Copy
Je krijgt deze email omdat je op de Haagse Borstvoedingsgroep email lijst ingeschreven bent
 

Haagse Borstvoedingsgroep Bijeenkomst 1 Februari 2017

Er zullen altijd handen zijn,
Die je willen dragen.
En armen waar je veilig bent.
En mensen die je zonder vragen,
Zeggen dat je welkom bent.
(Toon Hermans)

 
Beste <<voornaam>>, 
Als je net aangemeld voor onze nieuwsbrief bent: wees welkom! 
Deze nieuwsbrief geeft ons en jou geweldige - automatische! - mogelijkheden, onder andere: wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kan je je eenvoudig en automatisch afmelden (link) . De "afmelden" link zal ook te allen tijde onder in de mail te vinden zijn.
Voor communicatie tussen moeders buiten de bijeenkomsten hebben we nu een Haagse Borstvoedingsgroep Facebook groep. Kom je je aanmelden?
We hebben ook een Haagse Borstvoedingsgroep Facebook Community pagina aangemaakt, kom je het even liken svp..?
In deze nieuwsbrief: 
 • Uitgebreide informatie over onze eerst volgende bijeenkomst;
 • Een lijst met de volgende bijeenkomsten;
 • Belangrijke mededelingen;
 • Meer informatie over de Haagse Borstvoedingsgroep en aanverwante activiteiten.

Woensdag 1 Februari 2017 tussen 9.30 en 12.00 wordt er weer een borstvoedingsbijeenkomst gehouden.


De bijeenkomst wordt geleid door Alexandra Knijnenburg, lactatiekundige, eigenaar van Borstvoeding Centrum Vita Nova, samen met Lida van Ruijven, schrijfster van het boek 'Ouderschap vanuit je hart'. Ze zijn ook allebei moeder van een groot gezin en grootmoeder.
Janneke van Dijk zal incidenteel invallen, ze heeft een drukke baan als verpleegkundige op een antroposofisch consultatie bureau.


Adres: De bijeenkomst zal deze keer gehouden worden in Laan van Meerdervoort 339.
Kijk ook op de website bij activiteiten voor een kaart.

Iedereen is welkom, je kunt ook je partner eens meenemen, een vriendin of je moeder. Ook oudere kinderen kunnen uiteraard gewoon meekomen. Graag verwelkomen we jullie deze ochtend.
Als er een of meer zwangeren komen, dan beginnen we altijd om 09:30 uur met: hoe te starten met borstvoeding; hoe kun je goed aanleggen; hoe kun je je melkproductie opbouwen; hoe kun je liggend en zittend voeden. Heb je ingetrokken of vlakke, of gevoelige tepels, dan wordt dat in een persoonlijk gesprekje behandeld. Je kunt leren aanleggen met de pop (vanaf +/-12:00 uur zitten we dan in een hoekje van de kamer).


De onderwerpen van deze bijeenkomst zijn:
 • Relatie: hoe houd je je relatie goed als je borstvoeding geeft? 
 • Ijzer in moedermelk, ijzer in de navelstreng; Er is een media hype over ijzer en Vit. D tekort in kleine kinderen (en in zwangeren), wat is waar en wat kan een moeder daaraan doen? Er is door sommige kinderartsen gepleit voor speciale opvolgmelk. Is dat waar?
 • Op de bijeenkomsten zijn de ervaren kern-moeders onmisbaar. We willen jullie van harte uitnodigen, om jonge moeders te steunen en je eigen verhaal te vertellen. We zouden het fijn vinden om elke maand enkele ervaren moeders te verwelkomen. Zegt het voort!

Van het boek "Ouderschap vanuit je hart" door Lida van Ruijven:
De rol van de moeder als partner blz. 169
Zoals ik hiervoor al zei, moet de moeder haar uiterste best doen om ook rekening te houden met de gevoelens en behoeften van haar partner. Als je de hele dag met een baby bezig bent en ook je hormonen veranderd zijn in moederhormonen, denk je minder aan vrijen en knuffelen met je man.
Toch is het belangrijk dat wij, vrouwen, beseffen dat onze partner van levensbelang is voor ons en voor ons kind. Het is belangrijk te investeren in knuffelen. Enkele belangrijke tips voor de moeder als partner zijn:
– Luister actief naar je partner.
– Blijf geïnteresseerd in zijn werk en in zijn hobby's.
– Onverwacht je partner knuffelen maakt veel goed. Zorg dat je samen af en toe even privétijd hebt. Zo voorkom je dat je partner zich buitengesloten gaat voelen.
– Vergeet niet te vrijen! Ontloop je partner niet als hij zin heeft en behoefte aan je lijf heeft.
In het boek Mothering Multiples (ofwel: een tweeling aan de borst) door Karen Kerkhoff Gromada en uitgegeven door de borstvoedingorganisatie LLL las ik het volgende advies: besef dat je niet veel tijd hebt voor een vrijpartij. Je kunt niet meer van een lang voorspel en een lang naspel genieten. Je kunt beter op je horloge kijken en zeggen: we kunnen beter nú vrijen, want straks wordt de baby weer wakker.
Je zult ook creatief moeten worden. Zachtjes vrijen om de baby niet wakker te maken. Of vrijen op andere plekken in je huis dan in je eigen bed als daar een of meer kinderen in liggen te slapen. Tine Thevenin heeft daar in haar boek Samen slapen alleraardigst over geschreven.
Het blijft belangrijk om te beseffen dat partners regelmatig de tijd moeten nemen elkaar te knuffelen. Als dat wordt overgeslagen, loop je het risico dat partners op den duur ook minder van elkaar verdragen. Aandacht en aanraking hebben wij allemaal nodig. Door het lezen van boeken op natuurlijke grondslag was ik al veel meer mijn kinderen gaan aanraken. En mijn man kon ik af en toe lekker knuffelen als hij aan tafel zat te eten. Dan ging ik met mijn hand in zijn T-shirt.
 Elk mens heeft een emotionele tank. Die emotionele tank moet steeds gevuld worden. Als hij gevuld is, is die mens stabiel en kan het hele leven aan. Als die tank leeg is, moet hij gevuld worden door liefhebbende familie. Hierdoor begrijp je beter dat knuffelen ook een investering is.
Hoe vind je tijd voor elkaar?
Naast de voorgaande tips over knuffelen en vrijen kun je de volgende tip overwegen: probeer een keer per maand met zijn drieën uit te gaan – jij, je partner en de baby (of peuter) in de draagdoek. Mijn man en ik hebben dit op een gegeven moment voor onszelf georganiseerd omdat we merkten dat we tijd voor onszelf tekortkwamen.
Elke maand planden we ons dagje uit en gingen op die dag naar de dierentuin, een museum of gewoon 'doelloos' winkelen en lekker uitgebreid lunchen. En 's middags zorgden we ervoor dat we weer op tijd terug waren om de grotere kinderen uit school te halen.
Samen hadden we dan veel bijgepraat, zonder ook maar een moment hinder te hebben van de kleine. En als de baby tijdens het dagje uit even in het openbaar moest worden gevoed, kon vader eventueel tijdens het voeden een krant lezen waar moeder zich dan, als ze dat wilde, achter kon verschuilen.

Sexualiteit Blz. 171
De vrouw die borstvoeding geeft, heeft meestal geruime tijd geen eisprong. Dit beïnvloedt haar gedrag ten opzichte van vrijen, ze heeft minder behoefte. Het is goed om hierover samen te praten, want deze nieuwe gevoelens moet je samen delen. Zoals in de vorige paragraaf al gezegd, is knuffelen toch nog steeds heel belangrijk.
Over seksualiteit stelt Isabelle Fox, psychotherapeut, de vraag aan ouders: zorg je ervoor dat je partner seksueel niet tekortkomt of stel je intieme momenten uit?
Vaak wordt de baby wakker als hij merkt dat zijn ouders willen gaan vrijen. Dit komt door de hormonale band tussen moeder en kind. De baby denkt: help, mijn moeder pleegt overspel. Je zou kunnen zeggen: de baby houdt op deze manier zijn eigen broertje of zusje tegen.
Het is heel normaal als de man gevoelens van jaloezie heeft. De baby mag in die warme armen en aan die lekkere borst en hij niet of minder. Het is gebleken dat de mate van jaloezie afhankelijk is van de mate waarop de vader vroeger bemoederd en geknuffeld is. Veel volwassen mannen zijn destijds opgevoed met klokvoeden, hem laten huilen, bang zijn om hem te verwennen en het idee dat jongetjes flink moeten zijn. Dit zijn negatieve inprentingen. Positief zou het zijn: vaak voeden en op verzoek voeden, niet laten huilen, en je kind het idee geven dat het uit zichzelf mag zeggen: nu ga ik even bij mama weg. Dit alles kweekt zelfvertrouwen en op deze manier bestaat verwennen niet.
Als de vader weet dat zijn gevoel van jaloezie uit zijn eigen jeugd komt, kan hij er beter mee omgaan. Dat neemt niet weg dat de moeder toch haar uiterste best moet doen om, naast de zorg voor haar kind, rekening te houden met de gevoelens en behoeften van haar partner.

lees verder:
blz. 202  Opvolgmelk of moedermelk?
blz. 267  Komt je kindje ijzer tekort als hij niet eet?
blz. 241  T
ekorten aan vitamine D

Noteer verder alvast in je agenda de volgende bijeenkomsten:
01 Maart 2017 van Swietenstraat 147 (schoenen uit) (schoolvakantie)
29 Maart 2017 Valkenboskade 508 
26 April 2017 Perenstraat 170 (schoolvakantie)
24 Mei 2017 Albert Schweitzerlaan 48
28 Juni 2017 Obrechtstraat 168
30 Aug 2017 Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155
2 Sept (zat) Borstvoeding Picknick, Tesselsestraat 71
20 Sept 2017 Ouverturestraat 39 (schoenen uit)

25 Okt 2017 Vita Nova, Pr. Hendrikstraat 145
15 Nov 2017 Laan van Meerdervoort 339
13 Dec 2017 Ouverturestraat 39 
(schoenen uit)
Algemene mededelingen: mogelijk maar niet noodzakelijk, je kunt je opgeven bij Lida van Ruijven 070-3520828. Kosten 2,50 euro pp.
Ben je er voor de eerste keer, dan kun je een nieuwe moederspakket kopen voor 3.50 euro. Hierin zijn veel interessante feiten en artikelen over draagdoek, slapen, borstvoeding, bevallen, enz.

Draagdoeken zijn TIJDENS de bijeenkomst verkrijgbaar voor 7 euro.
 Tevens is er altijd wel iemand die het dragen van de draagdoek op verschillende manieren kan demonstreren.
Mededelingen:

100% natuurlijke essentiële oliën kunnen een prachtige ondersteuning zijn - tijdens je zwangerschap, bevalling en in de periode daarna. Denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, ont-spanning, slapen, darmkraampjes, enzovoorts. Ook kunnen ze veel voor je betekenen als steun voor je gezondheid en die van je kindje(s) of als emotionele pick-me-up.
Twee van onze moeders, Aurora - 
YOGOYA zwangerschapsyoga en Ioana - Shining Mama gaan je hierover meer vertellen op 4 februari, om 15:00 bij Vita Nova, (Prins Hendrikstraat 145, Den Haag).
Voor meer informatie: link naar Facebook of book alvast je kaartje (YOGOYA website). 

GEVRAAGD: Restanten kraampakketten
In Gambia, in Afrika is er grote babysterfte, onder andere door slechte hygiene. De Stichting Puur Foundation vraagt ons om restanten van kraampakketten op te sturen naar hun zodat ze dat via de stichting die naar Afrika kunnen sturen. 
Deze stichting is verbonden aan Verloskundig Centrum Puur Vroedvrouwen in Arnhem. Als je iets wilt sturen neem contact met ze op:
Telefoon: 
06 24 64 64 56 (Ellen)
Het adres om pakketjes te sturen is: Venlosingel 54 6845JB Arnhem, dit is het adres van Puur Vroedvrouwen, Verloskundigenpraktijk. 
Je kunt het ook inleveren bij Vita Nova, Prins Hendrikstraat 145, Den Haag. Wij gaan het dan verzamelen en opsturen.
Je kunt ook geld doneren voor het mooie werk dat de stichting doet: 

Op bankrekeningnummer: NL27 TRIO 0390 9735 72
T.n.v. Puur Foundation, Arnhem

Alvast bedankt. 
Studiedag Samen Bevallen
Op zaterdag 18 maart 2017 organiseert de vereniging Samen Bevallen haar jaarlijkse studiedag met een lezing met beeldpresentatie van Jaap van der Wal, arts, anatoom embryoloog, fenomenoloog, auteur van o.a. : ”De spraak van het embryo” en initiator van het project Embryo in Beweging (zie www.embryo.nl).
Lida staat daar in Zeist ook met een tafel met info over haar boek "Ouderschap vanuit je Hart".
Vind je het leuk om ook te komen? 
Voor meer informatie en/of aanmelden (graag vóór 9 maart):
Mail naar Brechje Furman studiedag@samenbevallen.nl
of bel Jet de Roode 033-4616432

GEZOCHT: Duitstalige uitgever. Vraag is: Is er iemand bekend met een Duitstalige uitgever? Lida wil graag het boek "Ouderschap vanuit je hart" (dat in het Duits al vertaald is) uitgeven in boek vorm. Bel Lida als je iets weet: 070-3520828 of stuur ons een mail.
Alvast bedankt!

Let op! EHBO cursus voor ouders van baby's en kinderen: check bij Vita Nova voor de volgende data. Heb je interesse,neem contact op met Vita Nova. Tijd van 14:00 tot 17:30.
Twee draagdoek filmpjes op Youtube op onze kersverse Youtube Channel. Gemaakt door Lida met haar dochter en kleinkinderen, met een eenvoudige knoop-doek. Het gaat in een video over een baby van twee weken en in de tweede video over een baby van 5 maanden en ouder.
Vorige keer op de groep hebben we de volgende brochures uitgedeeld:
-  Kinkhoest bij een baby van 3 weken oud - en toedienen van Vit C
-  Dr. Moolenburgh ziet kinderen steeds zieker worden . Fluoride verzwakt de schildklier
-  We poetsen goed en toch rotten zijn voortanden weg. (krantenartikel)

-  Bijenpropolis voor de mondverzorging
-  Natuurlijke methoden tegen 
tandbederf: vit B6, strontium, lactobacillus GG, cranberrysap en thee
-  Honing - natuurlijke antibiotica
- Warm aanbevolen: elke ochtend havermout (er is speciale havermout voor gluten vrij dieet)
- Stress hormoon bij babies vanwege scheiding (Engels)
-  Over aspartaam: Zoet vergif - ook in light producten te vinden

Uitnodiging om je verhalen te schrijven: over borstvoeding, dragen, slapen, voedsel allergie, je bezoek aan de Haagse Borstvo edingsgroep, het lezen van het boek van Lida "Ouderschap vanuit je Hart" en je contacten met Lida. Lida heeft haar eigen verhaal op de blog gezet, lees het hier
Ook zijn er nieuw op de blog artikelen over:
- Borst-lymf massage: doe het zo zacht als een herfstblaadje
- Wat kun je op de groep verwachten
- Een ontroerend verhaal over donor melk
- Belangrijke petitie: Vrije keuze bevallingsplaats
- Goede bronnen van foliumzuur
- Her little shadows - gedicht over twee kinderen hebben door Barbara Burrows
- Een baby en een peuter aan de borst: ofwel tandemvoeden;
Hunkering naar bepaald voedsel;
Een kindje van 22 maanden vraagt nog om nachtvoedingen;
Kinkhoest bij pasgeborenen en Vitamine C.

We zijn er trots op: er is een 2e druk boek "Ouderschap vanuit je hart" !!
Door veel interesse heeft uitgeverij Akasha besloten het boek te herdrukken. Goed om te weten: er zijn een 30-tal kleine aanvullingen in geschreven. De aanschafprijs blijft 22,50 euro. 
Tevens wordt het boek in het Duits en in het Engels vertaald.
Wens van Lida: Ik wil graag op allerlei plekken in Nederland en Nederlandstalig België kaarten neerleggen van het boek 'Ouderschap vanuit je hart". Als je familie buiten Den Haag hebt vraag gerust een stapeltje kaarten aan mij. Alvast bedankt!

De ouder en kind speelgroep:
Iedereen wordt uitgenodigd om naar deze speelgroep te komen, elke donderdag van 10 tot 12 uur. 
Adres: Couvée Huis, Frankenslag 139, in de gele kamer, op de eerste etage.
Er is een lift en een tuintje op de begane grond. 
Het is erg gezellig om als ouders ervaringen uit te wisselen terwijl de kinderen lekker kunnen spelen. Kinderen kunnen komen van 0 tot ongeveer 5 jaar. Ouders zijn welkom maar ook opa’s, oma’s of de oppas. 

We zingen ook kinderliedjes, daar worden de kindjes blij van.
Ook is Lida van Ruijven altijd aanwezig (tenzij met vakantie).


Er is weer een thema ochtend op donderdag 2 Februari 2017
Onderwerp: Hechting: jong gehecht is oud gedaan. 
Joriene de Vos, psychologe, neemt ons mee op het pad van de hechting.
Let op: De thema ochtend wordt in de grote groene kamer gehouden.

De groep kost 2 euro.
Koffie kost er € 0,55, thee kost er € 0,35. 

Ook is bij de speelgroep belangrijk om ervaren moeders erbij te hebben met iets oudere kindjes.
Voor ouders met een Ooievaarspas: Speelgoedbeurs op Westeinde 125 a. Dinsdag en donderdag tussen 13:00 en 15:00, telefoon 06-29099442. 3 gratis cadeaus per kind voor kinderen tot 12 jaar, voor verjaardag en andere feesten. zie ook website. Hier kun je ook speelgoed brengen als je kind er uitgegroeid is. 
Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova:
Verhuurt en verkoopt draagdoeken en draagsystemen (buik-, heup-, rugdrager). Je kunt er terecht van 10 tot 15 uur, op maandag, dinsdag, donderdag tot en met zaterdag (woensdag gesloten).
In het Borstvoedingscentrum vind je verder borstvoedingslingerie, kleding, attributen, kolven te huur (
De huur van de elektrische kolven is 5 euro  per week goedkoper dan elders, bijvoorbeeld kraamzorg en ziekenhuis!!!. Dit is blijvend). Verder zijn kolven ook te koop en je kunt er ook een zijbedje, draagdoeken, draagsystemen, boeken, tijdschriften, lactatiekundige hulp (ook andere uren), kraamzorg, cursussen en borstvoedingscafé vinden. Ook kun je er terecht voor bijvoorbeeld hulp bij het afkolven.
Wisten jullie dat er iedere vrijdag ochtend Borstvoedingscafé is in het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova? Hier kun je terecht met je vragen en onzekerheden als er geen Haagse Borstvoedinggroep is of je kan Lida of Janneke telefonisch niet bereiken. Een moedergroep leidster of lactatiekundige is aanwezig om je te helpen oplossingen te zoeken. Heb je geen vragen of onzekerheden is het ook heel gezellig om met andere voedende moeders een kopje koffie of thee (eigen rekening) te drinken en te praten over
 wat je bezig houdt in deze fase van jullie leven.
In the picture in Januari:
 • Special voor de winter: wollen draagcover, warm voor je baby en voor jou!
 • Te koop: mooie wollen draagjassen.
 • Cursus EHBO bij kinderen en baby's: de volgenden zijn gepland op de volgende woensdagen: 22 Februari en 22 Maart bij Vita Nova. aanmelden via deze linkVeel verzekeraars vergoeden onze EHBO-cursus.
 • Wollen kleding bij kinderen, een levenslang effect Workshop maandag avond 30 januari 2017 om 19:30 uur.
 • Draagworkshop: workshop over het dragen van kinderen  dinsdag avond 07 februari 2017 om 19:30 uur.
Workshops:
Ga je straks weer aan het werk en wil je gaan kolven? Wat zijn je rechten, welke kolven zijn er en heb je meer van dit soort vragen..?
Doe dan mee aan de workshops:
“Borstvoeding en Werken”

“Borstvoeding de Beste Start”
“Welkom in draagland”(nieuw!)
- "Slaap, kindje, slaap" - alles over het slapen van ons kleintjes: Wat zijn de verwachtingen? Wat is de realiteit en alles tussen in… super interessant voor elke mama en papa!! 
Meld je aan.
Voor data en meer informatie kijk op de agenda 
pagina.
Baby’s zijn welkom.
Vind je borstvoeding belangrijk? Vraag naar kraamhulp bij het Haags Borstvoedingcentrum Vita Nova.
Het adres van het Borstvoedingscentrum is:: Prins Hendrikstraat 145. (naast 
Tara verloskundigen).
Meer informatie bij het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova: 070 - 3863265email en website
De Haagse Borstvoedingsgroep Bibliotheek:
De Haagse Borstvoedingsgroep leent ook boeken uit haar bibliotheek. De kosten zijn 0,50 cent per maand.
Enkele boeken zijn een euro per maand ("Handboek borstvoeding" en "Ouderschap vanuit je hart"). Mocht je na het lenen het boek "Ouderschap vanuit je hart" willen aanschaffen dan wordt de bibliotheek prijs verrekend. Je kunt dan ook het bedrag €22,50 (minus het al betaalde bibliotheek geld) overmaken aan IBAN NL64 INGB 0004 3315 67 ten name van  E.M. van Ruijven-Bank te Den Haag.
email: h.c.vanruijven@gmail.com
Ook zijn er DVD’s in de bibliotheek.
 Het teruggeven van de boeken kan op de bijeenkomsten of bezorgen bij Lida op adres: Antonie Duijckstraat 169, 2582 TJ Den Haag. Telefoonnummer: 070 3520828. LET OP: Als je het boek bij Lida thuis brengt of opstuurt, leg dan svp. een briefje in het boek met je naam.
Wil je weten welke boeken in de bibliotheek zijn, we hebben een lijst op ons website. We hebben ook Engelse boeken en borstvoeding boeken in Frans, Duits en Spaans.
Op de lijst zie je de boeken die Lida voor de bibliotheek heeft gekocht. Lida brengt veel boeken mee op de bijeenkomsten maar ook natuurlijk niet alles.  Als je een bepaald boek wilt, laat het aan Lida weten.
Nieuw in de bibliotheek: 

-
Essentiële oliën: Breng je emoties in balans!, door Thorsten Weiss
- In balans met Schüssler zouten door Margit Müller-Frahling
- Actief met Schüssler zouten door Margit Müller-Frahling

Groene smoothies, gezonde, energie-rijke voeding en 100% natuurlijke etherische oliën:
Ioana van Shining Mama vermeldt:
- Het hoe en waarom over groene smoothies (tip: groene smoothies drinken werkt niet alleen zuiverend en hydrateren - en dat is bij voeden heel handig - maar ook heel veel energie gevend). Download Shining Mama's gratis groene smoothies ebook (Engels) en als je meer informatie wilt, meld je aan voor haar nieuwsbrief (Engels)
- Ook kan je bij Shining Mama allerlei (gezond) lekkers bestellen, bijvoorbeeld chocola, snacks, groene smoothies, taart of essentiele oliën  Alles is rauw, veganistisch, geraffineerde suiker vrij, bio en yummy. Kijk eens hier.
- Ioana houdt regelmatig informatiedagen/workshops over 100% natuurlijke etherische oliën en hoe je die met zwangerschap, bevalling, borstvoeding, babies, kindjes en fysieke en emotionele steun voor jezelf kunt gebruiken; Bel voor meer informatie: 06-38576464
Heb je meer informatie / inspiratie nodig? Kijk op: 
www.ShiningMama.com
Je kan Ioana ook gerust bellen: 06-38576464
Sessies 'Baarmoeder, litteken & Balans' met Jacqueline Jimmink
Het is mogelijk om telefonisch consult te reserveren voor diegene die op afstand wonen en graag willen werken aan hun Baarmoeder bewustzijn en welzijn.
Neem contact op
voor meer informatie en workshops: www.jacquelinejimmink.com

BabyBonding: Praktijk voor coaching & begeleiding van ouder en baby bij huilen, slapen, hechting en trauma.
Huilt je baby veel en lukt het troosten slecht?
Is je baby erg onrustig en heeft ze last van krampjes, vooral aan het eind van de dag?
Word je baby s’ nachts nog vaak wakker of doet je baby overdag alleen maar hazenslaapjes? Duurt het tijden voor je baby slaapt? Slaapt je peuter of kleuter slecht?
Wil jij je kindje niet laten huilen?
Of voel jij je zelf erg uit balans, onzeker en gestrest? Ben je somber en kan je niet genieten?

Of heb jij een traumatische bevalling gehad en durf je niets alleen te ondernemen met je baby, heb je nachtmerries en angsten?
Dan is BabyBonding wat voor jou!
BabyBonding werkt met nieuwe methoden die lief zijn voor je baby, de band tussen jou en je kind versterken, en snel en effectief zijn. Bij de behandeling van trauma
 na bijv. een traumatische bevalling, wordt er gewerkt met EMDR.
Yolanda Wolda is kinderpsychologe, MamaCoach en EMDR therapeute.

Voor meer informatie en inschrijven ga naar de website. Je mag Yolanda ook gerust bellen op tel: 070 3260268.
Voor vragen over borstvoeding, ouderschap of allergieën kun je bellen met:
Lida van Ruijven (ervaringsdeskundige), tel: 070 3520828

email: h.c.vanruijven@gmail.com (vermeld je telefoon nummer zodat Lida je kan bellen; vermeld boven aan bij titel email: Voor Lida) 
of
Alexandra Knijnenburg 
(lactatiekundige bij Vita Nova)  tel: 06-54 26 89 33
of
Janneke van Dijk (lactatiekundige), tel: 070 3451896 

Mocht je belangstellenden voor de Haagse Borstvoedingsmail weten, en de mail willen doorsturen? Dan graag en alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten en wellicht tot ziens op een volgende bijeenkomst,
Ioana namens LidaAlexandra en 
Janneke


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
de Haagse Borstvoedingsgroep · anthonie duyckstraat 169 · den haag, ZH 2582TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp