Copy

PERSBERICHT

Is dit bericht onleesbaar? Bekijk de webversie.


Pers

 

Persontmoeting

maandag 09/10/2015
om 19.00u te
Sint-Niklaasstraat 27,
9000 Gent

 

Perscontact

Voor meer informatie of een interview kan je terecht bij:

Helena Winderickx
M: communicatie@luca-arts.be
T: 0472 86 05 49
 

Meer studenten én een nieuwe campus in Gentse binnenstad voor LUCA School of Arts

LUCA School of Arts blijft groeien. De kunstenhogeschool neemt daarom samen met de Faculteit Architectuur van de KU Leuven, een nieuw gebouw in gebruik in het historisch hart van Gent. Met deze aankoop komen hogeschool en universiteit tegemoet aan een acuut plaatsgebrek op hun twee andere campussen in de Gentse stadskern. Meer nog dan vroeger zullen de kunst- en architectuurstudenten met hun maquettes en hun tekenmappen zichtbaar worden in het straatbeeld in de Gentse kuip.
Steeds meer kunststudenten kiezen voor LUCA School of Arts

De studentenaantallen bij LUCA School of Arts stegen dit academiejaar opnieuw aanzienlijk, en zelfs meer dan het gemiddelde van alle Vlaamse hogeschoolopleidingen. Dat is opmerkelijk, aangezien Vlaanderen net een daling van het aantal (academische) kunststudenten kent. De opleidingen Audiovisuele Kunsten en Beeldende Kunsten kennen namelijk een gemiddelde daling van 1,2%. Het aantal inschrijvingen voor de academische opleidingen van LUCA steeg daarentegen met 2,4%, en de inschrijvingen voor de professionele opleidingen stegen zelfs met een opmerkelijke 10%.

In totaal studeren er momenteel 3.261 studenten aan LUCA School of Arts. Dat zijn er 158 meer dan vorig academiejaar. Daarvan volgen 2.051 studenten (of 62,9%) een academische opleiding, de overige 1.210 studenten (of 37,1%) kozen voor een professionele opleiding.
 

Kunstonderwijs wordt zeer zichtbaar in de Gentse historische kuip

In Gent is de stijging van de studentenaantallen het sterkst merkbaar bij de academische opleiding Beeldende Kunsten (+8%), terwijl de Gentse professionele opleiding Beeldende Vormgeving vorig jaar al een spectaculaire stijging kende (+19%). De nood aan extra atelierruimtes werd hierdoor bijzonder acuut.

De nodige extra ruimte komt er nu op de nieuwe campus in de Sint-Niklaasstraat. Het gebouw ligt zeer centraal in de Gentse binnenstad, en is slechts 50 meter verwijderd van de Sint-Niklaaskerk en de Stadshal.
De lokalen zullen gebruikt worden door de studenten van LUCA School of Arts en de studenten van de Faculteit Architectuur van KU Leuven. De inhuldiging vindt plaats op maandag 9 november (voor de pers: 19.00u, voor het grote publiek 20.00u (het persmoment wordt voorzien om 19.00u).

LUCA School of Arts

LUCA School of Arts is de enige kunsthogeschool in Vlaanderen en een referentie in het hoger kunstonderwijs. Want LUCA bundelt de kracht en expertise van vijf gerenommeerde instellingen op evenveel campussen verspreid over de cultuursteden Brussel (Sint-Lukas Brussel en Narafi), Genk (C-mine), Gent (Sint-Lucas Gent) en Leuven (Lemmens).

LUCA School of Arts biedt meer dan vijftig studietrajecten in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Vormgeving, Interieurvormgeving, Bouwkunde, Productdesign, Muziek en Drama aan, en is zo een unicum in Vlaanderen.

Een overzicht van al onze opleidingen vind je op:
www.luca-arts.be

Share
Tweet
Forward to Friend
Share
   

LUCA School of Arts, copyright 2015, All rights reserved.
 
LUCA School of Arts
Koningsstraat 328
Brussels 1030

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences