Magyar-Bhutáni Baráti Társaság

A bhutáni nők - előadás, beszélgetés
Nézze meg az üzenetet a böngészőben!
Honlap
Twitter
Email

Új sorozat első része:
A bhutáni nők

 

A már megszokott beszélgetések mellett, amikor meghívott vendégeinkkel egy-egy érdekes témát járunk körbe, ez évben egy új sorozatot is indítunk "Álmomban Bhutánban ébredtem" címmel. Ennek a sorozatnak a házigazdája Valcsicsák Zoltán, Társaságunk elnöke, az elsÅ‘ Bhutánról szóló könyv írója, aki minden évben hosszabb idÅ‘t Sárkányföldön tölt. A sorozat rendezvényein nem csak izgalmas történeteket hallhat Bhután történetérÅ‘l, kultúrájáról, és mindennapjairól, de kérdéseit is mindig felteheti. Az általános beszélgetés mellett ugyanakkor esténként mindig más és más témát helyezünk a középpontba. 

NÅ‘nap lévén, a sorozat elsÅ‘ témája: a bhutáni nÅ‘k. Helyzetük, szerepük, sikereik és problémáik. 
 

Az interaktív elÅ‘adás elÅ‘tt és után az egyetlen magyar nyelvű Bhutánról szóló könyvet különleges nÅ‘napi kedvezménnyel 4300 Ft-ért, dedikálva veheti meg!

A rendezvény mindenki számára nyitott, mindenkit sok szeretettel várunk! 

HOL ÉS MIKOR
Helyszín: Magnet Ház, Juhar terem
Időpont: 2016. március 8. este 7
Belépő: 500 Ft, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság tagjainak 300 Ft. Könyvvásárlás esetén a belépés ingyenes.

BHUTÁN
A himalájai Bhutáni Királyság a Föld egyik legtitokzatosabb és legelzártabb országa, ahova csak kevés magyar jut el. Érintetlen természet, megmászatlan hegyóriások, elzárt völgyek, ritka növény- és állatfajok, hófehér gleccserek, rohanó folyók és szubtrópusi dzsungelek jellemzik. Egy mesebeli kis ország, ahol a király csak 1999-ben vezette be az internetet és a televíziót, és 2008-ban a demokráciát.

A Mennydörgő Sárkány földje a tantrikus buddhizmus utolsó mentsvára is, ahol lélegzetelállító kolostorerődök, több ezer kegyhely, évszázados hagyományok biztosítják az itt lakók lelki üdvét. A szerencsés utazót változatos túraútvonalak, elszigetelt apró falvak, kedves, egyszerű emberek, és a magyar ízlésnek is igen csípős csilipaprikás ételek várják. És egy rendhagyó fejlesztési politika: a Bruttó Nemzeti Boldogság.

AZ ELŐADÓ
Valcsicsák Zoltánt először 2011-ben a fenntartható fejlődés, a Bruttó Nemzeti Boldogság és a buddhizmus iránti érdeklődése vitte Bhutánba. Ezen az első útján – amelyet több másik követett – a Loden Alapítvány önkénteseként megismerte Bhután rejtett arcait, beleszeretett az országba, és az élete megváltozott.

Hazatérve többedmagával megalakította a Magyar-Bhutáni Baráti Társaságot, amelynek elnöke. Kezdeményezte az első bhutáni filmfesztivált, számos bhutáni előadót hívott meg hazánkba, a témában előadásokat és beszélgetéseket tart, utazó csoportokat vezet, kreatív és vállalkozó kedvű bhutániak felkarolásán dolgozik, és minden évben hosszabb időt Sárkányföldön tölt.

Az "Álmomban Bhutánban ébredtem" c. könyv honlapja:
www.bhutankonyv.hu

Az esemény Facebook oldala

Még pár napig részt vehet az elsÅ‘
magyar-bhutáni film megszületésében!

 

Egy távoli bhutáni faluban két 13 éves barátnÅ‘ lehetÅ‘séget kap, hogy bekerüljön az ország elsÅ‘ nÅ‘i foci válogatottjába. Az életük így egy bentlakásos focisuliban folytatódik, távol a családjuktól. Két fiatal filmrendezÅ‘, Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai - Társaságunk tiszteletbeli tagja -, elhatározta, hogy ebben a különleges helyzetben kamerájukkal követik a két lányt, dokumentumfilmet készítenek az életük Ã©s a barátságuk alakulásáról. Mindehhez ritkán látott bhutáni tájak "asszisztálnak". 

Az alkotók a film költségvetésének egy részét nemzetközi adománygyűjtÅ‘ kampány keretében igyekeznek elÅ‘teremteni, amely lehetÅ‘séget ad kis összegű adományozásra is. 


Ha támogatni szeretné a filmet, látogasson el a projekt adománygyűjtÅ‘ kampány-oldalára !

A film hivatalos drukkere a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság. Siker esetén a filmet Magyarországon velünk közösen fogják bemutatni.

2016. október végén ismét felkerekedünk és egy kisebb utazó csoporttal meglátogatjuk Bhutánt. Akit érdekel az út programja, a bhutanhungary@gmail.com email címen érdeklődhet.
Vásárolja meg az első magyar nyelvű Bhutánról szóló könyvet!
Adja nekünk adója 1%-át! Kattintson ide a részletekért!
Ossza meg
Tweet
Küldje el egy ismerősének
© 2016 Magyar-Bhutáni Baráti Társaság. Minden vonatkozó jog és felelÅ‘sség a miénk.
leiratkozás a levlistáról                beállítások frissítése