Copy
De website van Just Haasnoot is opnieuw ingericht, klik langs om onze nieuwe stek te bekijken!
Bekijk deze nieuwsbrief in uw webbrowser

NIEUWE STEK


De website van Just Haasnoot is vernieuwd! Het nieuwe ontwerp is op alle platforms, van Ipad tot retina display, goed te bekijken. Ook hebben we naast de bekende blogroll over nieuwe producten en activiteiten meer plaats gemaakt voor ons portfolio aan projecten en onze showroom.

Zo is er altijd iets actueels te zien, en alle ruimte voor de mooiste producten en projecten.

Ter gelegenheid onze nieuwe website heeft regisseur Thalia de Jong in samenwerking met Michael Kluver een tragikomische commercial gemaakt die een inkijkje geeft in het zware bestaan van design meubilair dat zijn of haar plek nog niet gevonden heeft...

ACTEURS IN VOLGORDE VAN OPKOMST: 
Flag Halyard Chair - PP MØBLER | Frameworks - Mieke Meijer | Enoki - E15 | Poet Sofa - House of Finn | Gräshoppa - Gubi | Acciaio Lounge Chair - Atelier Max Lipsey | Pressed Chair - Harry Thaler |Tip Ton - Vitra | Chair One - Konstantin Grcic ­  | Temper Chair - Atelier Max Lipsey ­| 
Chair in Metal and Wood No. 305 - Jean Prouvé | Jill Tube - Vitra |
 PP503 - PP MØBLER  | Muffins Wood - Brokis

# DESIGNKWARTIER


De tweede editie van festival Designkwartier vindt plaats van 29 t/m 31 mei in het zeeheldenkwarter in Den Haag. Vorig jaar Had Just voor het eerst een pop up store en dat was zo’n geweldig succes dat we ook dit jaar, op dezelfde locatie, meedoen. In het knusse kantoor (met tuin!) van Speechless op de Elandstraat 40 a laten we een paar cutting edge ontwerpen zien. Onder andere de splinternieuwe tafel van e15 ontworpen door David Chipperfield, en werk van de jonge makers OS & OOS. En als u het magische lichtontwerp van Arnout Meier nog niet kent moet u ook zeker langskomen.

# FNP KWADRAAT


Maar Just zou geen Haasnoot zijn als hij niet de gelegenheid aangreep om er nog een schepje bovenop te doen. Bij onze vrienden van galerie Ramakers installeren we onze grootste FNP kast ooit. Meer dan tien meter Moormann!

Ramakers bevindt zich op de Toussaintkade 51.
Voor meer info: designkwartier.com
MILAAN
HOGE OGEN
Hoogtepunt van onze Designweek: objet élevé is verkozen tot een van ‘best of designweek 2015’ door toonaangevend designblog Yatzer!

Mieke Meijer had haar eigen stand waarin ze nieuwe versies van haar vakwerken kast liet zien, toepassingen van haar materiaal papierhout en een aantal maquettes van uitgevoerde projecten. Waarvan het objet élevé er natuurlijk één was.
Gezien op de Dutch Invertuals 'Body Language' tentoonstelling
MOOOI
Shift Dining Chair
De presentatie van Moooi was ook dit jaar extravagant en over the top. Torenhoge fotografie als achtergrond en de excentrieke collectie in uitgesproken kleuren. Een mooie toevoeging aan de productlijn is de Shift dining chair, een onverwachte innovatie op de klapstoel. Dit keer niet een ongemak dat bijna altijd in de trapkast staat maar een staaltje techniek waarin breiwerk en een lichtgewicht frame worden gecombineerd in een elegante en comfortabele stoel.
Heracleum Small big O

Verder zijn we natuurlijk erg te spreken over de nieuwste incarnaties van de Heracleum: ‘Endless’ een tak met blaadjes die je zo lang kunt maken als je wilt, en de ronde versie: ‘Small big O’.

SCOOP!
Chipperfield Fayland
Tijdens de Designweek in Milaan presenteerde e15 een volledig nieuwe lijn meubelen ontworpen door de Britse Architect David Chipperfield. De herbouw van het Neues Museum in Berlijn is van zijn hand, en daarover was de hele wereld erg te spreken. Voor e15 geen gebouw maar een lijn robuuste houten tafels, krukjes en banken. Onze contacten hebben deze scoop voor ons kunnen binnensmokkelen, en de eikenhouten Faylander staat nu al bij ons in de winkel!
ASHES TO TREASURES
Christien Meindertsma heeft het op zich genomen om uit te pluizen wat er precies in een emmer verbrand afval zit. Het resultaat is een prachtig hyper secuur boek geworden. De bottom ash observatory werd tijdens de salone gepresenteerd door Thomas Eyck en is binnenkort bij Just Haasnoot verkrijgbaar.
IN DE WOLKEN
73 van Bocci
Bocci onthulde een glazen ‘wolkje’ dat met behulp van een heel nieuw proces wordt gemaakt. Het glas wordt in een mal van textiel geblazen waardoor het de textuur van het weefsel overneemt. Het resultaat is een vederlicht ogend ontwerp.
Tom Dixon presenteerde dit jaar 'Tom Dixon Cinema' een theatrale stand met veel donkerblauw, koper en messing. Glamour.
IN DE AGENDA:

Designkwartier Den Haag 
van 29 t/m 31 mei

Elandstraat 40a 
Toussaintkade 51


#DKDH
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Just Haasnoot, All rights reserved.