Copy

Nieuwsbrief 39 - oktober 2016

Bekijk deze nieuwsbrief via uw browser
 
 
   
 
 
 
Beste Leden en belangstellenden,

Hierbij ontvangt u de oktobernieuwsbrief van Partin. Zoals u ziet hebben wij de nieuwsbrief een kleine opfrisbeurt meegegeven. In deze editie onder andere aandacht voor De Dikke Blauwe, de Erkenningsregeling, samenwerking tussen leden en nog veel meer.

We wensen u veel leesplezier!

Het bestuur

Partin Directeur in DDB100

Erik Boerrigter is opgenomen in de Top 100 van de meest invloedrijke personen in de wereld van doneren en sociaal investeren.  Lees waarom op KleineGoedeDoelen.

KleineGoedeDoelen

Zoals u weet is KleineGoedeDoelen een van de Partin-activiteiten. KleineGoedeDoelen.nl is voornamelijk gestart om het werk van kleine stichtingen meer bekendheid te geven bij het grote publiek en om kleine stichtingen via hun verhalen vindbaar te maken. Ook worden nieuwtjes opgenomen en is er een Vraag-en-Aanbod pagina.
KleineGoedeDoelen heeft maar liefst 5 sterren gekregen als zijnde actueel en relevant.
Onze twitteraar, Partin-bestuurslid Yvonne van Driel, heeft een grote rol gespeeld bij het verkrijgen van deze eervolle erkenning.

Projecten voor kinderen

Na een oproep in een van de vorige nieuwsbrieven hebben 20 leden die projecten met kinderen doen een projectvoorstel geschreven. 10 van de beste voorstellen (beoordeeld door 2 onafhankelijke, dus niet bij Partin betrokken adviseurs) zijn doorgestuurd naar de subsidieverstrekker. De voorstellen worden medio november in het bestuur van de subsidiegever besproken waarna er beslist wordt welk(e) stichting(en) een aanvraag mogen indienen. Die stichtingen krijgen bericht.

CBF Erkenning

19 stichtingen uit onze Partin-achterban hebben inmiddels een CBF Erkenning.
Aangezien naar verwachting de CBF Erkenning steeds belangrijker gaat worden, gaan we met ingang van volgend jaar met bijeenkomsten voor kleine groepen van start: Naar de Erkenning in 1 dag.
De eerste stichtingen die een Erkenning krijgen ontvangen een subsidie van 100 Euro van de stichting Dioraphte, een vermogensfonds dat Partin steunt bij dit project. (De Erkenning kost 200 Euro, dus met subsidie 100 Euro).
Ook is eind dit jaar naar verwachting ons geautomatiseerd hulpmiddel klaar voor het maken van een financieel jaarverslag dat aan alle accountantseisen voldoet.
Met dit project zijn we al een tijd bezig, maar heeft vertraging opgelopen omdat de definitieve Richtlijnen voor de Jaarverslaglegging van kleine fondsenwervende stichtingen pas medio oktober worden verwacht.
Met de tool is het mogelijk dat ook mensen zonder verstand van boekhouden een financieel jaarverslag kunnen maken. Wilt u de actuele status over dit onderwerp nalezen kijk dan op KleineGoedeDoelen

U hoort er ook meer over in onze volgende nieuwsbrief.

Samenwerking Partin leden

Voor het samenwerkingsproject over rain water harvesting (zie KleineGoedeDoelen) hebben zich negen stichtingen aangemeld. De eerste bijeenkomst was in Utrecht.
Er wordt nu overwogen om gezamenlijk te gaan crowdfunden.
Het was goed om te merken hoe een goed concept ingang van één stichting in vruchtbare aarde kan vallen bij andere stichtingen. Daar is de Partin doelstelling van kennisdelen zeer mee gediend!

Wilde Ganzen en Partin

Misschien is er een reden waarom uw stichting nog nooit een susbsidie-aanvraag bij Wilde Ganzen heeft ingediend: uw project is te klein en haalt de drempel niet die Wilde Ganzen stelt, of misschien vindt u de aanvraagprocedure te ingewikkeld.  Als dat zo is kunnen 10 stichtingen, onder begeleiding van Partin, toch een aanvraag doen om 50% subsidie te verwerven voor hun project. Lees meer op KleineGoedeDoelen

Kort nieuws

Dit jaar organiseert Partin een nieuwe editie van de Partin Verhalenwedstrijd voor Particuliere Initiatieven. ASN Bank is aangehaakt als partner en stelt het prijzengeld beschikbaar. U kunt nog insturen tot zaterdag 12 november 23.59u via dit formulier. TIP: Een bedelbrief is geen verhaal. Een blog, Wikipedia-pagina en een nieuwsbrief zijn dat evenmin.
Vorige week hebben jullie van Robert van Roijen van Pifworld een uitnodiging gekregen voor een drietal gratis workshops over Fondsenwerving & Communicatie in Amsterdam, Apeldoorn en Den Bosch. Klik hier om je aan te melden; uit eigen ervaring weten we dat ze interessant worden.
En kijk ook eens op KleineGoedeDoelen voor het aanbod dat zij hebben voor Partinleden.
 
   
 
 
 

Partin twittert

 
Beloften over ontwikkelingshulp niet waargemaakt http://s.trouw.nl/4389326  via @Trouw
 
RT @renebekkers: Aan welke regels moeten goede doelen zich houden? Resultaten publieke opinieo... @geveninnl @CBF_NL http://www.geveninnederland.nl/opinieonderzoek-validatiestelsel/ …
 
Grote gevers: het voorbeeld voor kleine gevers https://shar.es/1x53Fe  via @101reinier #fundraising #fondsenwerving
 
Waar een klein goed doel groot in kan zijn https://www.dedikkeblauwe.nl/news/young-africa … via @DeDikkeBlauwe @YAdirectors @YoungAfricaNL
 
Deel
Stuur door
Tweet
 
Copyright © 2016 Partin, All rights reserved.