Copy

Met blijdschap geven wij kennis....
Het programma voor cursusjaar 2016-2017 staat nu online! Het is weer gelukt om een gevarieerd aanbod samen te stellen. Met veel nieuws en natuurlijk ook veel Goud van Oud!
Kijk eens rond en laat je verrassen…  Je kunt je al meteen aanmelden!
Er kunnen nog wat schoonheidsfoutjes zijn; er is momenteel nog werk in uitvoering.

In deze nieuwsbrief lopen we het programma summier door én er zijn interessante nieuwtjes en links te vinden.

De papieren folder zal waarschijnlijk eind week 23 klaar zijn. Dat maken we bekend via een nieuwsberichtje op de site.

Vuvera  | Volksuniversiteit |  | Harderwijk  | Ermelo | Putten  | cursussen  | workshops  | lezingen | talen | creatief | fotografie  | culinair  | lichaam en geest  | jeugd  | denken en doen  | kunst, geschiedenis en cultuur

Colofon

Volksuniversiteit Veluwerand | Ermelo / Harderwijk | (0341) 55 20 55 | info@vuvera.nl | www.vuvera.nl
Taalniveaus
Wist je wel dat je bij ons 8 verschillende talen kunt leren…? Van opfriscursus tot B2-niveau én korte cursussen voor Op Reis. Ook bieden wij op aanvraag zakelijke cursussen aan.
Bij veel van onze taalcursussen staat deze link naar een online test waarmee je kunt ontdekken op welk niveau je je het best kunt inschrijven. (Ook gewoon léuk om te doen!)
 
De cursussen zijn nl ingedeeld in ERK niveaus. Ben je benieuwd hoe die niveaus zijn opgebouwd? Kijk dan eens op deze site.
Van kunst ….
Er zijn ook dit jaar weer veel mooie en interessante kunstlezingen te volgen. Onze docenten Brechtje de Boer en Jan Nobel weten elk jaar weer veel mensen te boeien met hun met zorg samengestelde programma van mooie en informatieve lezingen. Ben je nog nooit geweest of  aarzel je omdat je niet veel van kunst weet? Helemaal geen probleem, iedereen kan meedoen!

….. tot kitsch
Ja, en dan onze workshops…Er is weer veel te doen! Van Noorse truien breien tot Crea (bijv 3DKitsch, zie foto) Het is altijd weer gezellig om met een groepje mensen iets moois te maken en wat nieuws te leren! Toch?
Dit jaar zijn er voor de jeugd ook leuke creaworkshops op de woensdagmiddag  én er is een echte Kinderkunstcursus op de donderdagmiddag i.s.m. Cultuurkust.

 

En meer...
Kijk bij Creatieve werkstukken en Schilderen en Tekenen; niet alleen zijn daar de vanouds goedlopende Schilder- en Keramiekcursussen te vinden, maar ook wat verrassende kortlopende cursussen/workshops. Ook leuk om náást de langlopende cursussen te doen…

Bij Lichaam en Geest staan weldadige en interessante avonden gepland; die moet je jezelf gewoon gunnen… of aan iemand cadeau geven.

De goedlopende fotografiecursussen van Carla Lammertink voor beginners en gevorderden zijn weer in Harderwijk en Putten te volgen en we zijn blij dat Harro Bannink dit jaar weer de tips en tricks van Photoshop uit de doeken doet.
Hij is trouwens ook degene die onze folders en advertenties zo mooi ontwerpt en vormgeeft; dat mag ook wel eens gezegd worden;)

 

Kijk ook eens bij Denken en Doen voor het scherpen van je brein. Bij NLP en Ken je kwaliteiten en uitdagingen krijg je inzichten waardoor je beter in het leven komt te staan.

Als je meer wilt weten over de Amerikaanse verkiezingen, de geschiedenis van de Islam, Puttense persoonlijkheden en landgoederen: kijk dan bij Kunst, Cultuur en Geschiedenis.

In Putten is ook een leesgroep waar 1x per maand een boek uit de Nederlandse literatuur besproken wordt; dit jaar is het thema ‘Ontheemding’.

En… last but not least; in september is er ook een rondleiding en wijnproeverij in Telgt.

Als dat niet voor elk wat wils is….

10-jarig jubileum Vrolijk&Frans bij Vuvera
In de cursus Vrolijk & Frans® A1 leer je het Frans op een beweeglijke en dynamische manier. De lessen zijn niet te vergelijken met ‘gewone’ taallessen, omdat Vrolijk & Frans® als één van de eersten in Nederland een unieke methode gebruikt, TPRS* (ook wel TPR Storytelling genaamd; docente Vrolijk & Frans Alike Last heeft deze methode in 2007 in Nederland geïntroduceerd)
 
We zijn er heel trots op dat Alike Last, onze docente Frans, alweer haar 10-jarig jubileum viert met deze unieke taalmethode.  Inmiddels brengen al veel van onze cursisten het geleerde in de praktijk;  zij kijken met plezier terug op deze lessen. Het cursusjaar Vrolijk&Frans wordt altijd afgesloten met een gezellige (en lekkere!) slotavond;  de "Soirée de Clôture"
Op 6 september kun je ‘proeven’ aan deze bijzondere manier van een taal leren tijdens de Open Les in Het Palet om 19.00 uur.

 
Goed nieuws voor mensen met een kleine portemonnee...
Financiële tegemoetkoming voor ​vrije-tijd ​cursussen.
Zou je graag een cursus bij Vuvera willen volgen, maar is het voor jou best wel veel geld? Weet je dat de gemeente een potje heeft voor "sociaal culturele activiteiten"? Als je inkomen 12 maanden voor de aanvraag onafgebroken gelijk was of minder was dan 120% van het bijstandsniveau, dan kom je daarvoor in aanmerking . Het bedrag is ook afhankelijk van de leeftijd. Aanvraag via de regeling 'maatschappelijke bijdrage' van je gemeente. (Harderwijk, Ermelo en Zeewolde) (Putten)
18 juni: Fête de la musique in Ermelo
Tijdens het Fête de la Musique geven onze docenten Marian Sanders en Jeanette Boerma van 11-13 uur een workshop schilderen in een tent op het Raadhuisplein. Om 13 uur reikt de wethouder een prijsje uit voor het fraaiste werk. Je kunt spontaan meedoen; aanmelden is niet nodig.
Ook zijn er twee (gratis) workshops Franse chansons van 12-13 en van 15-16 uur.

 
Rectificatie van datum Open Huis
Het Open Huis is op 23 augustus van 19-21 uur in Het Palet. Let op! Het is dit keer op een dinsdag!
In de vorige nieuwsbrief stond de datum van het Open Huis verkeerd genoemd.
Tijdens het Open Huis krijg je een indruk van wat wij zoal te bieden hebben, je kunt overleggen met de docenten en je kunt je meteen ook aanmelden.
Maar eerst...
Het kantoor is doorgaans geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur. Behoudens calamiteiten, schoolvakanties en alle erkende feestdagen.
In de zomervakantie is ons kantoor gesloten van maandag 4 juli t/m vrijdag 26 augustus 2016.
Buiten openingstijden kunt u ons via de email bereiken op
info@vuvera.nl of via ons contactformulier. Op de website www.vuvera.nl vindt u alle informatie over ons gehele cursusaanbod, de kosten en de cursuslocaties. U kunt daar ook inschrijven. Vergeet niet om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief en bezoek ook eens onze pagina op Facebook.

 


Adres: Het Palet - Kozakkenkamp 33 - 3851GJ - Ermelo - 0341 552055  info@vuvera.nl  - www.vuvera.nl