Copy
Wij nodigen uw klas uit voor de Voorleesestafette tijdens de Week van de Alfabetisering in september. Win met de klas een bezoek aan de Efteling!

Doe mee aan de Voorleesestafette en win
een bezoek aan de Efteling voor de hele klas!

Van zondag 8 tot en met zondag 15 september vindt voor de negende keer de Week van de Alfabetisering plaats. Dit jaar organiseert Stichting Lezen & Schrijven tijdens deze week een heel bijzondere actie voor basisscholen: de Voorleesestafette. In heel Nederland worden klassen uit het basisonderwijs een week lang voorgelezen: steeds na 15 minuten slaat de ene klas het boek dicht en begint een andere klas juist met lezen.

Het boek dat dit jaar centraal staat is Oh nee, niet weer een boek! van auteur Magali de Frémery. Dit verhaal is vooral geschikt voor kinderen uit groep 1 tot en met groep 5 en inspireert om met taal aan de slag te gaan. Samen brengen we zo het belang en plezier van lezen en schrijven extra onder de aandacht. Dat is niet alleen leuk, maar ook nodig: elk jaar verlaat maar liefst 25% van de leerlingen de basisschool met een leesachterstand van twee jaar!

Vanaf vandaag kunt u zich hier opgeven voor de Voorleesestafette. Meld één of meerdere klassen nu aan en kies uw favoriete 15 minuten om voor te lezen. Samen vormen we dan een onafgebroken voorleesketen van klassen in het hele land. Bij deelname krijgt u Oh nee, niet weer een boek! en het actiepakket van de Week van de Alfabetisering gratis toegestuurd. Reserveer uw plekje in de estafette snel, want vol=vol.

Als u zich nu inschrijft voor de Voorleesestafette maakt u bovendien kans op gratis toegangskaarten voor de Efteling voor de hele klas. Van begin september tot begin oktober besteedt het attractiepark namelijk speciaal aandacht aan taal.
Stuur na afloop van het voorlezen een foto naar voorleesestafette@lezenenschrijven.nl. De drie klassen met de leukste, grappigste en origineelste foto mogen op zondag 6 oktober met hun begeleiders naar de Efteling, uiteraard inclusief vervoer en lunchpakket.

Veel succes!

Met hartelijke groet,Merel Heimens Visser
Algemeen directeur

Stichting Lezen & Schrijven
Ons adres is:
Stichting Lezen & Schrijven
Parkstraat 105
2514 JH, Zuid Holland Den Haag
Netherlands

Add us to your address book