Copy
Ηλικία για μας δεν είναι ο χρόνος που πέρασε αλλά ο χρόνος που έχουμε μπροστά…!!
Follow on Twitter Friend of Facebook
Φροντίδα Ηλικιωμένων & ΑμεΑ κατ' οίκον

Συνεργασία της Φροντίδας Ζωής με το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών

Τον Απρίλιο του 2013 η Φροντίδα Ζωής Ε.Ε., στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών της υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη ασθενών με χρόνια/οξέα  έλκη, εγκαύματα, μετεγχειρητικά τραύματα μία ειδική συσκευή βασιζόμενη στην τεχνολογία της «Ασύρματης Ηλεκτροδιέγερσης» ή WMCS (Wireless Micro Current Stimulation), που είναι μια καινοτόμος τεχνολογία ηλεκτρικής διέγερσης.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας.


Συνεχίζονται οι αιτήσεις του Προγράμματος «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»  για ΑμεΑ.

Βοήθεια στο ΣπίτιΌλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αξιοποιούν  την δυνατότητα λήψης χρήσιμων υπηρεσιών μέσω κρατικού προγράμματος χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Η Φροντίδα Ζωής ήδη από τον Φεβρουάριο 2013 έχει ξεκινήσει επισκέψεις κατ’ οίκον, στα πλαίσια του Προγράμματος «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων, όπου παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας (νοσηλευτική παρακολούθηση, φροντίδα νοικοκυριού, ψυχοκοινωνική υποστήριξη,  κτλ), σε Άτομα με Αναπηρία χαμηλού εισοδήματος, συνταξιούχους  ΟΛΩΝ των Ασφαλιστικών ταμείων.
Ενημερωθείτε άμεσα για τις προϋποθέσεις και την διαδικασία υποβολής της αίτησης. http://www.frontidazois.gr/help_at_home2.php
 


Ευρωπαϊκά Προγράμματα
ADVENT
ADVENT - Προηγμένες Υπηρεσίες Παρακολούθησης Ηλικιωμένων μέσω Δικτύων Αισθητήρων
Ο κύριος στόχος του ADVENT είναι η παροχή ενός άνετου και ασφαλούς περιβάλλοντος για την καθημερινή διαβίωση των ηλικιωμένων με παράλληλη διατήρηση της φορητότητας και της ανεξαρτησίας τους. Στο πρόγραμμα πέραν από την Φροντίδα Ζωής μετέχουν ερευνητικοί φορείς όπως: το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας) & το Πανεπιστήμιο Πατρών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών), καθώς και οι εταιρείες Zelitron και Besecure. Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος στο χώρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ο οποίος είναι και ο συντονιστής φορέας) στην Πάτρα, με παρουσία εκπροσώπων από όλους τους συμμετέχοντες φορείς. Το έργο θα έχει συνολική διάρκεια 26 μήνες.
Διαβάστε περισσότερα..
h-SEAT
LEADERA-Εργαλεία για Υγιή Ύπνο και Ανάλυση Άσκησης (h-SEAT)
Το έργο h-SEAT έχει σχεδιαστεί για να προτείνει μια μοναδική και εξελισσόμενη λύση, που θα περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο ιατρικών συσκευών, οι οποίες θα είναι είτε σταθερές είτε κινητές, μαζί με την ανάλυση και ερμηνεία ενσωματωμένων ιατρικών δεδομένων που θα βοηθήσουν την «επανεκπαίδευση» του ύπνου των ηλικιωμένων. Στο πρόγραμμα μετέχουν συνολικά 8 εταίροι από Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία. Εκτός από τη Φροντίδα Ζωής από την ελληνική πλευρά συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
GAME-Abling
GAME-Abling
Το έργο Game-abling πρόκειται να αναπτύξει μια πλατφόρμα για τη δημιουργία διαδραστικών παιχνιδιών με στόχο την βελτίωση της φυσικής δραστηριότητας των ατόμων με αναπηρία. Η διαφορετική προσέγγιση του GAME-Abling  θα ωφελήσει τόσο τους φροντιστές όσο και τους θεραπευτές, καθώς  θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν εύκολα εξατομικευμένα παιχνίδια για τους ασθενείς τους, οι οποίοι θα μπορούν μέσα από το παιχνίδι  να βελτιώνουν τη φυσικής τους κατάσταση. Η δεύτερη συνάντηση του GAME-Abling πραγματοποιήθηκε  στις  7 Ιουνίου στην Αθήνα και διοργανώθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) το οποίο είναι και αυτό εταίρος του έργου όπως η Φροντίδα Ζωής.
Διαβάστε περισσότερα..
TACT (Training for Alzheimer Care Through Europe)
Από 4 έως 8 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι  η 5η και τελική  συνάντηση στα πλαίσια του Προγράμματος “Training for Alzheimer thought Europe (TACT Europe). Το θέμα του προγράμματος TACT-Europe ήταν: η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των φροντιστών ηλικιωμένων που πάσχουν από Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας καθώς και των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ομάδα-στόχος. Υπήρξε η ευκαιρία να παρουσιαστεί το έργο που έγινε τα 2 αυτά χρόνια αλλά και να συζητηθούν μελλοντικές συνεργασίες πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο που τα τελευταία πλήττει όλο και μεγαλύτερο αριθμό ηλικιωμένων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Copyright © 2013, All rights reserved.
Our mailing address is:
info@frontidazois.gr
Το μήνυμα αυτό πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2472/97 περί διαφημιστικών μηνυμάτων, αφού φέρει ευκρινώς τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα, καθώς και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας. Για να διαγραφεί η διεύθυνσή σας, παρακαλούμε πατήστε σε αυτό το link: unsubscribe from this list