Editie #16 - Energielabel per 1 januari verplicht en wonen op 8 m2
Is de e-mail niet goed leesbaar?
In uw browser bekijken.
Energielabel woning

Energielabel per 1 januari verplicht


Wie een woning verkoopt is verplicht om na 1 januari 2015 een energielabel te overhandigen aan de koper. Wie dat niet doet, riskeert een boete. Op dit moment  zijn verkopers van een woning al verplicht om een zogenaamd energieprestatiecertificaat over te dragen bij de verkoop. Echter, in de praktijk maken de verkoper en koper vaak afspraken om dit achterwege te laten. Na 1 januari 2015 is dit niet meer mogelijk.

Bekijk welke huizen meedoen
Kleinste huis

Klein, kleiner, kleinst


Sommige mensen wonen klein, heel klein. En als je zo klein woont, moet je creatief zijn met de ruimte. Een mooi voorbeeld is dit appartement in Parijs dat een oppervlak heeft van 8 m2.

In de video van een architectenbureau, zie je hoe de kleine ruimte optimaal wordt benut. De ruimte zou gebruikt kunnen worden door een au pair of door een van de kinderen als deze uit huis gaat.

Bekijk de video >>


 
Extra schenking

Extra belastingvrij schenken alleen nog in december mogelijk


Tot 1 januari 2015 is het mogelijk om maximaal €100.000 belastingvrij te schenken / ontvangen t.b.v. het kopen of het verbouwen van een woning die als hoofdverblijf wordt gebruikt. Na 1 januari 2015 gaat dit bedrag omlaag en gelden er extra voorwaarden.

Neem snel contact op met je financieel adviseur als je nog gebruik wilt maken van deze regeling.

 
Duurste woning

Duur, duurder, duurst


En als je liever groot woont…. bekijk dit penthouse van 82,5 miljoen dollar in New York.

Het appartement is ontworpen door Rafael Viñoly en bevindt zich op de hoogste verdieping van 432 Park Avenue.het appartement kijkt uit over de skyline van New York.

Zie jij jezelf hier al wonen?

Bekijk het Penthouse >>
 
Vakantiehuis

Vakantiehuis gewonnen


Eerder hebben we een oproep geplaatst waarin we iedereen vroegen om hun buurt te beschrijven. Hier hebben we veel reacties op gekregen. Onder de inzenders hebben we een aantal vakantiehuizen van Playmobil verloot: Vincent, Liesbeth, Michelle en Tessa hebben de vakantiewoning gewonnen.

Je buurt beschrijven kan trouwens nog steeds via http://idee.puurmakelaars.nl

Beschrijf jouw buurt


 
De huizenprijzen in jouw plaats

Zijn de huizenprijzen in jouw woonplaats gestegen?


Zijn de huizen in jouw woonplaats in waarde gedaald, of juist gestegen? Via deze handige Google Maps kaart kan je dat in één oogopslag zien.

Zo is zien dat de huizenprijzen in Bloemendaal met 3,1% zijn gestegen in het derde kwartaal van 2014 t.o.v. het derde kwartaal in 2013.

Bekijk de kaart >>


 
Altijd gratis voordeel met de PUUR* CARD
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend
PUUR* Makelaars ondersteunt haar klanten graag op alle mogelijke manieren. Middels deze periodieke e-mail update houden wij je constant op de hoogte houden van zaken die er echt toe doen. Wij hopen je hiermee nog beter te ondersteunen.
 
Bekijk direct ons aanbod van wonigen,
 
Copyright © 2014 PUUR* MAKELAARS