Copy
Je krijgt deze email omdat je op de Haagse Borstvoedingsgroep email lijst ingeschreven bent
 

Haagse Borstvoedingsgroep Bijeenkomst 21 Maart 2018

Er zullen altijd handen zijn,
Die je willen dragen.
En armen waar je veilig bent.
En mensen die je zonder vragen,
Zeggen dat je welkom bent.
(Toon Hermans)

 
Beste <<voornaam>>, 
AANDACHT GEVRAAGD:
Donderdag 11 maart 2018 een speciaal muziek optreden over ouderschap door singer/songwriter Guido Schaake, bekend van de muziek speelochtenden. In 
Nieuwe Rijn 115, Leiden, 3 x 30 minuten in een huiskamer tijdens festival Gluren bij de Buren. Click hier voor het Facebook event en kaartjes reserveren.

Studiedag Samen Bevallen: Op zaterdag 14 april 2018 is Lida er aanwezig en bemant er een verkooptafel voor het boek "Ouderschap vanuit je hart". Adres: Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24, 3707GL Zeist

Ouders Natuurlijk Beurs is dit jaar op zaterdag 9 juni 2018, met onder anderen lezingen van Lida van Ruijven en Joriene de Vos over hechting vs. verwennen, onder de naam van "jong gehecht is oud gedaan". Kijk hier voor meer informatie. 

Als je net aangemeld voor onze nieuwsbrief bent: wees welkom! 
Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kan je je eenvoudig en automatisch afmelden (link) . De "afmelden" link zal ook te allen tijde onder in de mail te vinden zijn.
Voor communicatie tussen moeders buiten de bijeenkomsten hebben we nu een Haagse Borstvoedingsgroep Facebook groep. Kom je je aanmelden?
We hebben ook een Haagse Borstvoedingsgroep Facebook Community pagina aangemaakt, kom je het even een like geven?
In deze nieuwsbrief: 
 • Uitgebreide informatie over onze eerst volgende bijeenkomst en de aanverwante onderwerpen;
 • Een lijst met de volgende bijeenkomsten;
 • Belangrijke mededelingen;
 • Meer informatie over de Haagse Borstvoedingsgroep en aanverwante activiteiten.

Woensdag 21 Maart 2018 tussen 9.30 en 12.00 wordt er weer een borstvoedingsbijeenkomst gehouden.


De bijeenkomst wordt geleid door Alexandra Knijnenburg, lactatiekundige, eigenaar van Borstvoeding Centrum Vita Nova, samen met Lida van Ruijven, schrijfster van het boek 'Ouderschap vanuit je hart'. Ze zijn ook allebei moeder van een groot gezin en grootmoeder.

Adres: De bijeenkomst zal deze keer gehouden worden in Vita Nova, Pr. Hendrikstraat 145.
Neem warme kleren en/of een omslag doek, er is een kleine kachel dus het kan er koud zijn.
Parkeer tips: gratis parkeren (over dag) in alle zijstraten vanaf Laan van Meerdervoort (10m voorbij de hoek) richting de kust). Lopen naar Prins Hendrikstraat ±10 minuten.

Kijk ook op de website (bij activiteiten) voor een kaart.

Iedereen is welkom, je kunt ook je partner eens meenemen, een vriendin of je moeder. Ook oudere kinderen kunnen uiteraard gewoon meekomen. Graag verwelkomen we jullie deze ochtend.
Als er een of meer zwangeren komen, dan beginnen we altijd om 09:30 uur met: hoe te starten met borstvoeding; hoe kun je goed aanleggen; hoe kun je je melkproductie opbouwen; hoe kun je liggend en zittend voeden. Heb je ingetrokken of vlakke, of gevoelige tepels, dan wordt dat in een persoonlijk gesprekje behandeld. Je kunt leren aanleggen met de pop (vanaf +/-12:00 uur zitten we dan in een hoekje van de kamer).

We vinden het fijn als de zwangeren van nu ook na de bevalling terug komen met hun baby om hun nieuwe ervaringen te delen met de nieuwe zwangeren en andere moeders.

