Copy
Deze nieuwsbrief bevat plaatjes. Ziet u ze niet? Klik dan hier.

Partin Nieuwsbrief No. 32   -   Februari 2015

Geachte Partin deelnemers en belangstellenden,

Via deze weg willen we alle aanwezigen tijdens de Partindag van afgelopen november nogmaals hartelijk bedanken voor een gezellige en informatieve dag. Op de website kunt u de meeste presentaties nog eens rustig nakijken, evenals de foto's. Ook de evaluatie wordt daar binnenkort geplaatst.

Inmiddels zijn ook de feestdagen al lang en breed weer achter de rug, en is er weer een periode van "business as usual" aangebroken. Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief.

Wij wensen u veel leesplezier!

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur
 

Inhoud Nieuwsbrief

  • Nationale Postcodeloterij
  • Onderzoek CIDIN
  • Oproep TV-programma over PI's
  • Bijwerken profielpagina's
 

Nationale Postcodeloterij

Helaas, onze aanvraag bij de Postcodeloterij is niet gehonoreerd. Er waren 453 aanvragen binnengekomen – reden voor de Postcodeloterij om ‘de criteria aan te scherpen’. Er is ons meegedeeld dat wij met onze aanvraag aan de meeste, maar niet aan alle aangescherpte criteria hebben voldaan.

We gaan zeker eens horen welke dat zijn.

Na het gesprek bij de Postcodeloterij kunnen we beslissen of we het een derde keer proberen (het is bij de Postcodeloterij ook een kwestie van een lange adem). U hoort er meer over.
 

Onderzoek CIDIN

Anne van Opijnen, student aan het CIDIN van de Radboud Universiteit in Nijmegen, doet in samenwerking met Partin onderzoek naar de relatie tussen particuliere initiatieven en bedrijven & instellingen. Met dit onderzoek hopen we te achterhalen wat een PI kan doen om de kans op een succesvol samenwerkingsverband met bedrijven mogelijk te maken of te vergroten.
Partin deelnemers ontvangen in week 7 of 8 een korte vragenlijst voor het kwantitatieve gedeelte van het onderzoek. Op basis van dit onderzoek worden enkele particuliere initiatieven benaderd voor het tweede gedeelte van het onderzoek: het kwalitatieve deel. Het bestuur van Partin hoopt dat u allen de vragenlijst in wilt vullen; dit kost u circa 10 minuten. Wilt u meer weten over het onderzoek, bekijk dan de samenvatting van het onderzoeksvoorstel.
Mocht uw organisatie nog geen deelnemer van Partin zijn, maar wilt u wel graag hieraan deelnemen meldt u dan aan middels een mail naar secretariaat@partin.nl. Vermeld in het onderwerp s.v.p. "Onderzoek CIDIN".
 

Oproep TV-programma PI's

Een televisieprogramma ontwikkelen en produceren dat de schijnwerper op kleine goede doelen zet. Dat is het doel van Marc Nelissen (producent De Hallen studio’s, Amsterdam) en Karen van Holst Pellekaan (film en televisiescenarist). Vroeger maakten zij samen de populaire VPRO serie Loenatik.
Zij zoeken naar geschikte goede doelen vanuit particulier Nederlands initiatief verspreid over de gehele wereld (Afrika, Azië, Eurazië, Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Australië en Europa). Als criteria geldt dat het een project moet zijn dat om kinderen draait en dat er een mooi bevlogen verhaal achter de oprichting zit, gekoppeld aan een Nederlands persoon of enkele personen. Per aflevering zal een project in een bepaald werelddeel centraal staan en het verhaal van het ontstaan en het hoe en waarom de aandacht krijgen.
Als u vindt dat uw project aan deze criteria voldoet, dan kunt u zich door middel van een mail met een korte beschrijving aanmelden op het mailadres secretariaat@partin.nl. Vermeld in het onderwerp s.v.p. "TV-programma PI's".
 

Bijwerken profielpagina's

Afgelopen oktober werd Partin benaderd door een bedrijf uit Heerlen. Dit bedrijf maakt er een gewoonte van om jaarlijks een kleinschalig goed doel financieel te ondersteunen. Voor 2014 waren zij op zoek naar een organisatie die zich in Zuid-Amerika of Azië bezighoudt met de thema's water en/of gezondheidszorg. Uit de lijst die Partin op basis van de profielpagina's aanleverde, hebben zij Stichting Innocent Smile geselecteerd en een mooi bedrag overgemaakt. Gefeliciteerd!
Sindsdien is Partin door een tweede en derde organisatie benaderd met een vergelijkbaar verzoek. Daarom roept het bestuur jullie op om de deelnemersprofielen up-to-date te houden. Het zou toch zonde zijn als je project perfect past bij de wensen van een potentiële donor, maar dat je niet gevonden wordt omdat de profielpagina onvolledig is.
Copyright © 2015 Partin.
Deze Nieuwsbrief is bestemd voor Partin deelnemers en andere geïnteresseerden die zich via www.partin.nl hebben aangemeld.

Ons adres is:
Partin
Postbus 2089
7301 DB  Apeldoorn
Email Marketing Powered by Mailchimp