Copy
Herfsttij der Haasnoot: Design in donkere dagen
View this email in your browser


HERFSTTIJ DER HAASNOOT
November. Het valt niet langer te ontkennen, het is herfst. Behalve regen en kale bomen brengt de herfst gelukkig ook heel veel design met zich mee. En van die zonnige kant bekijken we het graag.

We bezochten de twee  belangrijkste evenementen in de Benelux van het jaar: De Dutch Design Week in Eindhoven en de Interieur Biennale in Kortrijk, Belgie.
Binnenkort een uitgebreid fotoverslag op www.justhaasnoot.nl
LOHENGRIN

De legendarische Lohengrin was de zoon van Parzival, een van de ridders van de ronde tafel. Lohengrin was moedig en vroom en zelf ridder van de heilige Graal. Met een zwaan als reisgenoot trok hij door wouden en bossen op zijn heilige missies. Lohengrin probeerde het goede in de mens te zien, en was op zoek naar het licht in iedereen.

 

Deze zwaanridder, wiens leven bezongen wordt in de gelijknamige opera van Wagner was de inspiratie voor het wandtapijt dat Claudy Jongstra maakte voor een prachtig huis in Voorschoten.

Lohengrins missie om op zoek te gaan naar het licht en zijn zwerftocht door het toen ondoordringbare groen van middeleeuws Europa waren de aanleiding voor het kleurenschema van het werk.

KORTRIJK
Innovatief textiel met een stevige persoonlijkheid. De stand van Kinnasand sprong er in Kortrijk uit, de collectie stoffen was over meters hoge balken gedrapeert en vormeden zo de kleurrijke colissen van een theatrale presentatie. Met veel expressie toonde Kinnasand hun Faces collectie waarin de nadruk ligt op textuur en transparantie. De ontwerpen zijn op het eerste gezicht understated, maar bij nadere kennismaking verfijnd, uniek en veelzijdig. Effecten die te danken zijn aan een combinatie van hoogwaardig materiaal zoals zijde en katoen met high-tech bewerkingen in de vorm van coatings, weeftechnieken en 3 dimensionale patronen.
Kinnasand
De Faces collectie van Kinnasand
Stitcher uit de Faces collectie van Kinnasand
SAMENHANG
Raw color voor Dutch Invertuals
Het thema van een van onze vaste stops, Dutch Invertuals was dit jaar Cohesion. Een aanleiding om op zoek te gaan naar de samenhang tussen ogenschijnlijke tegenstellingen, verschillende lagen en te experimenteren met materiaal, opgebouwd uit kleinere elementen.
Mieke Meijers Installatie
Mieke Meijer maakte een installatie van houten vormen en metalen frames. De inspiratie hiervoor haalde ze uit het industriecomplex Chemelot. De specifieke architectuur die volgt uit het gebruik van het terrein voor de chemische industie was de aanleiding voor de vormentaal van de installatie “frames and volumes”.
DUTCH DESIGN WEEK
De Split Mirror van Ontwerpduo
We konden Eindhoven niet achter ons laten zonder onze voorraad kaarsen van Ontwerpduo aan te vullen. Met de intredende duisternis van de wintermaanden is de Tallow het ideale opbeurende cadeau. Nu dus weer in alle kleuren! Behalve kleingoed ontwerpt het duo ook grotere dingen. Zoals de split mirror, een serie spiegels die je de zaken van meerdere kanten laat bekijken. De spiegel is bevestigd op een gevouwen stalen plaat, waardoor het oppervlak de aanschouwer drie vanuit verschillende hoeken laat zien.
JOBSPROPS
Jobs Props olielampjes
Job Martens maakt voorwerpen die gebruikt moeten worden. Gebruikt om de dramaturgie van het dagelijks leven kracht bij te zetten. Het zijn namelijk Props: voorwerpen die een filmset karakter geven en een acteur iets om handen. Maar deze zijn voor thuis. Al Job’s props zijn uniek en door Job zelf gemaakt. Met zijn voorliefde voor metaal en aandoenlijke vormentaal maakt Job props met zo veel persoonlijkheid dat ze de eigenaar wel eens uit de spotlight zouden kunnen duwen. Wij namen een flinke set olielampjes mee naar Wassenaar.
Jobs Website
Arnout Meijer
Ook Arnout Meier vertoonde zijn kunsten. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar zijn materiaal is dan ook haast magisch. Het is namelijk licht. Licht zelf, en de vorm die het aan kan nemen. Door de technologische ontwikkelingen op het gebied van lichtbronnen is de manipulatie van licht zelf namelijk een mogelijkheid geworden. Meijer buigt, abstraheert en kneedt het licht en dat resulteert in adembenemende objecten. Voor Cohesion maakte hij een sculptuur van licht bestaande uit ragfijne lijnen in een transparante zuil. Eerder ontwikkelde hij een serie wandlampen van gekleurd licht, thanks for the planets en thanks for the sun. Uit die collectie zullen binnenkort een paar exemplaren bij Just Haasnoot te zien zijn.
De grand repos plus Ottoman
KADO VAN VITRA!

Tot 31 december deelt Vitra uit! Bij de aankoop van een Repos in stof krijgt u een ottoman of pancina cadeau.
En mocht u dit jaar eindelijk een Lounge Chair in uw schoen aantreffen, dan is de kans groot dat u daarbij een Eames Wool Blanket of een Prismatic table van Isamu Noguchi als eindejaarsbonus krijgt!

Bekijk het aanbod hier
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2014 Just Haasnoot, All rights reserved.