De onderwerpen van deze bijeenkomst zijn:
 • Soms voel je je depressief en is de roze wolk weg. Hoe kun je daarmee om gaan?
 • Als de baby de fles weigert;
 • Hongerdagen van de moeder; hunkering naar zoete snoep, chocolade, chips, brood en pasta en zout. Wat betekend dat en hoe kun je dat opvangen? 
 • Groene smoothies voor kinderen, door Ioana Voiculescu, ervaringsdeskundige. En wat doe je als het kind ziek is? 
 • Op de bijeenkomsten zijn de ervaren kern-moeders onmisbaar. We willen jullie van harte uitnodigen, om jonge moeders te steunen en je eigen verhaal te vertellen. We zouden het fijn vinden om elke maand enkele ervaren moeders te verwelkomen. Zegt het voort!

Van het boek "Ouderschap vanuit je hart" door Lida van Ruijven
Hoofdstuk 8.3 Postnatale depressie
Postnatale depressie is een ernstig en niet te onderschatten probleem. Ik heb gezien dat moeders zich echt heel beroerd voelen als gevolg van een postnatale depressie.
Om dit te kunnen vermijden geldt het advies dat een pas bevallen moeder veel rust moet nemen. Het lichaam heeft immers een zware taak gedaan: het laten groeien en daarna ter wereld brengen van het kindje. Als een moeder lijdt aan slapeloosheid, dan moet je extra alert zijn op postnatale depressie. Zij moet dan overdag vaker rust nemen om de stress te verminderen.
Tijdens de zwangerschap voelt de aanstaande moeder zich in de tweede helft heel energiek worden. Dit komt omdat haar bijnieren voldoende positieve hormonen produceren. Dan gaan de bijnieren van de moeder samenwerken met die van de baby, ze zijn al een eenheid, en juist daardoor voelt de moeder zich zo fit. Na de bevalling moet haar lichaam het weer alleen doen en daardoor voelt zij zich vlug moe, slap en in de war, samen met alle nieuwe indrukken en de gebroken nachten.
Algemeen wordt aangenomen dat postnatale depressie alleen een psychisch probleem is. Inmiddels zijn er echter ook deskundigen die van mening zijn dat er ook andere oorzaken kunnen zijn. Het gaat hierbij vooral om tekorten in het lichaam van stoffen als: kalk, vitamine B6, vitamine B3, zink, vitamine C en omega 3. Als een acute depressie zich voordoet, kan de eerste stap zijn: per dag een paar pillen calcium-magnesium-zink.
In het boek Postnatale depressie schrijft Jaap Huibers, natuurarts, over de ernstige tekorten die hij aantreft bij iemand met postnatale depressie. De tekorten kunnen zijn veroorzaakt door het slikken van de anticonceptiepil of door groot alcoholgebruik of zeer intensief sporten. Ook is het een natuurlijk gevolg van het zwanger zijn. In paragraaf 15.2 vermeld ik een lijst van extra vitaminen. Deze kunnen ook helpen om postnatale depressie te voorkomen.
Een totaal andere oorzaak van postnatale depressie kan de volgende zijn. Door de intensieve ademhaling tijdens de bevalling kan de moeder in een 'rebirthing' geraken. Tijdens zo'n ademhaling komen situaties uit het verleden boven die soms onverwerkt zijn en oude pijn geven. (Rebirthingtherapeuten laten de patiënt via ademhaling door hun proces gaan.)
Kraamvrouwentranen zijn hier een gevolg van maar het kan ook postnatale depressie veroorzaken.

