Copy
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aangesloten bent bij het (gender)diversiteitsplatform Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht.
18 mei: LNVH lentesymposium 2017
 
Het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren organiseert ieder jaar een symposium waar wetenschappers wijzer van worden en baat bij hebben in hun wetenschappelijke loopbaan. UU'ers hoeven er niet ver voor te reizen: "Vrouwen in de media" wordt georganiseerd in in Utrecht.
Pak die kans!

 

Het symposium ‘Women in media – you are invited’ agendeert zichtbaarheid op podia die niet per se wetenschappelijk zijn: in kranten, op televisie, op de radio en via social media-kanalen. Waarom zijn er eigenlijk zo weinig vrouwelijke experts in beeld? Waarom lijken er steeds dezelfde (soort) experts aan tafel te zitten? Hoe kom je eigenlijk in de kaartenbak?

Samen met mediamakers worden op 18 mei hardnekkige mythes over optreden in de media en besproken en wordt informatie geboden over alles wat er komt kijken bij meedoen aan een talkshow, het geven van een interview, het schrijven van een opiniestuk, etc. Ook zijn er workshops waarin direct met deze onderwerpen aan de slag gegaan wordt.

Voor wie?
Promovendi, postdocs, universitair docenten, universitair hoofddocenten en hoogleraren (m/v) van alle Nederlandse universiteiten en universitair medisch centra zijn van harte welkom, alsmede bestuurders, beleidsmakers en beleidsadviseurs op het gebied van gender- en diversiteitsbeleid.

Details
Het LNVH Spring Symposium 2017 is op 18 mei, start om 12h00 (inloop met lunch, start 13h00) tot 18h00. Muntgebouw Utrecht (15 minuten lopen vanaf Utrecht CS), Leidseweg 90, Utrecht. Kosten deelname 50 EUR. Voertalen zijn Nederlands én Engels.  lees alles op https://www.lnvh.nl/site/LNVH-Spring-Symposium-2017/Programme

18 mei 2017 – Muntgebouw Utrecht – Aanmelden

WOMEN IN MEDIA - YOU ARE INVITED!

Dagvoorzitter: Petra Stienen, publicist, adviseur, spreker en politicus (bio)
Keynote: Janneke van Heugten, publiciteitsexpert (Vaker in de Media - bio)
Ga in debat met mediamakers en redacteuren van de grote dagbladen en toonaangevende discussieprogramma's en wetenschappers op het gebied van de media. Ontwikkel uw eigen mediastrategie, verbeter uw zichtbaarheid, krijg tips voor het geplaatst krijgen van uw opiniestuk en werk aan uw presentatie- en interviewskills tijdens workshops:
1) Masterclass Mediatraining - in de 2e ronde nog plekken beschikbaar!
2) Schrijf jezelf de media in
3) Zelf (online) nieuws maken
4) In gesprek met media: bepaal je eigen agenda!  
5) GOUD! - Ja zeggen tegen interviewaanvragen

Het LNVH biedt vijf verschillende workshops aan, voor zowel de early, mid- als advanced researcher. U kunt er twee volgen. Klik hier voor een beschrijving van de workshops en MELD U NU AAN! Iedereen is van harte welkom, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de workshops. Reserveer daarom direct en wees zeker van een plekje. Verspreid deze uitnodiging vooral in uw netwerk! 

WAT/WANNEER/WAAR

  • LNVH Spring Symposium 2017  
  • 18 mei 2017
  • 12h00 (inloop met lunch, start 13h00) – 18h00
  • Muntgebouw Utrecht (15 minuten lopen vanaf Utrecht CS)
  • Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht
  • Kosten deelname 50 EUR
  • Voertalen Nederlands en Engels
20 april:

Westerdijk lunchlezingDe tweede Westerdijk lunchlezing van dit Westerdijkjaar wordt verzorgd door Patricia Faase, de biografe van ‘Hans’ Westerdijk met als titel  ‘Werken en feesten…in Baarn’


 
Locatie:   Marinus Ruppertgebouw, zaal A (Leuvenlaan 21, Utrecht)
Datum:   20 april 2017, van 12:00 tot 13:00 inclusief lunch
Aanmelden:              westerdijk@uu.nl
 
Rond 1920 verhuisden Westerdijk en de schimmelcollectie van het Centraalbureau voor Schimmelcultures (thans het Westerdijk Instituut) naar een oude villa in het bosrijke Baarn. Dat betekende het startsein voor een periode van grote bloei. Binnen een mum van tijd stond Villa Java wereldwijd bekend als hét centrum van plantenziektekundig onderzoek. Hoe ging dat in zijn werk? Wat onderzochten de dames en heren plantenziektekundigen zoal? En hoe organiseerde Westerdijk het onderzoek, het onderwijs – en vooral, die enorme aantrekkingskracht van de Villa? Biografe Patricia Faasse vertelt hierover tijdens de lunchlezing van 20 april.
 
In het kader van 100 jaar vrouwelijke hoogleraren organiseert de Universiteit Utrecht lunchlezingen met diverse thema’s. Telkens bij een andere faculteit. De Westerdijk lunchlezing op 20 april is de tweede in een serie van vijf. 
Aanmelden kan via bovenstaand mailadres. Voor lunch wordt gezorgd.
 
De overige lunchlezingen zijn op: 

- 22 mei 2017 met food experience Westerdijk (Hubrecht) Institute
- 20 juni 2017, Boothzaal
- 6 juli 2017, REBO

12 mei: VSNU Seminar diversiteit

Op vrijdag 12 mei organiseert de VSNU samen met de HR-directeuren een seminar over diversiteit. Het verhogen van de diversiteit binnen een organisatie leidt tot betere prestaties. Een universiteit met een divers medewerkersbestand blijkt in de praktijk echter lastig om te bereiken.


Het seminar diversiteit zoomt in op de kansen die universiteiten hebben om de diversiteit binnen de instellingen te vergroten en benoemt de obstakels die ze hierbij tegenkomen. In de ochtend spreken Esther Mollema (Direction) en Danielle Zandee (Nyenrode Business Universiteit) over een divers medewerkersbestand en hoe je dit kunt bereiken.

In de middag sluiten de beleidsmedewerkers internationalisering aan. Sunny Bergman zal in een interactieve lezing vertellen over haar laatste documentaire ‘Wit is ook een kleur’. In de twee daaropvolgende workshopsrondes is er de mogelijkheid om je gesprekstechnieken te verbeteren, de eigen bias in kaart te brengen of te ontdekken hoe de ideale international classroom kan worden bereikt. Na een gezamenlijke terugblik op de dag zal aansluitend een borrel plaatsvinden.

Programma:

9.30-10.00u   Inloop
10.00-12.00u  Plenaire sessie
- Opening door dagvoorzitter Peter Langerak
- Over Mindbugs, Diversiteit en Inclusiviteit, door Esther Mollema
- Waarderend veranderen richting diversiteit aan de universiteit door Danielle Zandee
12.00-13.00u        Lunch
13.00-14.00u        “Wit is ook een kleur” door Sunny Bergman
14.00-15.00u        Workshopronde 1
15.00-16.00u        Workshopronde 2
16.00-16.30u        Debat & Plenaire afsluiting
- Peter Langerak, Jindra Kessener, Joost Sluijs
16.30u            Borrel

Kijk voor aanmelding, het volledige programma en meer over de inhoud op: http://vsnu.nl/nl_NL/seminar-diversiteit-12-mei.html

 

Nog meer leren over D&I?  

Ons netwerk heeft lange armen. Zo bereikt ons blad Pandora niet alleen minimaal 700 lezers  binnen de UU, maar ook de nodige geïnteresseerden aan andere universiteiten, mensen werkzaam aan academisch gerichte overheidsorganisaties en mensen werkzaam in het veld van genderdiversiteit.
Logisch, als je bedenkt dat universitaire genderdiversiteit het best gedijt bij kruisbestuiving van good practices binnen ons land. 
Om die reden verspreiden we graag het bericht dat we ontvingen vanuit de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. Deze faculteit biedt reeds sinds enkele jaren een leergang D&I voor medewerkers aan, waar enkele UUcollega's al hun licht hebben opgestoken. Ze biedt per september 2017 nu ook - voor studenten - een nieuwe masterspecialisatie aan, genaamd: Gender Equality, Diversity and Inclusion in Management. Het is een van de specialisaties van het Masterprogramma Business Administration. De specialisatie richt zich op complexe management- en organisatievraagstukken die te maken hebben met gelijkheid, diversiteit en inclusie.  We willen deze masterspecialisatie daarom graag in deze nieuwsbrief onder je aandacht brengen. 

Prof. dr. Yvonne Benschop (hoogleraar Organisational Behaviour) en haar onderzoeksgroep waren jaren geleden al trendsetter op het gebied van bruikbare kennis betreft stimulering van genderdiversiteit in de academia. Je kent haar, of haar collega prof. dr. Marieke van den Brink mogelijk nog van lezingen op onze vroegere netwerkdagen en uit interviews in Pandora.
Deze masterspecialisatie kan interessant zijn voor studenten van de Universiteit Utrecht die verder willen studeren in de richting van gender en diversiteit. Meer informatie over de masterspecialisatie is te vinden via:
www.ru.nl/masters/gem . 

  
Copyright © 2017 Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht, All rights reserved.

Adres:
Heidelberglaan 8
bestuursgebouw kamer 1.28
3584 CS Utrecht
Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht · Heidelberglaan 8 · Utrecht, Utrecht 3584 CS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp