Copy

Nieuwsbrief Januari 2017

Bekijk deze nieuwsbrief via uw browser
 
 
   
 
 
 
Beste leden en belangstellenden,

Het nieuwe jaar is al weer een paar weken oud. Het belooft een mooi en initiatiefrijk jaar te worden. In ieder geval is er nu al weer een heleboel interessants te melden.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
  • Update Projecten voor kinderen
  • Partin & Wilde Ganzen
  • ASN Bank doet in 2017 weer mee
  • Zelf jaarrekening maken: geld besparen!
  • CBF Erkenning aanvragen
  • Aanbod Pifworld
  • Worldschool
  • Kort nieuws
  • Partin twittert

Wij wensen jullie veel leesplezier!

Het bestuur

Update Projecten voor kinderen

Van alle ingestuurde voorstellen zijn de 10 beste projectbeschrijvingen (beoordeeld door een onafhankelijk team) voorgelegd aan de Louisa Stichting. Het bestuur van het Fonds heeft er in november 2016 over vergaderd. Uitsluitsel heeft even geduurd, omdat iedere vrijmetselaarsloge in een regio zelfstandig beslist op basis van de voordracht van het bestuur. Uiteindelijk heeft het bestuur drie projecten geselecteerd. Eén project is al goedgekeurd door de desbetreffende loge: het project van SPOT Tanzania. Verder is het project van CBR Effata in Guinee Bissau gekozen, maar moet de desbetreffende loge nog formeel instemmen. Dat geldt ook voor Hakuna Matata in Burkina Faso.
Deze laatste stichtingen worden nog benaderd door de subsidie-verstrekker.

Partin & Wilde Ganzen

Nogmaals een oproep voor het gezamenlijke project van Wilde Ganzen en Partin voor stichtingen die nog nooit een aanvraag bij Wilde Ganzen hebben gedaan. Geldt dat voor uw stichting? Dan kunt u het misschien toch eens proberen – ook als uw project klein is en de reguliere drempel niet haalt, of als de aanvraagprocedure te ingewikkeld lijkt.
In dit gezamenlijke traject wordt u begeleid door Partin en kunt u ook projecten indienen die normaal gesproken te klein zijn om in aanmerking te komen bij Wilde Ganzen. U kunt er 50% subsidie mee verdienen! Lees meer op KleineGoedeDoelen en meld u aan op secretariaat@partin.nl

ASN Bank doet in 2017 weer mee!

De ASN Bank zal ook in 2017 de Partin-Prijs voor het beste projectverhaal weer sponsoren. In 2016 is de prijs van 1500 Euro uitgereikt aan stichting En Classe. Stuur uw projectverhaal in, en kijk voor Tips op KleineGoedeDoelen Toolkit verhalen schrijven

Zelf jaarrekening maken: geld besparen!

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan een ‘tool’  waarmee stichtingen zelf een jaarrekening kunnen maken. Veel stichtingen huren voor het opstellen van hun jaarrekening een administratiebureau of een accountant in. Die kosten zouden zij zich vanaf nu kunnen besparen met de handleiding en de spreadsheet die Partin ontwikkeld heeft. Het format van deze jaarrekening voldoet aan alle eisen. (RJ650 norm, vastgesteld door de Raad van de Jaarverslaggeving). Voor Partin-leden is zowel de handleiding als de spreadsheet gratis. Als u liever de eerste keer uw Jaarrekening maakt onder begeleiding van financieel deskundigen, kan dat ook. We gaan hiervoor bijeenkomsten organiseren. Lees meer hierover op KleineGoedeDoelen en geef u op.
Nogmaals, voor Partin-leden zijn er geen kosten! Aanmelden voor de bijeenkomst: Secretariaat@Partin.nl

CBF Erkenning aanvragen

Partin-leden die dit jaar een CBF Erkenning aanvragen doen er goed aan om hun jaarrekening volgens de RJ650 norm op te stellen. De financiële gegevens worden in dezelfde ordening door CBF gevraagd. Bestel in ieder geval de handleiding, want heel hoofdstuk 10 is gewijd aan een toelichting op de aanvraag van de Erkenning.
Meld u aan als u een Erkenning gaat aanvragen – u krijgt een eenmalige subsidie van 100 Euro, ter beschikking gesteld door de stichting Dioraphte. Ook tijdens de bijeenkomsten Jaarrekening maken wordt u desgewenst begeleid bij de Erkenningsaanvraag.

Aanbod Pifworld

Na de succesvolle workshop-serie PIF en Partin samen het land in en de parallelsessie van oprichter Harmen van Doorn tijdens de afgelopen Partindag, komt PIFworld met een speciaal aanbod voor Partin-leden: 40% korting op het betaalmodel zonder vaste kosten. U betaalt 3% (excl. BTW) van iedere donatie in plaats van 5%.
Op KleineGoedeDoelen leest u meer over crowdfunding en de functies van het PIFworld platform.

Worldschool

Worldschool is een organisatie die samen met verschillende scholen en particuliere initiatieven een onderwijsprogramma voor scholieren van de klassen 5 en 6 Atheneum uitvoert. De scholieren werken (vanuit Nederland) aan opdrachten uit ontwikkelingslanden voor hun profielwerkstuk met als doel hen te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking, hun wereld te vergroten en hen de gelegenheid te geven een bijdrage te leveren aan een betere wereld.
Voor het schooljaar 2017-2018 is Worldschool op zoek naar particuliere initiatieven die een onderzoek zouden willen laten uitvoeren. Lees er alles over op KleineGoedeDoelen.
 
   
 
 
 

Kort nieuws

Naar aanleiding van de ranking van Partin-directeur Erik Boerrigter in de top 100 van de mensen die in Nederland het meest bijdragen aan het particulier initiatief is er een interview geplaatst op KleineGoedeDoelen. Dat interview leest u hier.

In 2017 is opnieuw een vermogensfonds bereid gevonden om een bedrag volgens het Amaryllis-proces beschikbaar te stellen aan Partin-leden. De door het fonds geselecteerde PI's voor de eerste ronde worden in de loop van februari / maart uitgenodigd om een A4-tje in te dienen. Op KleineGoedeDoelen kunt u nog eens nalezen hoe het Amaryllis-proces ook al weer werkt

Abakoula Argalaless is een trouw bezoeker van de Partin-dag, maar in zijn verslag meldt hij dat hij altijd met vragen blijft zitten. Misschien is het leuk dat u als mede-Partin lid eens op die vragen reageert? Kijk op KleineGoedeDoelen.

Partin twittert


 
Deel
Stuur door
Tweet
 
 
Copyright © 2017 Partin, All rights reserved.