Hoofdstuk 10.1 Als moeder weer gaat werken
Voor oefenen met de fles zijn hier de volgende tips:
– Oefen als de baby een goede bui heeft en niet erg hongerig is. Dan is hij in de stemming voor nieuwe ervaringen.
– Laat iemand anders de fles geven. Borstvoeding is een relatie met de moeder die niet verstoord mag worden. Als die wel verstoord raakt, komen er problemen. Het komt voor dat de baby niet uit de fles wil drinken zolang de moeder nog in de buurt is. Als moeder kun je dan maar beter even het huis uitgaan.
– Veel baby's willen niet in de ogen van een vreemd iemand kijken. Zo'n baby zal tijdens het drinken van die persoon wegkijken, met zijn rug naar hem of haar toe. Soms wil een baby alleen drinken als hij flink wordt geschommeld met de rug naar de voedende persoon toe. Die persoon moet dan lopend door de kamer gaan.
– Doe ongeveer 20 ml afgekolfde melk in de fles en oefen drie keer per week. Bouw de borstvoeding niet af naar minder dan vier voedingen per etmaal. Dan blijft je hoeveelheid melk stabiel.
– Soms bijt de baby op de speen en dan gaat het gaatje dicht. Je kunt dan het speengat weer vergroten.
– Een kindje gaat tijdens de voeding staren in de ogen van de verzorg(st)er. De baby prent zich hiermee in: het gezicht, de ogen, de geur en de woordjes die deze persoon spreekt.
– Als je kindje de fles krijgt, let er dan goed op dat degene die hem de fles geeft, je kindje op schoot neemt. Ik zie nogal eens dat een kindje de fles krijgt in een babystoeltje of in de kinderwagen. Ik vind dat sneu. Het kindje mist daardoor een half uurtje schoot, het mist de mogelijkheid van inprenting, terwijl dat allemaal zo ontzettend belangrijk voor hem is.
Lees verder:
- hoofdstuk 8.3 Als je het allemaal niet meer ziet zitten

- hoofdstuk 10 Wanneer begint je kindje te wennen aan flessen speen
Blog van Lida over hunkering naar een bepaald voedsel soort

Noteer verder alvast in je agenda de volgende bijeenkomsten:
Voor 2018 plannen we de volgende data
(LET OP! de voorlopige planning van januari is veranderd)

- woensdag, 25 April 2018 Nigtevechtsestraat 15
- woensdag 16 Mei 2018 Vita Nova, Pr. Hendrikstraat 145
- woensdag, 06 Juni 2018 Albert Schweitzerlaan 48
- woensdag, 27 Juni 2018 Vita Nova, Pr. Hendrikstraat 145
- woensdag, 29 Aug 2018 Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155
- zaterdag, 08 Sept Borstvoeding Picknick, Tesselsestraat 71
- woensdag, 19 Sept 2018 Vita Nova, Pr. Hendrikstraat 145
- woensdag, 17 Okt 2018 Laan van Meerdervoort 339
- woensdag, 14 Nov 2018 Vita Nova, Pr. Hendrikstraat 145
- woensdag, 12 Dec 2018 Laan van Meerdervoort 339

Algemene mededelingen: mogelijk maar niet noodzakelijk, je kunt je opgeven bij Lida van Ruijven 070-3520828. Kosten 2,50 euro pp.
Ben je er voor de eerste keer, dan kun je een nieuwe moederspakket kopen voor 3.50 euro. Hierin zijn veel interessante feiten en artikelen over draagdoek, slapen, borstvoeding, bevallen, enz.

Draagdoeken zijn TIJDENS de bijeenkomst verkrijgbaar voor 7 euro.
 Tevens is er altijd wel iemand die het dragen van de draagdoek op verschillende manieren kan demonstreren.
Mededelingen:

Cursus "Natuurlijk Bevallen": massage, acupressuur en essentiële oliën tijdens de bevalling, door onze moeders Aurora van den Berg en Charlotte Simons, kijk hier voor meer informatie over waar en wanneer. 
Het Vita Nova borstvoedingscafé is voortaan naar maandag ochtend verplaatst, van 10:00 tot 12:00 uur. 
Het Vita Nova draagcafé is gestart en is nu op vrijdag ochtend van 10;00 tot 12:00uur. 
Voor koffie en thee betaal je een eigen bijdrage.

Vind je borstvoeding belangrijk? Steun dan het Haags Borstvoeding Centrum Vita Nova in de Prins Hendrikstraat. In Nederland en België gaan steeds meer borstvoeding winkels failliet (door het ontstaan van de internet kopen/verkopen). Wij zijn trots op ons Centrum! Als je ook trots bent op het Centrum en als je daar goed geholpen bent, wijs dan de andere moeders de weg.

Denk-tank over natuurlijke ouderschap en consultatie bureaus.
Natuurlijke ouderschap gaat uit van de signalen van het kindje, als dat mogelijk is. Wat zijn de natuurlijke behoeftes van het kindje? 
Algemeen ouderschap gaat uit van de samenleving, namelijk hoe kan een kindje verzorgd worden binnen onze veeleisende maatschappij. 
Soms horen jonge ouders op het consultatie bureau algemene adviezen die deze ouders niet willen gebruiken.
Onze Alexandra en Lida willen een beweging starten om speciale officiële consultatie bureau's, gericht op natuurlijke ouderschap, te beginnen. 
Om hiermee te starten vragen we ouders om verhalen te schrijven, waar het om onprettige adviezen vanuit de consultatie bureau's ging. We zullen die anoniem vermelden en het gaat erom dat we een nieuwe bewustzijn rondom ouderschap creëren. 
Als je een verhaal hebt, stuur het ons dan - reply op dit email adres, of stuur het naar Vita Nova. Vermeld aub altijd het jaartal van het verhaal en de woonplaats. Alvast reuze bedankt namens alle ouders.

Denk-tank voor alleenstaande moeders
We vinden het fijn om verhalen en ervaringen te verzamelen van alleenstaande moeders die natuurlijke ouderschap (gedeeltelijk) toepassen met hun zwangerschap, bevalling en kinderen. We willen hiermee andere alleenstaande moeders ondersteunen en kracht geven om hun visie te volgen. 
Wil je jouw mening geven, een ervaring delen of een vraag stellen, neem alsjeblieft contact met ons op.
Alvast bedankt en we horen graag van je.

Let op! EHBO cursus voor ouders van baby's en kinderen: check bij Vita Nova voor de volgende data. Heb je interesse,neem contact op met Vita Nova. Op woensdag middag, van 14:00 tot 17:30.
Twee draagdoek filmpjes op Youtube op onze Youtube Channel. Gemaakt door Lida met haar dochter en kleinkinderen, met een eenvoudige knoop-doek. Het gaat in een video over een baby van twee weken en in de tweede video over een baby van 5 maanden en ouder.
Laatst op de groep hebben we de volgende brochures uitgedeeld - bij interesse, vraag erna bij Lida.
Op 13 december 2017:

- Hygiëne: hoe rijker de darm flora, hoe beter de gezondheid;
- In balans met ui;
- Borstslapen;
- Borstvoeding tijden een prik; 

- Moedermelk, de volwaardige zuigelingenvoeding; 
- Het introduceren van vaste voeding: met 4 of 6 maanden?

We zijn er trots op: er is een 2e druk boek "Ouderschap vanuit je hart" !!
Door veel interesse heeft uitgeverij Akasha besloten het boek te herdrukken. Goed om te weten: er zijn een 30-tal kleine aanvullingen in geschreven. De aanschafprijs blijft 22,50 euro. 
Tevens wordt het boek in het Duits en in het Engels vertaald.
Wens 1 van Lida: Ik wil graag mijn boek in het Engels uitgeven. Het is bijna helemaal vertaald naar "Parenting from the Heart". Is er iemand bekend met deze wereld, kun je een uitgever noemen waar mijn boek uitstekend past? Laat het mij weten 070-3520828

Wens 2 van Lida: Ik wil graag op allerlei plekken in Nederland en Nederlandstalig België (gratis) kaarten neerleggen van het boek 'Ouderschap vanuit je hart". Als je familie buiten Den Haag hebt, vraag gerust een stapeltje kaarten aan mij. Alvast bedankt!
Lida heeft haar eigen (borstvoeding) verhaal op de blog gezet, lees het hier
Ook zijn er op de blog meer artikelen, hieronder een selectie van de titels:
- Fluoride, beschouw het als fipronil in tandheelkunde;
Hoeveel in de fles? Een baby heeft niet elke dag evenveel melk nodig;
- Baby gebaren;
- Geen melk alstublieft (het gaat over koezuivel; N.R.); Een aangepast dieet zou centraal moeten staan bij de behandelijk van alle aandoeningen. Geschreven door een huisarts
Probiotica bij keel en luchtweg problemen Symbiofloor 1 doodt virussen en bacteriën. Probiotica bij buik en darm problemen Symbiofloor 2 doodt virussen en bacteriën. 
De ouder en kind speelgroep:
Iedereen wordt uitgenodigd om naar deze speelgroep te komen, elke donderdag van 10 tot 12 uur. 
Adres: Couvée Huis, Frankenslag 139, in de gele kamer, op de eerste etage.
Er is een lift en een tuintje op de begane grond. 
Het is erg gezellig om als ouders ervaringen uit te wisselen terwijl de kinderen lekker kunnen spelen. Kinderen kunnen komen van 0 tot ongeveer 5 jaar. Ouders zijn welkom maar ook opa’s, oma’s of de oppas. 

We zingen ook kinderliedjes, daar worden de kindjes blij van.
Ook is Lida van Ruijven altijd aanwezig (tenzij met vakantie).

Meestal zijn er enkele moeders met kindjes. En heel af en toe is de groep spontaan heel groot. We kunnen dan meestal uitwijken naar de grote groene kamer.

Speciale thema ochtend:
- donderdag 29 Maart 2018 zijn we van plan om Guitarist Guido weer uit te nodigen. Wegens succes herhaald. Guido zingt heel ontroerend enkele zelf geschreven nummers, geïnspireerd door zijn vader rol en ook bekende en minder bekende kinder liedjes. Kosten: 2 euro voor het Couveé Huis en doe svp extra geld in de pot om Guido te betalen (75 euro). Voor de zekerheid check op 
Facebook of het doorgaat, of bel Lida.

De groep kost 2 euro.
Koffie kost er € 0,55, thee kost er € 0,35. 

Ook is het bij de speelgroep belangrijk om ervaren moeders erbij te hebben met iets oudere kindjes.

Voor ouders met een Ooievaarspas: Speelgoedbeurs op Westeinde 125 a. Dinsdag en donderdag tussen 13:00 en 15:00, telefoon 06-29099442. 3 Gratis cadeaus per kind voor kinderen tot 12 jaar, voor verjaardag en andere feesten.
Zie ook 
website. Hier kun je ook speelgoed brengen als je kind er uitgegroeid is. 
Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova:
AANDACHT GEVRAAGD:
Vind je borstvoeding belangrijk? Steun dan het Haags Borstvoeding Centrum Vita Nova in de Prins Hendrikstraat 145. In Nederland en België gaan steeds meer borstvoeding winkels failliet (door het ontstaan van de internet kopen/verkopen). Wij zijn trots op ons Centrum! Als je ook trots bent op het Centrum en als je daar goed geholpen bent, wijs dan de andere moeders de weg.

Interview met Alexandra op "Geboorte aan het woord" (scroll op de pagina naar beneden voor de tekst en audio interview).


Vita Nova verhuurt en verkoopt draagdoeken en draagsystemen (buik-, heup-, rugdrager).
Je kunt er terecht van 10 tot 15 uur, op maandag, dinsdag, donderdag tot en met zaterdag (woensdag gesloten). Soms gaat de winkel om 14:00 uur dicht, bel voor de zekerheid naar de winkel.

In het Borstvoedingscentrum vind je verder borstvoedingslingerie, kleding, attributen, kolven te huur (
De huur van de elektrische kolven is 5 euro  per week goedkoper dan elders, bijvoorbeeld kraamzorg en ziekenhuis!!!. Dit is blijvend). Verder zijn kolven ook te koop en je kunt er ook een zijbedje, draagdoeken, draagsystemen, boeken, tijdschriften, lactatiekundige hulp (ook andere uren), kraamzorg, cursussen, borstvoedingscafé en draagcafé vinden. Ook kun je er terecht voor bijvoorbeeld hulp bij het afkolven.
Maandag ochtend is er Borstvoedingscafé en vrijdag ochtend Draagcafé in het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova. Op maandag kun je terecht met je vragen en onzekerheden als er geen Haagse Borstvoedinggroep is of je kan Lida telefonisch niet bereiken.
Bij het draagcafé is er steeds een draagconsulente aanwezig.
Een moedergroep leidster of lactatiekundige is aanwezig om je te helpen oplossingen te zoeken. Heb je geen vragen of onzekerheden is het ook heel gezellig om met andere voedende moeders een kopje koffie of thee (eigen rekening) te drinken en te praten over
 wat je bezig houdt in deze fase van jullie leven.
In the picture deze lente:
 • Nieuwe draagzakken "Kiss en Carry", kom kijken en proberen;
 • Milker Voedingskleding (onder andere feest jurkjes) met 30% korting;
 • Prachtige wollen draagjassen;
 • Draagcovers voor wie met de kou naar buiten gaat om over de draagdoek te doen - met banden op de rug;
 • Zomerkleding: op basis van een donatie van 5 euro kun je zomerkleding uitzoeken
 • Interview met Alexandra op "Geboorte aan het woord" (click op de link);
 • Te koop en te huur: Een nieuw soort kolf, "de Horigen" 3D Moedermelk Kolven prijswinnaar 2017. Vita Nova werkt er graag mee..
 • Service voor kolf gebruikers: als je kolf kapot gaat en hij komt van Vita Nova (huur of koop) krijg je onmiddellijk een vervangende kolf - gratis - zolang de reparatie duurt. Je hoeft dus geen dag zonder kolf te zitten.
 • Cursus EHBO bij kinderen en baby's: de volgenden zijn gepland op woensdagen: aanmelden via deze linkVeel verzekeraars vergoeden onze EHBO-cursus.
Workshops:
Ga je straks weer aan het werk en wil je gaan kolven? Wat zijn je rechten, welke kolven zijn er en heb je meer van dit soort vragen..?
Doe dan mee aan de workshops:
“Borstvoeding en Werken”

