Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - August '16
 

800 elever i skole hos Kandestøberen

Selvom juli måned er passé, og dermed også spilleperioden for 'Den Politiske Kandestøber', er det ikke helt forbi for Holbergs borgmester-aspirant på Rønne Theater i år. Takket være gavmilde fondstilskud har det nemlig været muligt at invitere samtlige 8. klasser i de bornholmske skoler, elever fra Campus Bornholm samt 10. kl. Centret ind og se forestillingen ved tre gratis forestillinger den 24.-26. august. Og dét tilbud har skolerne taget så godt imod, at de 795 pladser er afsat og der p.t. er ca. 40 elever på ventelisten!
Forestillingerne er sponsoreret af Nordea Fonden, Sparekassen Bornholms Fond og Brdr. E. S. & A. Larsens Legat.
Sommerens besøgstal endte i øvrigt på ca. 3300 gæster, hvilket er lidt mindre end sidste års ca. 4000, men med skoleforestillingerne lander vi samlet set på samme niveau som i 2016.

Klassisk på Kanten med nybrud!

Bornholms Kulturuge brager traditionen tro løs i uge 38, og denne gang under det fælles tema BRUD.
På Bornholms Teater har vi lavet et lille twist, og inviterer i år til koncert under overskriften NYBRUD, idet vi skal opleve den klassiske musik, når den er allermest vibrerende, bryder op og skaber nyt!  
Under kunstnerisk ledelse af Andrea Pellegrini vil The Piazzolla Orchestra sætte Trio Zoom, med pianisten Tanja Zapolski, stævne  i orkanens øje. Sammen med saxofon og percussion vil de løfte taget på det gamle Rønne Theater i en teaterkoncert med fokus på overraskelsen! 
Trio Zoom er tre karismatiske solister forenet i virtuos og inderlig klassisk kammermusik i opdateret form. Trioen har en international profil med Danmark som base og med rødder i Rusland, Ukraine, Taiwan og Kina. 
Lokalpatrioter vil dog også kunne glæde sig over et gensyn med Bjarke Mogensen, som fortsat spiller accordeon i The Piazzolla Orchestra.
Klassisk på Kanten 'Nybrud' kan opleves ved to koncerter på Rønne Theater:
Lørdag den 17. september kl. 19.30 og Søndag den 18. september kl. 15.00. Køb billet HER

Mens vi venter på det absurde ...

Efter en forrygende gadeteaterfestival, som Teaterforeningen Bornholm er arrangør af sammen med Teatergruppen Dansk Rakkerpak, er det tid til at vende blikket indendørs i Rønne Theaters mørke.
Teatersæsonen starter for alvor torsdag den 22. september med to små forestillinger ”2 x Beckett” (foto) fra Det Kgl. Teater. Vi skal møde spændende kunstnere som Kirsten Olesen, Anders Hove, Mette K. Madsen, Thomas Mørk og flere andre. Er man Beckett-fan og elsker at se absurd teater, så er det den helt rigtige forestilling at opsøge. Der er stadig billetter.
”Lillys Danmarkshistorie” den 25. september er faktisk udsolgt, men man kan altid forhøre sig om eventuelle ledige billetter på dagen. Torsdag den 29. september kl. 18.00 opføres en rigtig familieforestilling fra Grønnegade Teater. Det er ”Jorden Rundt i 80 dage” i en moderniseret udgave. Der er stadig billetter til denne klassiker i ny og børnevenlig forklædning (fra 5 år).

I oktober har Teaterforeningen ikke mindre end seks forestillinger på programmet. Danseforestillingen  "E-boy & Cre8tivity" (Hip Hop), "Lille mand, hvad nu?" en klassiker, monologen ”Abrahams Børn”, der er en rejsefortælling om tro, tvivl og religioner samt familieforestillingen om "Villads fra Valby". I et samarbejde med Musikhuzet har vi teaterkoncerten ”Vi sidder bare her” med bl.a. digteren Jørgen Leth, og til sidst og ikke mindst ”Dansetimen”, der er en komedie med Annette Heick og Jesper Asholt. Der er stadig gode billetter at få.
Endelig minder Teaterforeningen om, at der holdes generalforsamling tirsdag den 27. september kl. 19.00 på Rønne Theater. De håber at se rigtig mange den aften.

OBS: Billetsalget på Rønne Theater holder sommerferie  i august, men vi åbner igen mandag den 29. august på hverdage kl. 15 – 17. Og netbutikken er altid åben!

Kom med på guided rundtur

Guiderne på Rønne Theater har i juli haft travlt med at holde introer til 'Den Politiske Kandestøber', men nu er der igen gang i de åbne rundvisninger. De finder sted tirsdage kl. 11 og torsdage kl. 14.
Rundvisningerne koster den ringe sum af 25 kr. og varer en lille time, hvor de besøgende kommer med rundt i hele teaterkomplekset. Guiderne er alle folk, der kender teatret som deres egen baglomme, og har mange sjove og hyggelige historier fra teatrets 193 år lange levetid.
De åbne rundvisninger ligger kun i august og september, men der tilbydes grupperundvisninger hele året. Rundvisningerne kan bestilles på roenneteater@gmail.com eller hos Kirsten Mortensen på
5695 6142. Prisen er 500 kr. for 20 personer. Derudover 25 kr. ekstra pr. person.
I Kulturugen er der to ekstra rundvisninger mandag d. 19.9 kl. 11 og kl. 14. Og alle, der har købt Kulturugens badge, får 20% rabat til rundvisninger i Kulturugen.
Alle indtægter ved rundvisningerne går ubeskåret til Rønne Theaters vedligeholdelse.

Jubiiii ... vi skal se teater!

Hvor mange kan egentlig huske deres første teateroplevelse? Nogen kan sikkert, men en hel del bornholmske børn vil være lovligt undskyldt, hvis de ikke kan, for de har måske kun været 1½ år gamle, da de fik den. Ældre behøver man nemlig ikke være for at opleve forestillingen "Hønens første æg", der er én af de otte forestillinger, der tilbydes de bornholmske skoler og børneinstitutioner i den kommende sæson 16/17. I alt er der denne gang tilmeldt godt 2250 børn i børneteaterordningen, der administreres af Bornholms Teater.
Første forestilling i programmet er danseforestillingen "E-boy" (foto), for børn over 10 år, og den spiller på Rønne Theater den 5. oktober for godt 450 unge ved to forestillinger. Derefter går det slag i slag indtil den sidste forestilling den 25. marts 2017, som er "Store og små hemmeligheder". 
Forestillingerne for de mindste vises også på Rønne Bibliotek, hvor alle kan få adgang. Se hele årets program HER.

Rekord-mange børn vil lære drama

Dramaskolen tager torsdag den 1. september hul på 13. sæson, og det bliver samtidig 2. år med Jon Schmidt som leder. Skolen har pt. 73 tilmeldte elever fordelt på tre hold, og aldrig før har så mange elever været tilmeldt Dramaskolen. Måske er det en følge af, at Dramaskolen de sidste år har haft fire skoleforestillinger, (foto) hvilket fik næsten 1200 skolebørn i teateret.
I den kommende sæson bliver Christina Hobel og Jon de faste lærere, og ud over skoleforestillinger skal Dramaskolen også producere teaterets juleforestilling. Det bliver med et særskilt hold, som arbejder på teatret tirsdag-aftener.
Efter at have afprøvet faldlemmen i år, har lærerne fået ’blod på tanden’, og et af målene for årets forestilling er at optimere lys- og lyd-effekterne, så de til fulde kan udnytte teatrets potentiale.
Ved årsskiftet bliver Dramaskolen i øvrigt fusioneret med musikskolen og billedskolen, og sammen vil de udgøre Bornholms Kulturskole. En sammenlægning som Dramaskolen ser frem til med stor spænding! Læs mere om Dramaskolen HER eller følg dem på Facebook.

Du kan stadig blive Kulturven!

Som Kulturven påtager du dig rollen som den, der inviterer nye publikummer til kulturoplevelser på Bornholm. Mange trænger blot til et kærligt skub, for at komme ud ad døren og ind på teatret, i museet, i Musikhuzet, på Middelaldercentret, på NaturBornholm, på Svanekegården eller på Grønbechs Gård.
Og mange ved slet ikke, hvad der venter af skønne oplevelser i det bornholmske kulturliv.
Hvis du er indstillet på at dele dine gode kulturoplevelser med andre, er det måske noget for dig at blive Kulturven. Der følger stadig en fribillet med, hver gang du finder en helt ny publikummer!
Ring eller skriv til Lars Holmsted 2031 0945 eller kulturven@bornholmsteater.dk
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Føj os til din adressebog
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.