Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Nov 14

Nu er der - endelig - nyhedsbrev fra
det bornholmske teaterliv!

Du hører måske til dem, der har tilmeldt dig nyhedsbrevet fra Bornholms Teater for et godt stykke tid siden? Og måske har du undret dig over, hvor det blev af?
Men nu er der håb! For når du læser disse linjer, læser du samtidigt det første nyhedsbrev fra Bornholms Teater. Et nyhedsbrev, hvor vi med jævne mellemrum - mindst fire gange om året - vil bringe nyheder fra det bornholmske teaterliv. Det betyder, at vi ikke kun vil fortælle om Bornholms Teater, men også om hvad der sker i de andre teaterorganisationer, der har til huse på Rønne Theater. I praksis vil det sige Rønne Theater, Teaterforeningen Bornholm, Bornholms Dramaskole og de to amatørensembler KLAK og Bornholmsk Amatørscene.

Vi vil også bruge nyhedsbrevet til at fortælle om særlige arrangementer og tilbud. Denne gang kan du fx høre om vores projekt  Kulturvenner, og hvordan dét kan give gratis adgang til teaterforestillinger. 
Du er velkommen til at videresende
nyhedsbrevet til dine venner - man kan tilmelde sig på Bornholms Teaters hjemmeside (i nederste højre hjørne)  HER
Kommentarer kan sendes til redaktøren på kim@bornholmsteater.dk 

Vi håber, du vil tage godt imod det! 

Jeppe kommer: Gruppesalget er startet
- og kulisserne sat i gang

Julen er startet tidligt på Bornholms Teater i år. Gavmilde fonde har nemlig sikret, at finansieringen til første fase af vores ambitiøse Holberg-projekt er på plads, således at teateret kan invitere til en overvældende totaloplevelse helt i Holbergs ånd og stemning, når dørene åbnes til ’Jeppe på Bjerget’ den 3. juli 2015.

En del af finansieringen skal gå til nye 'gamle' kulisser i stil med dem, der prydede Rønne Theater tilbage i 1823. Arbejdet med at male og bygge kulisserne er lagt i de mest kompetente hænder, Det Kongelige Teaters Scenografiske Værksteder, og processen med at udføre de første skitser er netop gået i gang.

Indtil videre har Bornholms Teater fået positivt tilsagn fra følgende fonde og råd: Sparekassen Bornholms Fond - Aase og Ejnar Danielsens Fond - 15. Juni Fonden - Ernst B. Sund Fonden - Nordea Fonden - A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal - Wilhelm Hansen Fonden - Augustinus Fonden - Statens Kunstfond - Knud Højgaards Fond - Kulturhistorisk Råd Bornholm.

Billetsalget til større grupper og firmaer er i øvrigt startet! Løssalget åbner den 1. december.
Læs mere om 'Jeppe på Bjerget' HER

Dialekt-kyndige teatervenner søges!

Er du god til Bornholmsk, og har du lyst til at følges i teateret med nogen, du ikke kender? Så er det lige dig, vi har brug for!

I forbindelse med vores publikumsudviklings-projekt vil vi gerne etablere en gruppe Kulturvenner, der skal gøre det nemmere for 'ikke-teatervante' at komme en tur i teateret. Og dét koncept vil vi gerne afprøve i forbindelse med Bornholmsk Amatørscenes kommende forestilling 'I Piblamarken'.
Kravene til dig er enkle: Du skal være god til bornholmsk og du skal være villig til at følges med en 5-6 personer, du ikke kender i forvejen og som ikke er særlig stærke i den bornholmske dialekt. Din opgave er så at hjælpe dem med at forstå, hvad der bliver sagt på scenen.
Og fordelen for dig? Den er, at du kommer gratis ind og ser forestillingen - og måske får nogen nye teatervenner med i 'købet'!

PS: Synes du Kulturven-projektet lyder spændende, må du godt henvende dig, selvom du ikke er skrap til bornholmsk - projektet kommer også til at gælde en lang række andre forestillinger på Rønne Theater.
Kontakt PR-medarbejder Kim Caspersen på 5695 0732, hvis du er interessere
t i at h
øre mere. 
Du kan også læse mere om Kulturvenner HER

Kommende forestillinger på
Rønne Theater

November og december måned frister med hele tre forskellige forestillinger på Rønne Theater:
I Piblamarken - Bornholmsk Amatørscene. Premiere den 18. november.11 forestillinger i alt.
På Toppen - Randers Egnsteater/Café Liva. Spiller den 12. december.
Nøddebo Præstegaard - Peter Schaufuss Balletten. Spiller den 15. december.

Det nye teaterår starter med 
Elskovsdrikken - Guidopera. Spiller den 23. januar.
Tro, Håb og Kærlighed - Tape Productions. Spiller den 26. januar.
Vi, de druknede - Grønnegade Teater. Spiller den 3. februar.
Bortset fra 'I Piblamarken' er alle forestillinger arrangeret af Teaterforeningen Bornholm.

Læs mere om forestillingerne og se hele sæsonprogrammet HER
Teaterforeningen planlægger næste sæson
I weekenden 14.–16. november tager bestyrelsesmedlemmer i Teaterforeningen Bornholm til Esbjerg for at deltage i Teaterseminar 2014, arrangeret af Danmarks Teaterforeninger.
I Esbjerg Musikhus vil de møde stort set samtlige teaterproducenter i Danmark som præsenterer deres forestillinger i sæsonen 15/16 - herunder Folketeatret, Det Kgl. Teater, Svalegangen fra Aarhus, Mungo Park i Allerød, Dansk Danseteater, Schaufuss Balletten, Café Liva, Møllen og mange, mange flere.

Seminaret åbner op for en stor buket af det allerbedste teater i Danmark, enten i form af et lille uddrag af forestillingen, en spændende introduktion fra instruktøren eller teaterdirektøren eller i form af noget visuelt på video eller lignende. Teaterforeningen får på den måde et rigtig godt indtryk af, hvad de kunne tænke sig at bestille hjem til Bornholm i næste sæson.

Programmet plejer at lige fast til marts måned, og herefter påbegyndes arbejdet med at lave en brochure, som udkommer omkring 1. juni.
Læs mere om Teaterforeningen HER.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Føj os til din adressebog
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.