Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u lid bent van het Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht.
Klik hier als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen.
In deze nieuwsbrief:
Dear reader, 

The majority of this newsletter is in Dutch, however, when relevant for our non-Dutch speaking members, you'll find some of its content's in English. Due to limited time and resources, we're not able to fully translate our newsletter. We hope for your understanding.  

Best regards,
Anne-Marie van Gijtenbeek & Christine Geense
Beste lezer,

Op 19 november (donderdag as.!) wordt het Pump Your Career-evenement georganiseerd. Een dag waarop de talent- en carrièreontwikkeling van vrouwen in de wetenschap centraal staat: met inspirerende sprekers, interessante lezingen en uitdagende workshops, en volop ruimte voor ontmoetingen en netwerken. Doe mee, geef je op: de volgende mogelijkheid is pas weer over drie jaar!

Hartelijke groet,
Anne-Marie van Gijtenbeek
Coördinator Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht
Pump Your Career - the career event for women in science
Talent day for female scientists

On Thursday 19 November, NWO and the Dutch Network of Women Professors (LNVH) organise a special career event for female scientists at de Rijtuigenloods in Amersfoort. At the event female scientists can follow workshops (for early, mid and advanced careers), meet role models, obtain information about applying for grants and, of course, network with each other.

Women working in (applied) science (PhDs, postdocs, assistant, associate and full professors), policy officers and policy makers with respect to gender diversity are especially welcome. Host for the day is Eva Jinek.

Role models (i.e. José van Dijck, Naomi Ellemers) share in interviews and lectures how they have shaped their career in science. All lectures and interviews are free to attend. For the workshops advance registration is required.

The workshops will be given by expert trainers, some of whom will be accompanied by an actor. Each participant can attend a maximum of two workshops, one in the morning and one in the afternoon. The maximum number of participants per workshop is 25. The organisation will do its best to place participants in the workshops of their choice. You will be informed well in advance about which workshops you have been allocated to.

Child care service is provided.

Information & registration

In onze vorige nieuwsbrief besteedden we er al aandacht aan: Athena's Angels, 4 women in academia. Athena’s Angels hebben zich vernoemd naar de Griekse godin van de wijsheid Pallas Athenae en de tv-serie Charlie’s Angels. Op de unieke actiewebsite geven vier gerenommeerde vrouwelijke hoogleraren informatie en advies n.a.v. gendergerelateerde kwesties van vrouwen die in de wetenschap werkzaam zijn. Sinds hun website www.athenasangels.nl in mei 2015 online ging, hebben de vier hoogleraren al veel voorbeelden van subtiel en openlijk seksisme op de werkvloer op hun digitale deurmat gevonden. Die hebben ze verzameld op hun pagina met Angel Alerts.
Athena’s Angels:  â€œAls we met mensen praten over impliciete discriminatie van vrouwen in de wetenschap horen we vaak dat men zich niet goed kan voorstellen wat we daarmee bedoelen. De veronderstelling is dat mannen en vrouwen gelijk worden behandeld, en dat het een persoonlijke keuze is als vrouwen de wetenschap verlaten. Dat beeld klopt niet met onderzoeksresultaten die laten zien dat vrouwen vaak anders behandeld en anders benaderd worden dan mannen.  Door concrete voorbeelden te verzamelen van dit soort ervaringen hopen we duidelijker zichtbaar te maken hoe en waarom vrouwen zich vaak minder gewaardeerd en minder welkom voelen in de wetenschap. Het melden van dit soort ‘misstanden’ is belangrijk om ze uiteindelijk uit de weg te kunnen ruimen.”
 
Vervolgens volgt een lange en nog steeds groeiende lijst met  concrete voorbeelden van impliciete discriminatie van vrouwen in de wetenschap.
 
Er zijn genoeg  redenen te bedenken om vanuit het Vrouwennetwerk UU in deze nieuwsbrief volop aandacht aan de site te besteden. Eén daarvan is die lijst. Wat nu geanonimiseerd voor eenieder op internet is na te lezen, kwam evenzo de afgelopen decennia vaak bij het Vrouwennetwerk UU terecht.  Juist – en dat is begrijpelijk -  ook vaak achter gesloten deuren.  Om die reden wil het Vrouwennetwerk je op de mogelijkheid wijzen, van het Athena’s Alertsplatform gebruik te maken.

De incidenten die opgetekend zijn in de Angel Alerts doen ons immers sterk denken aan de vele kwesties waarmee vrouwelijke wetenschappers ons tot de dag van vandaag door de jaren heen benaderd hebben. Zelfs voor al die de wetenschappers die nooit last hebben (gehad) van vooroordelen, discriminatie, benadeling en ontmoediging heeft Athena’s Angels het nodige te bieden. 

Athena’s Angels bestaat uit vier zeer succesvolle hoogleraren, waarvan er één dit jaar aan de Universiteit Utrecht universiteitshoogleraar is geworden.  Meningen kunnen uiteenlopen, maar wij houden het graag wetenschappelijk: ken de feiten. Die vind je op Athena's Wisdom: een zeer stevige en handige verzameling hoogwaardige onderzoeken rondom impliciete bias, expliciete bias,  relevante feiten en cijfers, relevante links – alles wat écht handen en voeten geeft aan het kennen en aanpakken van gendergerelateerde kwesties is verzameld op dit leerzame, informatieve en waardevolle platform. Informatie die ook goed bruikbaar is voor beleidsmakers (m/v!) én wetenschappers (m/v!) die niet altijd meteen weten hoe ze positieve impulsen rondom awareness en genderdiversiteit handvatten kunnen geven, en ook voor vrouwelijke en mannelijke wetenschappers die tegen gendergerelateerde problemen aanlopen. 

Enkele artikelen over Athena's Angels uit de landelijke pers:
Hij heet professor, zij is 'de jongedame' (NRC)
Athena's Angels kunnen ons echt redden van seksisme (Opzij)
Athena's Angels strijden tegen seksediscriminatie
(Algemeen Dagblad)
In het voorjaar van 2016 wordt voor de veertiende maal de Johanna Naberprijs uitgereikt, voor de beste afstudeerscriptie op het gebied van vrouwen- of gendergeschiedenis. Deze prijs wordt uitgeloofd door Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, en de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG). Bij de beoordeling van de scripties staan onder andere originaliteit en vernieuwing centraal: wat voegt de scriptie toe aan al bestaande literatuur? De winnaar ontvangt een bedrag van 500 euro, en krijgt de gelegenheid om een artikel te schrijven voor het tijdschrift Historica.
 
Hoe kun je meedoen?
Je hoeft geen historicus te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen die aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit een afstudeerscriptie heeft geschreven op het gebied van vrouwen- of gendergeschiedenis (op masterniveau), komt in aanmerking voor deze prijs. De scriptie moet wel zijn afgerond zijn tussen 1 december 2014 en 1 december 2015. De uiterlijke inzenddatum is 5 januari 2016.

Meer informatie vind je hier.

In dit nummer o.a.:
- een interview met prof. dr. Belle Derks (foto);
- een gastcolumn van prof. dr. Naomi Ellemers;
- opiniestukken van (voormalig) Bètavoorlichter Ada Molkenboer en promovenda Nadine van der Heijden;
- een gesprek met Marielle van der Sterren over de nieuwe Bètaregeling 'Oppakken carrière na zwangerschap'.

Pandora ligt eind november in je postvak of brievenbus. Nog geen abonnee? Mail de redactie via pandora@uu.nl.
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Email
Email
Intranet
Intranet
Copyright © 2015 Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht, All rights reserved.