“Borstvoeding de Beste Start”
“Welkom in draagland” (nieuw!)
“Starten met vaste voeding” (nieuw!)
- "Slaap, kindje, slaap" - alles over het slapen van onze kleintjes: Wat zijn de verwachtingen? Wat is de realiteit en alles tussen in… super interessant voor elke mama en papa!! 
Meld je aan.
Voor data en meer informatie kijk op Vita Nova's agenda 
pagina.
Baby’s zijn welkom.
Vind je borstvoeding belangrijk? Vraag naar kraamhulp bij het Haags Borstvoedingcentrum Vita Nova.
Het adres van het Borstvoedingscentrum is:: Prins Hendrikstraat 145. (naast 
Tara verloskundigen).
Meer informatie bij het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova: 070 - 3863265email en website
GEVRAAGD: Tweede-hands kolven voor kraamzorg in Afrika. Inleveren bij Vita Nova.
GEVRAAGD: Restanten kraampakketten
In Gambia, in Afrika is er grote babysterfte, onder andere door slechte hygiene. De Stichting Puur Foundation vraagt ons om restanten van kraampakketten op te sturen naar hen zodat ze dat via de stichting naar Afrika kunnen sturen. 
Deze stichting is verbonden aan Verloskundig Centrum Puur Vroedvrouwen in Arnhem. Als je iets wilt sturen neem contact met ze op:
Telefoon: 
06 24 64 64 56 (Ellen)
Het adres om pakketjes te sturen is: Venlosingel 54 6845JB Arnhem, dit is het adres van Puur Vroedvrouwen, Verloskundigenpraktijk. 
Je kunt het ook inleveren bij Vita Nova, Prins Hendrikstraat 145, Den Haag. Wij gaan het dan verzamelen en opsturen.
Je kunt ook geld doneren voor het mooie werk dat de stichting doet: 

Op bankrekeningnummer: NL27 TRIO 0390 9735 72
T.n.v. Puur Foundation, Arnhem

Alvast bedankt. 
De Haagse Borstvoedingsgroep Bibliotheek:
De Haagse Borstvoedingsgroep leent ook boeken uit haar bibliotheek. De kosten zijn 0,50 cent per maand.
Enkele boeken zijn een euro per maand ("Handboek borstvoeding" en "Ouderschap vanuit je hart"). Mocht je na het lenen het boek "Ouderschap vanuit je hart" willen aanschaffen dan wordt de bibliotheek prijs verrekend. Je kunt dan ook het bedrag €22,50 (minus het al betaalde bibliotheek geld) overmaken aan IBAN NL64 INGB 0004 3315 67 ten name van  E.M. van Ruijven-Bank te Den Haag.
email: h.c.vanruijven@gmail.com
Ook zijn er DVD’s in de bibliotheek.
 Het teruggeven van de boeken kan op de bijeenkomsten of bezorgen bij Lida op adres: Antonie Duijckstraat 169, 2582 TJ Den Haag. Telefoonnummer: 070 3520828. LET OP: Als je het boek bij Lida thuis brengt of opstuurt, leg dan svp. een briefje in het boek met je naam.
Wil je weten welke boeken in de bibliotheek zijn, we hebben een lijst op ons website. We hebben ook Engelse boeken en borstvoeding boeken in Frans, Duits en Spaans.
Op de lijst zie je de boeken die Lida voor de bibliotheek heeft gekocht. Lida brengt veel boeken mee op de bijeenkomsten maar natuurlijk niet alles.  Als je een bepaald boek wilt, laat het aan Lida weten.
Nieuw in de bibliotheek (te leen voor 50 cents per maand):
- Vaccinaties: kan dat ook anders? door Tinneke Schaper, klassiek homeopaat en opvoedingsconsulente. Ze is gespecialiseerd in vaccinatie schade.

Groene smoothies, gezonde, energie-rijke voeding en 100% natuurlijke essentiële oliën:
Ioana van Shining Mama vermeldt:
- Het hoe en waarom over groene smoothies (tip: groene smoothies drinken werkt niet alleen zuiverend en hydraterend - en dat is bij voeden heel handig - maar ook heel veel energie gevend. Ook voor babies en peuters geschikt). Download Shining Mama's gratis groene smoothies ebook (Engels) en als je meer informatie wilt, meld je aan voor haar nieuwsbrief (Engels)
- Ook kan je bij Shining Mama allerlei (gezond!) lekkers bestellen, bijvoorbeeld chocola, snacks, groene smoothies, taart of essentiele oliën  Alles is rauw, veganistisch, geraffineerde suiker vrij, bio en yummy. Kijk eens hier.
- Ioana houdt regelmatig informatiedagen/workshops over 100% natuurlijke etherische oliën en hoe je die met zwangerschap, bevalling, borstvoeding, babies, kindjes en fysieke en emotionele steun voor jezelf kunt gebruiken.
Bel Ioana voor meer informatie: 
06-38576464

Heb je meer inspiratie nodig? Kijk op: 
www.ShiningMama.com
Sessies 'Baarmoeder, litteken & Balans' met Jacqueline Jimmink
Het is mogelijk om telefonisch consult te reserveren voor diegene die op afstand wonen en graag willen werken aan hun Baarmoeder bewustzijn en welzijn.
Neem contact op
voor meer informatie en workshops: www.jacquelinejimmink.com

BabyBonding: Praktijk voor coaching & begeleiding van ouder en baby bij huilen, slapen, hechting en trauma.
Huilt je baby veel en lukt het troosten slecht?
Is je baby erg onrustig en heeft ze last van krampjes, vooral aan het eind van de dag?
Word je baby s’ nachts nog vaak wakker of doet je baby overdag alleen maar hazenslaapjes? Duurt het tijden voor je baby slaapt? Slaapt je peuter of kleuter slecht?
Wil jij je kindje niet laten huilen?
Of voel jij je zelf erg uit balans, onzeker en gestrest? Ben je somber en kan je niet genieten?

Of heb jij een traumatische bevalling gehad en durf je niets alleen te ondernemen met je baby, heb je nachtmerries en angsten?
Dan is BabyBonding wat voor jou!
BabyBonding werkt met nieuwe methoden die lief zijn voor je baby, de band tussen jou en je kind versterken, en snel en effectief zijn. Bij de behandeling van trauma
 na bijv. een traumatische bevalling, wordt er gewerkt met EMDR.
Yolanda Wolda is kinderpsychologe, MamaCoach en EMDR therapeute.

Voor meer informatie en inschrijven ga naar de website. Je mag Yolanda ook gerust bellen op tel: 070 3260268.
Voor vragen over borstvoeding, ouderschap of allergieën kun je bellen met:
Lida van Ruijven (ervaringsdeskundige), tel: 070 3520828

email: h.c.vanruijven@gmail.com (vermeld je telefoon nummer zodat Lida je kan bellen; vermeld boven aan bij titel email: Voor Lida) 
Voor vragen aan de deur of boek retourneren, het adres van Lida: Anthonie Duyckstraat 169, 2582TJ, Den Haag.
of
Alexandra Knijnenburg 
(lactatiekundige bij Vita Nova) tel: 06-54 26 89 33

Met vriendelijke groeten en wellicht tot ziens op een volgende bijeenkomst,
Ioana namens Lida en Alexandra


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
de Haagse Borstvoedingsgroep · anthonie duyckstraat 169 · den haag, ZH 2582TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp