingen tussen mensen met een hart voor kunst, cultuur en de mooie dingen in het leven. De stad en Euregio bruisen door spraakmakende exposities, theater en muziekproducties, adembenemende dansvoorstellingen en speciale evenementen. Bekijk hier wat er in Maastricht te doen is tijdens TEFAF.

Theater aan het Vrijthof maakt dat de gedaanteverandering van de stad naar zijn internationale gezicht merkbaar wordt, door voorstellingen te presenteren van gezelschappen die internationaal én nationaal tot de top behoren. 

Bekijk onze TEFAF programmering >>

Uit Frankrijk: Ballet de Lorraine

Ballet de Lorraine presenteert de Nederlandse première van Elementen 1 - Room & Le surréalisme au service de la révolution. Deze spannende double bill brengt Zuiders surrealisme en Zwitserse precisie samen. De Vlaams-Zwitserse Cindy Van Acker opent met een dansvoorstelling die helemaal rond het idee van beperkingen draait en gewijd is aan de geometrische principes van de Griekse wiskundige Euclides. De vooraanstaande Spaanse choreograaf Marcos Morau liet zich op zijn beurt voor zijn stuk inspireren door surrealist Luis Buñuel en diens voorliefde voor dromen, maatschappijkritiek en de traditionele Spaanse volkstrommel. Een hallucinerende avond vol contrast is gegarandeerd.

Ballet de Lorraine
Elementen 1 - Room
Le surréalisme au service de la révolution (Nederlandse première)

vrijdag 15 maart 2019 / 20.00 uur / Papyruszaal
Inleiding om 19.00 uur

Meer info & tickets >>

Beleef een toneelvoorstelling vanaf het podium; een bijzondere theaterervaring

Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam) presenteert een bijzondere theaterervaring met Scènes uit een huwelijk. Het publiek verplaatst zich per scène, terwijl Johan en Marianne simultaan gespeeld worden door drie acteurskoppels van verschillende leeftijden. Hierdoor is de toeschouwer getuige van verleden, heden en toekomst van een liefdespaar.
 

"Het verval van een huwelijk: van de eerste
kleine wrijvingen tot een ultiem fysiek gevecht"

 

Johan en Marianne lijken het perfecte koppel. Ze zijn getrouwd, hebben kinderen en hun carrières zijn succesvol. Als Johan op een dag vertelt dat hij een andere vrouw heeft ontmoet, is hun huwelijk voorbij. In zes scènes volgen we hun helletocht, van de eerste kleine wrijvingen tot een ultiem fysiek gevecht.

Internationaal Theater Amsterdam Scènes uit een huwelijk
23 & 24 maart 2019 / Papyruszaal: toneel-op-toneel
Inleiding één uur voorafgaand aan de voorstelling

Meer info & tickets >>

Expositie van twee veelbelovende kunstenaars: Alina Frieske & Kaspar Dejong

In het kader van TEFAF 2019 presenteert Theater aan het Vrijthof van 11 maart t/m 6 april het werk van twee jonge, veelbelovende kunstenaars. Alina Frieske (foto links), in 2017 afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht, toont fotografie in klein en groot formaat. Kaspar Dejong (rechts), wiens werk onder andere in de DSM-collectie is opgenomen, studeerde in 2017 af aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Hij exposeert schilderijen, keramisch werk en installaties. De openingstijden van de expositie zijn: maandag t/m zaterdag, 12.00 - 18.00 uur.

Expositie Alina Frieske en Kaspar Dejong
Officiële opening: maandag 11 maart 2019 / 17.00 uur / Theater aan het Vrijthof
Te bezoeken van: 11 maart t/m 6 april 2019 / 12.00 tot 18.00 uur

Meer informatie >>

Bijgeboekt: Waylon's eigen country biografie

Waylon komt volgend seizoen met My Heroes Have Always Been Cowboys voor het eerst naar de theaters. Begeleid door een zevenkoppige band brengt hij een persoonlijk en muzikaal verhaal dat voor hem op 8-jarige leeftijd begon tijdens een country-avond met zijn ouders. Zijn muzikale reis gaat verder langs Mount Rushmore, waar Waylon wordt vergezeld door zijn collega rebellen, Texas, Bakersfield, Memphis, Apeldoorn en Nashville. 

Tijdens de tweede helft van het theaterconcert blikt Waylon terug op zijn nieuwe start bij Holland’s Got Talent, gaat hij terug naar de roots met The Common Linnets en deelt hij ervaringen van zijn nieuwe vaderschap. Beleef samen met Waylon deze trip door Waylon’s eigen country biografie, waarbij zijn pedal steel guitar is inbegrepen. 

De kaartverkoop start vandaag, vrijdag 8 maart 2019, om 10.00 uur.

Waylon - My Heroes Have Always Been Cowboys
vrijdag 27 december / 20.00 uur / Papyruszaal

Meer info & tickets >>
         


Copyright © Theater aan het Vrijthof 2019, Alle rechten voorbehouden.

Onze nieuwsbrief wordt met zorg gemaakt maar niets menselijks is ons vreemd. Het Theater aan het Vrijthof kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten of onjuistheden. U kunt bij de UITbalie terecht voor accurate informatie. +31 (0) 43-350 55 55


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Theater aan het Vrijthof · Vrijthof 47 · Maastricht, Li 6211 LE · Netherlands