Copy
Je krijgt deze email omdat je op de Haagse Borstvoedingsgroep email lijst ingeschreven bent
 
Haagse Borstvoedingsgroep Bijeenkomst woensdag 23 november 2022 
(corona proof)
Wij gebruiken elektrische luchtreinigers

Er zullen altijd handen zijn,
Die je willen dragen.
En armen waar je veilig bent.
En mensen die je zonder vragen,
Zeggen dat je welkom bent.
(Toon Hermans)

 

Beste <<voornaam>>, 

Leuk nieuws: onze Lida is op Instagram! Lida is daar nu te vinden. Haar posts op Instagram gaan over veel moederschap-vragen. Je kunt in haar onderwerpen steeds antwoorden vinden. De filmpjes duren heel kort, ongeveer een minuut. Als je suggesties hebt voor onderwerpen op Instagram, laat het dan weten.

Als je net aangemeld voor onze nieuwsbrief bent: wees welkom! 
(Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, kan je je eenvoudig en automatisch afmelden (link) . De "afmelden" link zal ook ten allen tijde onder in de mail te vinden zijn).

Save the date!
Boudoir moeder cirkel "Halo Sexy Mamma", zaterdag 26 november 2022, tussen 15.00 en16.00uur. 
Samen praten over Sex en moederschap.
Georganiseerd door Vita Nova en Drees Koren. Geleid door Drees Koren, zij maakt hier een podcast van.
Plaats: Vita Nova,  Prins Hendrikstraat 145, tel 070 3863265
Aanmelden is gewest, niet verplicht.

Nieuw bij Vita Nova! Natuurlijke geboortezorg
Sinds kort biedt onze Alexandra, van Vita Nova, natuurlijke kraamzorg.
Dit betekent dat de baby alleen wordt opgepakt door de moeder en de vader, zogenaamd "Hands off the baby" of "hands off kraamzorg".


Gedicht uit het boek "Tiet voor een rijmpje":
Borstverwarring
De zoveelste keer dat me dit gebeurt
Welke was nou aan de beurt?

Armband aan mijn linkerhand
Beha-speld aan de rechterkant

Wat was ik ook alweer aan het doen?
En hoe lag haar hoofdje toen?

Effe op mijn appje loeren
Shit, vergeten in te voeren.

Even voelen... ja, 't is deze
Maar zijn ze niet altijd oneven?

Schat, welke was er net nog bloot
Toen ik de aardappels afgoot?

Oh, ik weet het echt niet meer.
Doet er straks niet eentje zeer? 

Ach, zo erg is het niet
Volgende keer de andere tiet!


Door Marieke Vermunt
Als je dit prachtige boek met borstvoeding gedichten wilt bestellen, schrijf haar op tietvooreenrijmpje@gmail.com.

Leuk en indrukwekkend filmpje met een vierling baby moeder, met nog twee oudere kindjes, ze geeft volledig borstvoeding. Bekijk het hier (link).

Uitnodiging: Speelgroep whatsapp groep. zie verder op in deze email.

Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova nieuws (zie verder in deze nieuwsbrief voor details): 
Het Haags BorstvoedIngscentrum Vita Nova is open voor allerlei borstvoeding- en kraamzaken en consulten en ook voor de winkel met borstvoeding artikelen en kleding!
Telefoon nummer: 06-54268933 of 070-3863265.
Tevens voor kolven om te huren of te kopen; of voor tepelzalf, borstvoedingsolie, weegschaal, kraampakketten van natuurlijke stoffen, wolvlies voor pijnlijke tepels of rode billetjes, enz.
Borstvoeding café: elke maandag en vrijdag ochtend vanaf 10 uur; je kunt ook later komen.
Vita Nova heeft door de lockdown zware maanden achter de rug. 
Help Vita Nova het hoofd boven water te houden. 
Als je kan en wilt helpen, doneer aan mij (Lida) of rechtstreeks aan Vita Nova:
- bankrekening NL 42 INGB  0006 0228 67 ten name van Haags BorstvoedIngscentrum Vita Nova. 
We kunnen je bijdrage heel goed gebruiken, hoe klein het ook is.

In de aanbieding: Natuurlijk kraampakket merk Dalalou 
- Nieuwe kolf voor in de bh - hij heet de Youha the Ins, 75,- per set (voor 2 borsten); Dit is een heel voordelige, goede, handige kolf.
- Check met je verzekering, mogelijk kun je de kosten van je kolf apparaat vergoed krijgen, mits je hem bij Vita Nova koopt of huurt;

Wil je meer informatie over Vita Nova en deze producten, zie verderop in deze nieuwsbrief. 

Heb je vitamines of mineralen nodig? Als je de naam cliënt Haagse Borstvoedingsgroep noemt kun je tot 25% korting krijgen bij de Roode Roos. Gratis telefoon nummer 0800-7663376.
Bij bestellingen boven 25 euro hoef je geen verzendkosten te betalen.
Lida's jarenlange ervaring is dat moeders die 6 maanden of langer borstvoeding geven tekorten in hun lichaam krijgen. Extra vitamines en mineralen nemen is dan aan te bevelen.
Ook in de zwangerschap zijn extra vitamines belangrijk.
Indien gewenst neem contact op met Lida. 070-3520828, bijvoorbeeld over welke vitamines en hoeveel je nodig hebt.
Klik hier voor meer informatie over de producten van de Roode Roos.
Facebook: Voor communicatie tussen moeders buiten de bijeenkomsten hebben we nu een Haagse Borstvoedingsgroep Facebook groep. Kom je je aanmelden?
We hebben ook een Haagse Borstvoedingsgroep Facebook Community pagina aangemaakt, kom je het even een like geven? 

In deze nieuwsbrief: 
 • Uitgebreide informatie over onze eerstvolgende bijeenkomst en de aanverwante onderwerpen;
 • Een lijst met de volgende bijeenkomsten;
 • Belangrijke mededelingen;
 • Meer informatie over de Haagse Borstvoedingsgroep en Ouder-kind speelgroep (scroll naar beneden). Tevens aanverwante activiteiten.
 • Informatie over het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova.

Woensdag 23 november 2022 tussen 9:30 en 12:00 uur wordt er weer een borstvoeding bijeenkomst gehouden. Het is niet erg als je later bent, je bent welkom.

De bijeenkomst wordt geleid door Alexandra Knijnenburg, lactatiekundige, eigenaar van Borstvoeding Centrum Vita Nova, samen met Lida van Ruijven, schrijfster van het boek 'Ouderschap vanuit je hart' (tevens in het Engels en Duits vertaald).
Ze zijn ook allebei moeder en grootmoeder van een groot gezin.


Adres: De bijeenkomst wordt deze keer gehouden op:
Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155.
Vraag bij de receptie in welke kamer het wordt gehouden.

Wij gebruiken elektrische luchtreinigers.
Kijk ook op de website (bij activiteiten) voor een kaart.

De onderwerpen van de groep gaan in het algemeen over borstvoeding, natuurlijk ouderschap en duurzaam leven met kinderen. 

 
De onderwerpen van deze maand zijn:
 • Krijg je kritiek op je moederschap? Krijg je complimenten?
 • Zijn borstkinderen veel eisender?
 • Wat wordt er bedoelt met een "lieve baby"?
 • Welke adviezen krijg je als moeder?
 • Pijn van tanden krijgen (als de baby gaat bijten) 

Van het boek "Ouderschap vanuit je hart" door Lida van Ruijven
8 Moederschap - ouderschap
Perfect ouderschap of moederschap bestaat niet. Ieder doet haar best met de kwaliteiten die zij heeft: kwaliteiten die voor elke vrouw verschillend zijn en die van elke vrouw een ander soort moeder maken. De essentie is dat je als ouder werkt aan het zelfvertrouwen van het kind om het kind daarmee een stevig fundament voor het leven te geven. Daaraan te werken en daar je tijd en energie aan te besteden, verdient alle waardering. 
7.4 Gedachtes van moeders over hun baby's
Een moeder schrijft: "Zijn borstkinderen veeleisender? Ja, vaak wel. Ik denk dat ze niet passen bij het beeld dat men voor ogen heeft bij een ideale baby. Als een moeder opmerkt dat haar baby veeleisend is, voel ik me verplicht haar een compliment te geven. Ze neemt haar taak als moeder serieus. Als een moeder er altijd is voor haar kind, zal de baby dat normaal vinden. Als een baby vaak in de armen wordt genomen, geknuffeld en gevoed, zou hij daar dan niet steeds weer naar verlangen? Maar de baby die van zijn moeder of van anderen weinig te verwachten heeft, zal niet gaan roepen. Een baby die geleerd heeft dat zijn verlangens niet meetellen, zal erin leren te berusten dat niemand hem troost.
Wat zijn de gevolgen hiervan? Een psychiater zegt dat hoe afhankelijker een kind in de eerst vijf jaren is, des te gezonder is hij gevoelsmatig bezien. Als een kind net zo lang volledig afhankelijk mag zijn als hij zelf wil, kan hij in zijn eigen tempo zelfstandig worden. We kennen allemaal wel volwassenen die zich als kinderen gedragen. Misschien moesten zij zich als kind als volwassenen gedragen. Psychiaters zeggen ook dat we eerst door een bepaalde ontwikkelingsfase heen moeten zijn voor we aan de volgende fase kunnen beginnen. Als de omgeving niet wenst mee te werken bij het volledig doorlopen van een bepaalde fase, blijven we erin steken, hoe oud we ook worden, net zo lang totdat we die fase hebben kunnen afmaken. Ik ben ervan overtuigd dat we daardoor met kinderlijke volwassenen zitten."

Een "lieve baby"
Een andere moeder schrijft ‘Ik moet wel eens denken aan al die moeders die hun kinderen ‘veeleisend’ vinden. Dit is dan in tegenstelling tot wat onze omgeving als een ‘lieve’ baby ziet. Meestal vraag ik de moeders om te omschrijven wat ze bedoelen en dan komt er een supergezonde, alerte, gezellige baby te voorschijn die ook ‘s nachts merkbaar aanwezig is. Net als mijn vriendinnen ben ik dat ‘veeleisend zijn’ als een positieve eigenschap gaan zien. Het enige probleem is dat ‘veeleisend’ een negatieve klank heeft. Een positieve omschrijving van ‘veeleisend’ met woorden als: alert, actief, gezellig en pienter, beschrijft eigenlijk beter wat we bedoelen. Door het gedrag van je baby met deze woorden te benoemen, voel je je niet geremd om van hem te genieten en met een gerust hart tegemoet te komen aan zijn behoeften.
Om ons heen wordt vaak met een ‘lieve’ baby bedoeld dat het kind zich zonder problemen voegt naar de regels die wij volwassenen hebben bedacht. Maar willen we eigenlijk een kind dat zich in alles zonder protest schikt, zichzelf troost en ons haast niet nodig heeft? In de eerste jaren wordt de basis van zijn persoonlijkheid gelegd. Een kind dat leert duidelijk te maken wat hij graag wil en merkt dat daarop wordt gereageerd, oefent in het leggen van gezonde contacten met anderen. Laten we dankbaar zijn dat onze kinderen zich niet laten afschepen. Deze hummeltjes leren ons wat ouderschap inhoudt en wat het betekent om veel van iemand te houden. De beloning is voor iedereen groot want kinderen die liefde ontvangen, hebben ook geleerd hoe je liefde geeft.’

Welke adviezen krijg je? Ben je daar bij mee?
Nog een andere moeder schrijft: ‘Ik kan me nog goed alle adviezen herinneren die ik kreeg over hoe ik mijn eerste kind moest opvoeden: baby’s moeten een eigen kamer hebben; af en toe moeten ze bij een oppas achtergelaten worden om aan andere mensen te wennen; baby’s moet je laten huilen, daar krijgen ze sterke longen van; baby’s neem je niet te vaak op, dan verwen je ze alleen maar; geef baby’s vroeg bijvoeding voor het geval dat moeder er niet zou zijn.
Natuurlijk deed ik al deze dingen want iedereen scheen het beter te weten dan ik. Toch was er iets verkeerd aan. Ik voelde me niet prettig bij de dingen die ik deed; het deed inwendig pijn. Op sommige momenten zat ik zelfs te huilen.
Ik durf nu te zeggen: nee, dank je, ik heb geen oppas nodig, ik neem de baby mee. Nee, het is koud en eenzaam in haar kamer, we hebben genoeg ruimte voor haar bij ons in bed. Nee, ik laat haar niet huilen, daar kan ik niet tegen. Nee, ze hoeft zich niet in slaap te huilen en angsten te doorstaan in een donkere kamer aan de andere kant van de gang.
En dankzij haar ben ik de beste moeder die ik kan zijn – op dit moment.’

8.1  Zoveel vrouwen – zoveel soorten moeders
Sommige moeders zijn kritisch over andere moeders, louter omdat ze het anders doen. Dat is niet altijd even sympathiek. Elke moeder die ik ben tegengekomen, moedert op haar eigen manier en dat hoort ook zo. Maar moeders kunnen elkaar wel steunen en adviseren en met elkaar ervaringen delen. Moeders moeten elkaar kunnen opzoeken, want met name in de beginperiode van het moederschap voel je je onzeker en krijg je soms te weinig begrip voor wat je voelt of denkt. Maar één ding: de perfecte moeder bestaat niet. Wel heeft elke moeder haar eigen, bijzondere kwaliteiten, en het is ook goed om te beseffen dat elke vrouw een ander type vrouw is en dus ook een ander type moeder.
De psycholoog Carl Jung benoemt de karakters van verschillende Griekse godinnen en noemt ze de ‘archetypen’. De psychologe Jean Shinoda Bolen gebruikt deze karaktereigenschappen in haar boek Godinnen in elke vrouw – Een nieuwe psychologie van de vrouw om zeven vrouwtypes te onderscheiden. Ze geeft ze de namen van zeven Griekse godinnen. Beide psychologen benadrukken dat vrouwen (tijdelijk) meerdere types in zich kunnen herbergen, onder meer tijdens hun moederschap.

7.1 Pijn van tanden krijgen
Van vier maanden tot twee of drie jaar kan het kindje last hebben van het doorkomen van tanden en kiezen. Ik heb gemerkt dat kinderen die nog volop aan de borst zijn nauwelijks pijn hebben. De zuigbeweging is kalmerend en in de moedermelk zitten ook kalmerende stoffen. Dit is het bewijs van het natuurlijke van moedermelk en troostvoeden. Dit alles brengt met zich mee dat kinderen ook ‘s nachts vaker willen drinken.
Een moeder vertelt: ‘Als er een kies doorkomt, wil mijn zoontje heel graag drinken. Op het moment zelf snap ik er niets van en ben ik er niet zo blij mee maar later zie ik ineens een nieuwe kies.’
Een oma vertelde mij eens: ‘Ik kan niet tegen huilende kinderen. Telkens als een kleinkind van me huilt en de vader of moeder nemen geen tijd, dan breng ik de kleine naar de ouders en zeg dan: je kindje krijgt vast een tandje. Dat werkt altijd.’

Lees verder:
7.1 Het eerste tandje
7.1 Als de baby gaat bijten

In 2022-2023 hebben we de volgende data geprikt:

- woensdag 21 dec 2022: Vita Nova, Prins Hendrikstraat 145
- woensdag 18 jan 2023: Vita Nova, Prins Hendrikstraat 145
- woensdag 15 feb 2023: van de Heimstraat 7
- woensdag 15 maart 2023: Vita Nova, Prins Hendrikstraat 145
- woensdag 12 april 2023: Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155
- woensdag 10 mei 2023: Vita Nova, Prins Hendrikstraat 145
- woensdag 07 juni 2023: adres volgt
- woensdag 05 juli 2023: Vita Nova, Prins Hendrikstraat 145

Algemene mededelingen: mogelijk maar niet noodzakelijk, je kunt je opgeven bij Lida van Ruijven 070-3520828. Kosten 2,50 euro pp.
Draagdoeken zijn TIJDENS de bijeenkomst verkrijgbaar voor 7 euro.
 Tevens is er altijd wel iemand die het dragen van de draagdoek op verschillende manieren kan demonstreren.

Mededelingen:

De ouder en kind Speelgroep:
Voor de Ouder en Kind groep wordt iedereen uitgenodigd om te komen, elke donderdag van 10 tot 12 uur, soms tot 13uur.

Onze binnenruimte is in het Couvee Huis, adres: Frankenslag 139, eerste etage, de gele kamer. We gaan ook samen opruimen. De gele kamer is open vanaf 9 uur. Er is een lift.

In de zomer kunnen we kiezen voor speeltuin Westbroekpark (Kapelweg) of speeltuin de Verademing (Newtonstraat). Enkele moeders spreken af via de whatsapp groep, zie hieronder.

Lida zet elke woensdag een uitnodiging, met melding van de plannen, op beide speelgroep whatsapp groepen, 
zie hieronder.

Het is erg gezellig om als ouders ervaringen uit te wisselen terwijl de kinderen lekker kunnen spelen.
Kinderen kunnen komen van 0 tot ongeveer 5 jaar. Ouders zijn welkom maar ook opa’s, oma’s of de oppas.
Ook is het bij de speelgroep belangrijk om ervaren moeders erbij te hebben met iets oudere kindjes.
We zingen ook kinderliedjes en kringliedjes.


De groep kost 2 euro. Thee is 50 ct.
Wil je tevens een donatie doen voor Vita Nova? Graag! Vita Nova heeft heel moeilijke maanden doorgemaakt.


- Uitnodiging: Speelgroep whatsapp groepen. Wil je op de hoogte blijven van de speelgroep activiteiten anders dan via onze website en nieuwsbrief, dan zijn de whatsapp groepen handig.

Sinds kort hebben we twee whatsapp groepen: een exclusief voor onze berichten en uitnodigingen en tevens een voor uitnodigingen en onderlinge gesprekken.
De namen van de groepen zijn:
- Speelgroep Berichten
en 
- Speelgroep Gesprekken
We plaatsen ook Engelstalige uitnodigingen.

Als je mee wilt doen kun je je bij Ioana  of bij Lida aanmelden voor de whatsapp groep. 
Telefoonnummers:
Ioana 
06 38576464
Lida 06 51828144

Door ons ontdekt, Baby Exchangerie: duurzaam en goed voor de circulaire economie, bij Baby Exchangerie kun je je babyuitzet leasen in plaats van dat je het koopt en dan weer verkopen moet.
Voor ouders met een Ooievaarspas: Speelgoedbeurs op Westeinde 125 a.
Maak eerst een afspraak.
Dinsdag en donderdag tussen 13:00 en 15:00, telefoon 06-29099442.
3 Gratis cadeaus per kind voor kinderen tot 12 jaar, voor verjaardag en andere feesten.
Zie ook hun website.
Hier kun je ook speelgoed brengen als je kind er uitgegroeid is. 

Twee draagdoek filmpjes en een over het liggend borstvoeding geven op onze YouTube Channel. Gemaakt door Lida met haar dochter en kleinkinderen.
Het gaat over het dragen van een baby van twee weken in de eerste video, in de tweede video over dragen van een baby van 5 maanden en ouder en de derde is over, zoals gemeld, liggend borstvoeding geven.

We zijn er trots op: de 3e en herziene druk van Lida's boek "Ouderschap vanuit je hart"!! Nu met trefwoorden register!
Goed om te weten: er zijn rond 100-tal kleine aanvullingen in geschreven.
De aanschafprijs is 23,00 euro. 
Tevens is het boek in het Duits en in het Engels vertaald. De tekst is al klaar in beide vertalingen. Als je er nu al interesse in hebt (voor dat het uitgegeven wordt), neem dan contact op met Lida, 070-35 20 828 of h.c.vanruijven@gmail.com.
Print kosten: 20 euro.

De titels zullen zijn: "Eltern sein aus ganzem Herzen" (Duits) en "Parenting that flows from the heart" (Engels).
Wens van Lida: Ik wil graag op allerlei plekken (kinderdagverblijven, verloskundigen, kraamzorg, zwangerschapsgym, consultatiebureaus, kleuterschoolen, enz.) in Nederland en Nederlandstalig België (gratis) kaarten neerleggen van het boek 'Ouderschap vanuit je hart". Als je familie buiten Den Haag hebt, vraag gerust een stapeltje kaarten aan mij. Alvast bedankt!

Uitgedeelde brochures op de vorige borstvoedingsgroep.
Bij Lida kun je ze altijd achteraf nog krijgen als je er interesse in hebt.
- De altijd wakkere baby, na de synthetische oxytocine bij de bevalling
- Vrijen en borstvoeding
- De menstruatiecup

- Natuurlijke manieren om de kwaliteit van sperma te verbeteren
- Kun je borstvoeding geven zonder dat je zwanger was?
- Afwijkenden hormoon spiegels in zwangeren die chemische persoonlijke verzorging producten gebruiken
- Suikerhoudende producten verminderen de vruchtbaarheid 
- Kinkhoest vaccin in verband gebracht met eczeem en astma 
- Tweemaal zo vaak borstkanker met een vit D gebrek
- Steeds minder voedingstoffen in onze eten
- Zoete kinderen door borstvoeding? Ook het latere gedrag van je kind heb je met borstvoeding meer in hand
- Borstvoeding geven naar het vervallen van je borstvoedingsrecht
- Wat artsen zwangere vrouwen niet vertellen

Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova:
AANDACHT GEVRAAGD:
Vind je borstvoeding belangrijk?
Steun dan het Haags Borstvoeding Centrum Vita Nova in de Prins Hendrikstraat 145
(contact 070 - 3863265 of info@vitanovaweb.nl).
In Nederland en België gaan steeds meer borstvoedingswinkels failliet (door het ontstaan van de internet kopen/verkopen). Wij zijn trots op ons Centrum!
Als je ook trots bent op het Centrum en als je daar goed geholpen bent, wijs dan de andere moeders de weg. Je kunt het centrum ook helpen met een kleine donatie van bijvoorbeeld € 2,50 om werkkapitaal op te bouwen (een grotere donatie mag natuurlijk ook).
Dit geeft het centrum de mogelijkheid om de collectie uit te breiden en om nieuwe kolven voor de verhuur aan te schaffen. Je kunt doneren op: bankrekening NL42 INGB 0006 0228 67 ten name van Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova of bij Lida.


Het centrum kan service verlenen zoals: kraamzorg, borstvoedingsadvies, consulten en verkoop/verhuur van borstvoeding artikelen en kleding voor baby en moeder.
Ook verhuurt en verkoopt Vita Nova draagdoeken en draagsystemen (buik-, heup-, rugdrager).

In het Borstvoedingscentrum vind je verder borstvoedingslingerie, kleding, wollen en wol-zijden babykleertjes en mutsjes, attributen, kolven en zijbedjes te huur.
(De huur van de elektrische kolven is 5 euro  per week goedkoper dan elders, bijvoorbeeld bij kraamzorg en ziekenhuis!!!. Dit is blijvend).
Verder zijn kolven ook te koop en je kunt er ook een zijbedje huren en draagdoeken, draagsystemen, boeken, tijdschriften, katoenen luiers, lactatiekundige hulp (ook andere uren), kraamzorg, cursussen, borstvoedingscafé en draagcafé vinden. Ook kun je er terecht voor bijvoorbeeld hulp bij het afkolven.


Nieuw: 
- Nieuwe kolf voor in de bh - hij heet de Youha the Ins, 75,- per set (voor 2 borsten); Dit is een heel voordelige, goede, handige kolf.
- Natuurlijk kraampakket merk Dalalou: inclusief kruiden, biologische billenzalf, wolvlies, buikwikkel, kamille olie; Kosten 67,50 euro; (voor een uitgebreide omschrijving, lees hier)
- Heilwolle - geneeskrachtige wol plukken: voor zere billen, smetplekken in de liezen of onder de okseltjes en zere tepels; 4,95 euro per pakket
- Latex navelstreng ring - babyvriendelijke navelstreng binder, ipv de navelklem
- Wollen draagcover voor slechts 68 euro!

- Jonge Moedermassage - lees hier meer
Nu te koop. Nieuwsgierig? Ga even langs.

KolvenAls je een huur- of koopkolf bij het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova huurt/koopt, en je bent goed verzekerd, krijg je een gedeelte van de kosten van je zorgverzekering terug.
Kijk even in je polis.
Tevens is Vita Nova goedkoper met huurkolven dan andere plekken.
Kosten:
Huurkolven alle merken:
- €13,25 per week
- of €2,00 per dag
Een kolfset moét gekocht worden (kan niet gehuurd) en de prijzen zijn als volgt::
Ardo                                               €39,95
Medela                                               €37,95
Ameda                                           €39,95
Horigen                                               €67,00
Kolfsets zijn dubbel (voor twee borsten tegelijk) maar ook zeker enkel te verkrijgen.

Cadeaubonnen voor elk gewenst bedrag. Dit steunt de winkel om de hoge huur te kunnen blijven betalen. Wil je ons helpen en nú een cadeaubon kopen? Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld verjaardagen en kraamvisites of zomaar als verrassing.
Bezoek de winkel of email/bel Alexandra (070 - 3863265 of info@vitanovaweb.nl) voor online mogelijkheden.

Openingstijden: Je kunt er terecht van 10 tot 15 uur, op maandag, dinsdag en donderdag t/m zaterdag (woensdag gesloten).
Soms gaat de winkel om 14:00 uur dicht, bel/email voor de zekerheid naar de winkel: 070 - 3863265, 06-54268933 of info@vitanovaweb.nl.

In the picture:
 • Borstvoeding cafe: elke maandag en vrijdag ochtend vanaf 10 uur; een keer per maand met een thema ochtend. Je kunt ook later komen. 
 • Een cadeaubon van het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova is altijd een leuk cadeau. Kan degene die het krijgt zelf uitzoeken. Lekker snuffelen bij ons in de winkel.
 • Draagjassen en draagcovers zijn een ideale oplossing als je je kindje wil dragen. Lekker warm op jouw lichaam. Draagcovers zijn dé oplossing als beide ouders het kindje willen dragen. Nieuw: Wollen draagcover voor slechts 68 euro! Kom gerust kijken!
 • Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova heeft de volgende draagsystemen in huis:
  • Voorgevormde dragers: Boba carrier; 
  • Combinatiedragers: Hoppediz en Storchenwiege;
  • Lange geweven doeken: Didymos, Baby Love en Storchenwiege
  • Lange rekbare doeken: Smallvips en Touch of Rose
  • Korte doeken en ringslings: Didymos, Storchenwiege en Maya
 • Na je zwangerschapsverlof weer aan het werk. Borstvoeding en werken combineren maar hoe??? Volg een Workshop "Borstvoeding en werken" zodat je precies weet wat je rechten zijn en hoe het praktisch uitvoerbaar is. 
 • Ken je de Haaka kolf (voor de lekkende borst) al? Je kunt deze kolf vacuüm op de lekkende borst zetten, als je aan de andere kant voedt. Het kolfje is gemaakt van zachte siliconen. Het helpt jou om op een heel laagdrempelige manier een voorraadje moedermelk aan te leggen voor het oefenen met de fles. 
 • Wollen en wol-zijden babykleertjes, merk Engel.
 • Leuke borstvoeding kleding;
 • Rekbare beha's voor in de zwangerschap, als de borsten groeien, en voor de eerste tijd na de geboorte, als de borsten wennen aan borstvoeding aanmaken en geven; We zijn er voor jullie om persoonlijk advies te geven en je kunt ze passen; Merk Carry-Well en Sugar-Candy;
 • Te koop en te huur: Een nieuw soort kolf, "de Horigen" 3D Moedermelk Kolven, prijswinnaar 2017, en kolven voor in je beha. Vita Nova werkt er graag mee.
 • Service voor kolf gebruikers: als je kolf kapot gaat en hij komt van Vita Nova (huur of koop) krijg je van ons onmiddellijk een vervangende kolf - gratis - voor zolang de reparatie duurt. Je hoeft dus geen dag zonder kolf te zitten.
Workshops:
Er is nu een mogelijkheid om privé workshops aan te vragen. (neem contact op: 070 - 3863265 of info@vitanovaweb.nl). 
Alles coronaproof.
Onderwerpen workshops:
“Borstvoeding en Werken”
“Borstvoeding de Beste Start”
“Welkom in draag-land” 
“Starten met vaste voeding”
- "Slaap, kindje, slaap" - alles over het slapen van onze kleintjes: Wat zijn de verwachtingen? Wat is de realiteit en alles er tussen in.

Bij alle cursussen en activiteiten is Engels geen probleem! Baby’s zijn welkom.

Het adres van het Borstvoedingscentrum is:: Prins Hendrikstraat 145. (naast Tara verloskundigen).
Meer informatie bij het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova: 070 - 3863265email en website
Bekijk ook een interview met Alexandra op "Geboorte aan het woord" (scroll op de pagina naar beneden voor de tekst en audio interview).
Wist jij dat we een aparte en interessante website special voor Lida's boek hebben? Neem een kijkje op: http://www.ouderschapvanuitjehart.com
Lida heeft haar eigen (borstvoeding) verhaal op de blog gezet, lees het hier
Ook zijn er op de blog meer artikelen, hieronder een selectie van de titels:
-  Interessante artikel over borstvoeding versus virussen bij kinderen
- Tips over het voorkomen van virussen (onder andere, Corona)

- Borst-lymfemassage: doe het zo zacht als een herfstblaadje
Hunkering naar bepaald voedsel
- Goede bronnen van foliumzuur
Wat kun je op de Haagse borstvoedingsgroep verwachten
- Een ontroerend verhaal over donor melk
- In verwachting en een peuter aan de borst
Een baby en een peuter aan de borst: ofwel tandem-voeden
Een kindje van 22 maanden vraagt nog om nachtvoedingen
- Kinkhoest bij pasgeborenen en Vitamine C

De Haagse Borstvoedingsgroep Bibliotheek:
De Haagse Borstvoedingsgroep leent boeken uit haar bibliotheek uit. De kosten zijn 0,50 cent per maand.
Enkele boeken zijn 1 euro per maand ("Handboek borstvoeding" en "Ouderschap vanuit je hart"). Mocht je na het lenen het boek "Ouderschap vanuit je hart" willen aanschaffen dan wordt de bibliotheek prijs verrekend. Je kunt dan ook het bedrag €23,- euro (minus het al betaalde bibliotheek geld) overmaken aan IBAN NL64 INGB 0004 3315 67 ten name van  E.M. van Ruijven-Bank te Den Haag.
email: h.c.vanruijven@gmail.com
Het teruggeven van de boeken kan op de bijeenkomsten of bezorgen bij Lida op adres:
Antonie Duijckstraat 169, 2582 TJ, Den Haag.
Telefoonnummer: 070 3520828.
LET OP: Als je het boek bij Lida thuis brengt of opstuurt, leg dan svp. een briefje in het boek met je naam.
Wil je weten welke boeken in de bibliotheek zijn, we hebben een lijst op onze website. We hebben ook Engelse boeken en borstvoeding boeken in het Frans, Duits en Spaans.
Op de lijst zie je de boeken die Lida voor de bibliotheek heeft gekocht. Lida brengt veel boeken mee op de bijeenkomsten maar natuurlijk niet alles.  Als je een bepaald boek van de lijst wilt, laat het aan Lida weten.

Nieuw in onze bibliotheek:
- Baby's wil is wet door Derek Ogilvie, beroemd van zijn televisie programma's
- Onze darmen, het tweede brein door Didy van de Veer; Bepalen jouw darmen hoe je je voelt en gedraagt? "Ik ben blij want ik eet gluten vrij"
- Levend voedsel door Didy van de Veer: In een gezond lichaam kan zich geen ziekte/virus manifesteren

- Uiteindelijk komt alles goed, door Christina von Dreien
- Unassisted Childbirth, door Laura Kaplan Shanley (Engels);
Ontmoet je baby voor de geboorte, communiceren met je ongeboren kind, door Kim O'Neill
- Gevormd of vervormd, een pleidooi voor ander onderwijs, door Jan Bransen, filosoof 
- Jagen, verzamelen en opvoeden, wat we van oude culturen kunnen leren over het opvoeden door M. Doucleff
- Gut and Psychology syndrome, Een Nederlands boek over natuurlijke behandeling van autisme, dyslexie, ADD, ADHD, depressie, schizofrenie, enz, door Dr. N. Campbell-McBride; Het gaat onder andere over het Keto dieet. 
- Het attachment Parenting boek, (Nederlandse versie) door William Sears, MD en Martha Sears

Groene smoothies, gezonde, energie-rijke voeding en 100% natuurlijke essentiële oliën:
Ioana van Shining Mama vertelt je graag over het hoe en waarom groene smoothies drinken: groene smoothies drinken werkt niet alleen zuiverend en hydraterende voor jou, de moeder - en dat is bij voeden heel handig - maar ook heel veel energie gevend. Ook voor babies en peuters geschikt. 
Download Shining Mama's gratis groene smoothies ebook (Engels).
- Ook kun je bij Shining Mama allerlei (gezond!) lekkers bestellen, bijvoorbeeld chocola, taarten, snacks, groene smoothies en pure essentiële oliën  Alles is rauw, veganistisch, geraffineerde suiker vrij, gluten vrij, lactose vrij, soja vrij, bio en yummy. 
- Ioana houdt regelmatig informatiedagen/workshops over 100% natuurlijke etherische oliën en hoe je die met zwangerschap, bevalling, borstvoeding, babies, kindjes en fysieke en emotionele steun voor jezelf kunt gebruiken.
Bel Ioana voor meer informatie: 06-38576464
Heb je meer inspiratie nodig? Kijk op: www.ShiningMama.com

Geboorte trauma therapie voor moeder en kind met Brun Kuipers MSc/RN
Negatieve geboorte ervaringen hebben effect op de gezondheid van de moeder. De klachten kunnen jaren daarna ontstaan. Kinderen kunnen ook klachten ontwikkelen als hun bevalling traumatisch was. Neem contact op met Brun voor een herstel gesprek, meestal boek je al resultaat na éen gesprek.

GEVRAAGD: Restanten kraampakketten
In Gambia, in Afrika is er grote babysterfte, onder andere door slechte hygiene. De Stichting Puur Foundation vraagt ons om restanten van kraampakketten op te sturen naar hen zodat ze dat via de stichting naar Afrika kunnen sturen. 
Deze stichting is verbonden aan Verloskundig Centrum Puur Vroedvrouwen in Arnhem. Als je iets wilt sturen neem contact met ze op:
Telefoon: 06 24 64 64 56 (Ellen)
Het adres om pakketjes te sturen is: Venlosingel 54 6845JB Arnhem, dit is het adres van Puur Vroedvrouwen, Verloskundigenpraktijk. 
Je kunt het ook inleveren bij Vita Nova, Prins Hendrikstraat 145, Den Haag. Wij gaan het dan verzamelen en opsturen.
Je kunt ook geld doneren voor het mooie werk dat de stichting doet: 
Op bankrekeningnummer: NL27 TRIO 0390 9735 72
T.n.v. Puur Foundation, Arnhem
Alvast bedankt. 

Stichting Baby Spullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe baby spullen voor aanstaande ouders die het financieel moeilijk hebben. Click hier voor meer informatie over wat en waar.
Voor vragen over borstvoeding, ouderschap of voedselallergieë kun je bellen met:
Lida van Ruijven (ervaringsdeskundige), tel: 070 3520828
email: h.c.vanruijven@gmail.com 
Let op, in je email:
- vermeld je telefoon nummer zodat Lida je kan bellen;
- vermeld boven aan bij titel email: Voor Lida.
 
Voor vragen (over borstvoeding en babydragen, allergieën, voeding en opvoeding enz.) aan de deur of boek retourneren, het adres van Lida:
Antonie Duyckstraat 169, 2582TJ, Den Haag.
of, voor vragen gerelateerd aan borstvoeding en kraamzorg:
Alexandra Knijnenburg (lactatiekundige bij Vita Nova) tel: 06-54 26 89 33

Met vriendelijke groeten en wellicht tot ziens op een volgende bijeenkomst,
Ioana namens Lida en Alexandra


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
de Haagse Borstvoedingsgroep · anthonie duyckstraat 169 · den haag, ZH 2582TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp