Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Maj 18
 

Mød skuespillerne til "LEVE LIVET"

Netop som disse linjer skrives er hele holdet til Bornholms Teaters kommende forestilling "LEVE LIVET" samlet til workshop på Rønne Theater. Første opgave var en gennemlæsning, hvor skuespillerne og instruktøren så småt fik fornemmelse af hinanden og manuskriptet. Og så går de næste dage med at grave sig lidt dybere ned i materialet, prøver med koret og gennemspilning af udvalgte scener.
Der blev også tid til et fællesfoto, som ses herover, og det kan så passende fungere som præsentation af vores skuespillere, mens de prøver deres karakterer af - det er (fra venstre) Joakim Skovgaard, Ulver Skuli Abildgaard, Anne Sofie Wanstrup, Michelle Bjørn-Andersen og Louis Bodnia Andersen.
Humøret og forventningerne er i top, og vi glæder os til at præsentere resultatet, når stykket får premiere den 25. august. Salget åbner den 15. maj. Læs mere HER.

Nyt fra Rønne Theater

Bliv guide på Rønne Theater. Da Rønne Theater gerne vil udvide truppen af guider, søges frivillige, der har tid og lyst til at lave guidede ture. Man vil blive oplært af erfarne guider, så det er ikke nødvendigt at kende teateret i alle kroge, men det vil absolut være en fordel, hvis man interesserer sig for teateret og har lyst til at bruge en time en gang i mellem på at vise gæster rundt. Vi regner med at starte med de guidede ture til august i år og forventer at holde et fælles info-møde i løbet af maj måned. Hvor ofte man vil guide, bestemmer man selv. Kontakt PR medarbejder Kim Caspersen på kim@bornholmsteater.dk eller mobil 2046 4608 for yderligere oplysninger eller tilmelding.
Kalkning af teaterbygningen i gården. I den kommende tid vil den store salsbygning være omkranset af et stillads, da murene skal kalkes. Der vil også blive foretaget andet og mere vedligeholdelsesarbejde rundt omkring på den kære, men også krævende, gamle bygning.
Den 17. april havde Rønne Theater Repræsentantskabs-møde og efter det konstituerende møde består bestyrelsen det næste år nu af: Formand Bodil Lundqvist, Næstformand Jon Schmidt, Kasserer Erik M. Hansen, Sekretær Lotte Finne, Bo Cassius Sandberg, Jacob Bjerring-Hansen, Jens Olsen og Helene Dalskov Andersen (udpeget af BRK). Suppleanter er Hans-Jørn Karlsen og Ragna Christensen.

Teaterforeningen varmer op til ny sæson

Efter en forrygende teatersæson sluttede Teaterforeningen af med forestillingen “A Snowball´s Chance in Hell” her for nogle dage siden. En afslutning, der på bedste vis bød på teater på højt niveau og med stor underholdningsværdi.
Nu handler det så om næste sæson, som starter midt i september, og hvor den nye teaterbrochure udkommer i begyndelsen af juni. Den bliver som altid sendt ud til tidligere abonnenter, men den vil også kunne afhentes på biblioteker, billetsalgssteder og selvfølgelig på Rønne Theater.
Der bliver 23 forestillinger at vælge imellem, og abonnenter får forret til at vælge med start fra 1. juni. Alle andre må vente til den 1. august, hvor løssalget sættes igang.
På Teaterforeningens hjemmeside kan man fra 1. juni læse om samtlige forestillinger og blive klogere på, hvordan man bestiller billetter.

Rågerne kommer - til en dal nær dig!

Er du til nyskabende og måske lidt eksperimenterende teater, vil det være en god idé at holde øje med ”Rågerne kommer!”. Forestillingen produceres af den Gudhjem-baserede teatergruppe Undreværket og er en visuel farce om tilværelsen på Bornholm anno 2018 inspireret, af det bornholmske fugleliv.
”Rågerne kommer!” handler om at leve i en verden, der både er lokal og global på samme tid. Om dem der var her først, dem der flytter til, og dem der kommer forbi på træk. Om råger, måger og nattergale, og måske om en sule, der blev væk fra sin flok.
Undreværket laver forestillingen, uden manuskript, på bare fem uger med de fire skuespillere Thomas Danielsen, Helene Høm, Merete Byrial og Lukas Waldvogel (Schweiz), og den produceres specielt til Holkadalen i Gudhjem.
Forestillingen laves i samarbejde med Bornholms Teater og Svanekegaarden, og spiller den 24.-30. juni 2018 hver aften kl.19.30, samt den 28. juni og 29. juni desuden kl.16.00. Der vil være gratis premiere for alle den 21. juni 19.30, mens billetter de øvrige dage koster 150,- kr. – dog undtaget for børn og unge under 15 år, der har gratis adgang alle dage. Læs mere HER.

Opråb til unge teatertalenter

Takket være en særlig bevilling fra den bornholmske kulturaftale, opretter Bornholms Teater nu en teatertalent-linje for unge teaterinteresserede på Bornholm kaldet Teatertalent 2018
Talentlinjen starter som et pilotprojekt, og formålet er at give unge bornholmere mellem 15 og 25 år en mulighed for møde den professionelle scenekunst. For at komme i betragtning til Teatertalent 2018, skal man dog først tilmelde sig en optagelsesprøve og dér udvise det fornødne talent til at blive udvalgt.
Projektleder og hovedlærer for Teatertalent 2018 bliver skuespiller Christine Albrechtslund, der er en garvet skuespiller og underviser og har tæt tilknytning til Bornholms Teater.
Målgruppen er unge mellem 15-25 år. Alle kan søge, men der vil være en optagelsesprøve den 26. maj 2018 i tidsrummet kl. 12.00 til 17.00 på Rønne Theater, hvor de mest lovende talenter vil blive udvalgt. Linjen vil have plads til 5-8 elever og der er en egenbetaling på 1.000 kr. for hele forløbet. (Der kan ansøges om friplads). Ansøgningsfrist den 18. maj 2018.  Hvis man er interesseret i at deltage, skal man sende en mail til christine@bornholmsteater.dk og tilmelde sig. Læs mere HER.

Rene toner på Rønne Theater

Rønne Theaters Venneforening har siden stiftelsen i 1998 sørget for mange donationer og gaver til Rønne Theater. Og i år er ingen undtagelse, da endnu en fornyelse, i form af et nyt klaver, har fundet vej til teatret takket være foreningen. Klaveret er et Yamaha M110T, fra ca. 2007, og det blev straks efter ankomsten i april udsat for en god stemning og gjort klar til brug.
Klaveret kommer til at stå i hjørnesalen, men bliver udstyret med hjul, og intentionen er, at det skal gøre det muligt at afholde flere arrangementer med musikalske indslag i hele foyer-området. Der skal lyde en STOR tak til Venneforeningen!

Michael er den nye mester

I februar nyhedsbrevet skrev vi, at en ny scenemester var lige på trapperne, og nu kan vi så fortælle, at han er kommet helt i hus og har fundet sig til rette for enden af trappen på kontoret på 1. sal. Valget faldt på den 41-årige Michael Brøndum, der har en bred og alsidig erfaring fra scene- og musikbranchen med sig i bagagen. Han er uddannet teaterteknisk assistent på Dr. Dantes Aveny og Århus tekniske skole i 1998-2002 og har siden arbejdet som bl.a. tonemester på Betty Nansen og som freelance tekniker og især lydmand i et utal af sammenhænge.
Michael kan fremover fanges på michael@bornholmsteater.dk og mobil 2013 6160.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Add us to your address book
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BornholmsTeater · Teaterstræde 2, Rønne, Danmark · Rønne DK-3700 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp