Copy
In deze nieuwsbrief:

Resultaten Landelijke Dementiemonitor Mantelzorg.
Wat we kunnen leren van beien en dementie.
Tip van dr. Anneke ven der Plaats. Laat de persoon niet falen!
Boeken en cursussen die verzorgers ontlasten.
Blog 'Oh jéé, nu vergeet ik ook van alles…'
Bekijk dit bericht in uw browser

Voor een positieve, stimulerende leefomgeving

Alles voor vitale verzorgers!

Vitale verzorgers hebben inzicht in wat er verandert in het brein van hun dementerende naaste en waarom het gedrag en de emoties zo veranderen. Wanneer je dit begrijpt, dan kan je zelf veel gemakkelijker bedenken hoe je beter met je partner, ouder, vriend of bewoner om kunt gaan. Zij zullen minder belasting ervaren.

Onbegrepen gedrag wordt begrepen gedrag. En praktische oplossingen blijken dan dichterbij te liggen dan gedacht. Uiteindelijk gaat het erom de leefwereld van mensen die leven met dementie aan te passen zodat ze zich prettiger voelen. Met leuke dingen natuurlijk! 

Bekijk hier onze oplossingen voor omgaan met 'probleemgedrag'.

Voor thuis én tehuis. 

Nieuws

Ruim 50% van de mantelzorgers overbelast


Vraag het rapport aan

Een greep uit de uitkomsten van de Dementiemonitor 2013-2014. 

Mantelzorgers van dementerende mensen voelen zich enorm belast, vooral mentaal. Ze worstelen met name met de verandering in het gedrag. Zij hebben vooral behoefte aan informatie en voorlichting, steun van casemanagers en passende individuele activiteiten voor een optimale dagbeleving. 

Wat we kunnen leren van bijen en dementie


Vraag het volledige artikel aan

Uit een nieuwe studie blijkt dat wanneer oudere bijen taken overnemen die doorgaans door jonge bijen worden uitgevoerd, het verouderingsproces van de hersenen efficiënt wordt tegenwerkt. Onderzoekers stellen dat deze vorm van sociale interventie ook bij mensen kan helpen in de strijd tegen dementie.

Tip van dr. Anneke van der Plaats

Laat de persoon die u verzorgt niet falen


Vraag de aanvullende informatie en tips aan

" Ik heb wel eens horen zeggen: als mantelzorger moet je het diploma “HEILIGE” halen. Dat lijkt onmogelijk, maar het kan echt! U moet een aantal dingen weten over dementie en als u die toe kunt passen dan zult U zien dat alles veel beter gaat.

Hier volgt nu een belangrijke tip: U mag de persoon met dementie die U verzorgt, niet meer laten falen! Dat betekent dat U hem/haar niet meer mag verbeteren zoals: Nee, Jan, dat was niet gisteren, dat was vorige week! Of: Nee Mieke, dat was niet de bakker, dat was je broer!

In de informatie die u hier kunt aanvragen kunt U lezen, waarom dit niet mag! Het verbeteren is een enorme bron van voortdurende ruzies. U zult zien dat wanneer U zich in kunt houden, er een veel betere sfeer ontstaat. En dit is te leren, het is een kwestie van oefenen. Ons hele leven is tenslotte één grote oefening…

Ik heb honderden lessen aan mantelzorgers gegeven en zij bleken het allemaal te kunnen! Het is de moeite waard, want de grootste bron van onenigheid is dan weg en het leven wordt rustiger en makkelijker. Dus… oefenen!!! "

Blog

Oh jéé, nu vergeet ik ook van alles…


Lees meer

Na de laatste week van de dementie, ik weet niet meer wanneer die was, wist ik het zeker… Ik had  Alzheimer. Als ik naar boven liep om een zakdoek te halen wist ik bovenaan de trap niet meer wat ik eigenlijk kwam doen. 

Aanbod voor minder overbelaste mantelzorgers

Een greep uit ons assortiment

Het demente brein.
Omgaan met probleemgedrag.

Dr. Anneke van der Plaats, Gerke de Boer.


€ 14,95 Bestel hier.

Tweede druk. Vers van de pers! Van sociaal geriater dr. Anneke van der Plaats en verpleegkundige Gerke de Boer. Praktisch en vrolijk. Een aanrader. U gaat óók begrijpen wat de rol van muziek kan zijn. Ook voor op vakantie. Bevat veel foto's en illustraties.
Al 5.000 exemplaren verkocht.

Had ik het maar geweten

Ruud Dirkse


€ 22,99 Bestel hier.

Dit boek van Ruud Dirkse, gebaseerd op de ervaringen van vele familieleden en deskundigen, biedt de omgeving van de dementerende thuis hulp bij de praktische aanpak. De zelfredzaamheid staat centraal.

Omgaan met dementie en probleemgedrag

Cursus door dr. Anneke van der Plaats
 

€ 670,= Reserveer hier.

Nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Start 27 september. Zorgverleners die de werking van het demente brein begrijpen, kunnen zelf oplossingen bedenken en voelen zich minder machteloos. De hersenkunde leert u dement gedrag te begrijpen en voorkómen.De cursus is bestemd voor mensen die ervaring hebben met thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers, zoals professionals in de thuiszorg, bij steunpunten mantelzorg en extra- en semimurale instellingen. 

Hoe voelt het om met dementie te leven?

Individuele ervaringstraining
 

€ 250,= Reserveer hier.

Vanaf 6 september. Into D'mentia is een ervaringstraining voor mantelzorgers en professionals met een simulator die het inlevingsvermogen versterkt. Helpt om beter af te stemmen en aan te sluiten bij de persoon met dementie. Onderga deze unieke ervaring zelf.

Omgaan met probleemgedrag in thuiszorg

Training op locatie - door Ietje Luiken
 

€ 2000,= Reserveer hier.

Gebaseerd op het gedachtegoed van Anneke van der Plaats. Gevoelens van overmacht en dwang kunnen bij dementerende mensen verzet, angst of stress oproepen. Met deze training krijgen thuiszorgmedewerkers de benodigde handreikingen om daar goed om te gaan. 

Geef uw naaste een Geurig Handmassage

Workshop door Levensboom
 

€ 25,= Reserveer hier.

Vanaf 16 september. Als mantelzorger bent u natuurlijk heel betrokken bij het wel en wee van uw naaste. Het geven en ontvangen van een kleine handmassage kan u helpen extra contact en verbinding te maken met elkaar.

Plezierig samenwerken met mantelzorgers

Masterclass door Cora Postema
 

€ 175,45 = Reserveer hier.

Vanaf 22 september. Van de zorgprofessional wordt verwacht dat hij mantelzorgers meer betrekt bij de zorg voor de cliënt. De masterclass geeft handreikingen voor die samenwerking met respect voor ieders rol en kwaliteit.

Geef uw naaste een Geurige Voetmassage

Workshop door Levensboom
 

€ 25,= Reserveer hier.

Vanaf 29 september. Als mantelzorger bent u natuurlijk heel betrokken bij het wel en wee van uw naaste. Het geven en ontvangen van een kleine voetmassage kan u helpen extra contact en verbinding te maken met elkaar.

Mantelzorgspel

Voor teamoverleggen, intervisie of trainingen


€ 29,50 Bestel hier.

Een leuk en leerzaam spel om professionals bewust te maken van de noodzaak tot een goed samenspel met mantelzorgers. Met het mantelzorgspel kunnen professionals in de eerste lijn meningen, ervaringen en knelpunten in het contact met mantelzorgers uitwisselen. Voor teamoverleggen, intervisie of trainingen. 

Doe een verzorger plezier
 

Bestel hier.

Verras een mantelzorger, zorgverlener, activiteitencentrum of instelling met een cadeaubon. De ontvanger kan zelf een plezierig of handig product uitzoeken bij Dementie-winkel.nl.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2014 Dementie-winkel.nl, All rights reserved.