Copy
Kun je de nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier
Nieuwsbrief Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht 
februari 2020

Beste lezer,
 
De nieuwe Pandora is uit! Deze week kun je het tijdschrift op je postadres verwachten en digitaal
op onze site vinden. Een deel van de artikelen lichten we hieronder uit.

Dit eerste nummer van 2020 komt op een ander moment dan je van ons gewend bent. Vorig jaar verscheen er in november geen Pandora wegens de wisseling van eindredacteur. De nieuwe eindredacteur heet Charlotte van der Ploeg en zij stelt zich verder in deze nieuwsbrief aan je voor.

Op onze website en sociale media kanalen is het de laatste tijd wat stil geweest. Goed nieuws: binnenkort kun je weer nieuws en aankondigingen van activiteiten online verwachten, tussen de Pandora-edities door. 

Heb je een idee voor een onderwerp op het gebied van (gender)diversiteit en inclusie waarover je zou willen schrijven en/of lezen in Pandora? Of heb je een wetenschappelijke functie en wil je jezelf voorstellen in de rubriek Presenteerblaadje? Stuur dan een mail naar Charlotte van der Ploeg, pandora@uu.nl.
 
Hartelijke groet,
 
Anne-Marie van Gijtenbeek, coördinator Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht en hoofdredacteur Pandora
Charlotte van der Ploeg, coördinator en eindredacteur Pandora

Ontvang je het tijdschrift deze week niet, mail dan je gewijzigde adres naar pandora@uu.nl. Wil je iemand anders abonneren, geef dan haar of zijn naam, functie en adres via ditzelfde mailadres aan ons door.
Interview, pagina 4-7
‘Ons doel is een integrale benadering van diversiteit binnen de hele universiteit’

Eind 2016 werd de universitaire Taskforce Diversiteit en Inclusie in het leven geroepen. Dit jaar komt het programma tot een einde: de hoogste tijd voor een impressie van wat er allemaal heeft plaatsgevonden. Is de Taskforce geslaagd in haar opdracht de discussie over diversiteit binnen de Universiteit Utrecht aan te jagen? Pandora sprak met voorzitter Janneke Plantenga en programmamanager Brigitte Prieshof.

drs. Anne-Marie van Gijtenbeek

Gastcolumn, p.10

De voordelen van diversiteit

Gönül Dilaver, universitair hoofddocent 
biomedische wetenschappen, is een van de drie Senior Fellows die afgelopen september zijn benoemd. Haar missie: tools en strategieën ontwikkelen die het onderwijs daadwerkelijk inclusief maken.
Ervaringsverhaal, p.14-15
Leven met felle contrasten
 
De stemming van communicatie-medewerker Myra-Lot Perrenet kan plotseling omslaan; van diepe treurnis naar grote euforie. In 2018 ontdekte ze hoe dit kan: ze heeft een bipolaire stoornis. Hoe is het om daarmee te leven?
"Het is veel efficiënter als je niet alles zelf hoeft uit te vinden." Coach Linda van der Wal interviewde prof. dr. Aoju Chen over het nut van coaching en de weg naar het hoogleraarschap (p.14-15).
Gendered innovations, p.16-17
Let’s talk about sex .. differences, baby!

How much is known about the clitoris within academic medical education? Are female and male genitals equally covered in study material? The UU Women’s Network asked four bachelor students to find answers on these questions within the context of Utrecht University.

Linde Theunissen, Danique de Borst, Maartje Doorman and Ivy Blank
Wat vinden mensen van veranderende sekserollen? Hoogleraar Daan Scheepers onderzocht deze vraag onder een bijzonder publiek, namelijk festivalgangers op Lowlands. Hij maakte daarbij o.a. gebruik van psychofysiologische metingen, zoals hartslag en bloeddruk (p.20-21).
Nieuwe eindredacteur 

Charlotte van der Ploeg is sinds oktober 2019 de nieuwe eindredacteur van 
Pandora. Ze volgt Frieda Pruim op, die een nieuwe baan heeft als redacteur bij Berne Media.

Charlotte studeerde af aan de opleidingen Journalistiek en Midden-Oosten Studies. Zij werkte de afgelopen jaren afwisselend als journalist, communicatiemedewerker en onderzoeker. 

Ze is op woensdagen op de universiteit te vinden, in het Bestuursgebouw op kamer 1.04. Je kunt haar bereiken op (030-253)1145 en via c.vanderploeg@uu.nl.
Oproep: auteurs gezocht!
 
Ben jij werkzaam bij de Universiteit Utrecht en heb je affiniteit met de thema’s gender, diversiteit en inclusie?
Pandora biedt een podium aan UU’ers die (op vrijwillige basis) willen schrijven voor het halfjaarlijkse magazine.

Wil je bijvoorbeeld verslag uitbrengen van een activiteit gerelateerd aan diversiteit en inclusie of dito onderzoek? Of relevante gebeurtenissen binnen je faculteit of dienst voor het voetlicht brengen? Dat kan! Interesse of vragen? Neem dan contact op met Charlotte van
der Ploeg, eindredacteur Pandora: pandora@uu.nl
Website
Twitter
LinkedIn
Over deze nieuwsbrief

U ontvangt deze mail omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht.

Afmelden

 

 
Contact

www.uu.nl/vrouwennetwerk
vrouwennetwerk@uu.nl
pandora@uu.nl

Copyright © 2020 Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht · Heidelberglaan 8 · Utrecht, Utrecht 3584 CS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp