Copy

Open Huis ook dit jaar alleen in Ermelo!
Kom dinsdagavond 23 augustus (19 – 21u) naar ons Open Huis in Het Palet, Kozakkenkamp 33 in Ermelo.
Krijg een indruk van ons cursusaanbod, maak een praatje met docenten, coördinatoren én elkaar en bespreek op welk niveau jij je kunt inschrijven voor een taalcursus.
Je kunt je daar ook meteen aanmelden.
We begroeten je graag!

Colofon

Volksuniversiteit Veluwerand | Ermelo / Harderwijk | (0341) 55 20 55 | info@vuvera.nl | www.vuvera.nl
Nieuw, leerzaam, uitdagend en gezellig!
Hieronder volgt een korte opsomming van wat voor nieuws wij allemaal te bieden hebben. Op de site is alle informatie te vinden. Het wordt moeilijk kiezen!
  • Leuk om samen te doen of cadeau te geven! De spannende nieuwe workshops en cursussen op creatief gebied: Noorse truien breien, Glasdeco met G'Art a vous, Powertex, 3D kitsch mozaïek,
  • Kijk ook eens bij Denken en Doen: NLP, Snellezen, Ken je kwaliteiten en uitdagingen, Djembee, Bridge,
  • En bij Lichaam en Geest: Nek- en schoudermassage, Magnesiumvoetbad,  Aardstralen, Helende energie in Water en Natuurlijk Gezond,
  • Duik in de tijd met onze geschiedeniscursussen en lezingen: Amerikaanse Verkiezingen,Geschiedenis van de Islam, Lezingen over diverse personen en monumenten in  Putten,
  • 'Ontheemding' is het thema van de literatuur/leescursus,
  • Onze goedlopende kunstlezingen hebben dit jaar weer interessante onderwerpen; samengesteld juist met het oog op diverse tentoonstellingen in het land,
  • Voor de jeugd zijn er creaworkshops en in samenwerking met Cultuurkust cursussen Kinderkunst.
  • Hier staan de workshops uit de diverse categorieën bij elkaar; lekker makkelijk:)
  • en als laatste: een rondleiding en wijnproeverij bij Wijngaard Telgt. Let op: al op 15 september!
Oud en vertrouwd

Aanmelden
Veel van onze cursussen starten in de 2e helft van september; sommige al een week eerder. Meldt u dus op tijd aan. Uiterlijk 1 week van tevoren wordt bepaald of er voldoende deelnemers zijn om  een cursus (lezing, workshop) door te laten gaan. Jammer voor u en anderen als u zich te laat inschrijft.
Aanmelden: bij voorkeur op de site.

Als je op de site kijkt, zul je bij sommige categorieën meer cursussen tegenkomen dan in het papieren programma en dit overzicht. We hebben met ZorgDat uit Harderwijk en Volksuniversiteit Barnevue uit Barneveld afgesproken dat we elkaars cursussen noemen. Aanmelden is bij die aanbieders zelf; de link is te vinden bij de betreffende cursus.

Afscheid van Bas Kaper en Jeanette Boerma
Je hebt het misschien al gezien op de site. We hebben deze zomer op gepaste wijze afscheid genomen van Algemeen Coördinator Bas Kaper vanwege het bereiken van de 75-jarige leeftijd.

Bas heeft heel wat (papieren) zaken op orde gebracht; we zullen nog lang kunnen genieten/gebruik kunnen maken van zijn werkzaamheden:)
Dankjewel Bas, voor je inzet en gezellige aanwezigheid.

Ook schilderdocent Jeanette Boerma gaat ons verlaten. Zij heeft uitbreiding van haar lestaken gekregen in het voortgezet onderwijs. We danken haar voor de vele jaren waarin zij met veel inzet en kunde haar cursisten heeft geïnspireerd in hun creatieve proces. De prachtige werken op de eindexposities waren daar mooie getuigen van!

Gelukkig hebben we een heel goede vervanger voor haar gevonden. Daar zijn we heel blij mee. Zij heet Gonny Geurts. Op haar website kun je zien dat zij ook een heel inspirerend kunstenaar en docent is www.kunstenmeer.nl  Wil je alvast kennismaken met Gonny? Kom dan op 23 augustus naar het Open Huis (19-21u)

De cursisten die zich al hadden ingeschreven voor deze cursussen hebben allemaal al een brief met dit nieuws gekregen.

Openingstijden kantoor:
Hoewel het kantoor nog (tot 29 aug) gesloten is, wordt er alweer veel werk verricht. De inschrijvingen worden verwerkt, de vragen via de site worden beantwoord en het antwoordapparaat wordt beluisterd. Wilt u bij het inspreken uw telefoonnummer en adres niet vergeten te noemen? Nu kunnen we sommige vragen niet beantwoorden, omdat die informatie niet is genoemd.

Papieren cursusoverzichten zijn te vinden bij  Het Palet, de bibliotheken, gemeentehuizen, cursuslocaties en de vvv's van Harderwijk, Ermelo en Putten.
 

Agenda
Open Huis, Ermelo:                        23 augustus
Jaarmarkt Ermelo:                          27 augustus
(we staan bij Van Diest)
Start nieuwe cursusjaar:                 2e helft september

Tot ziens!

Vuvera is ook te vinden op Twitter, Facebook en Linkedin. Ook daar zien we u graag! We vinden het fijn als u ons actief volgt.
 

Het kantoor van Vuvera is vanaf 29 augustus weer geopend:
Elke werkdag,
behalve woensdag, tussen 9.30 en 11.30 uur, behoudens schoolvakanties en feestdagen.
 
Adres:  Het Palet- Kozakkenkamp 33 - 3851GJ - Ermelo - T0341 552055 - info@vuvera.nl  - www.vuvera.nl