Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Maj 15
 

Det nye fortæppe ruller sig ud

Endnu en 'lille' brik til sommerens Jeppe-forestilling er kommet i hus. Det drejer sig om det nye fortæppe, som nu ligger sammenrullet på scenen og er klart til at blive sat op - sammen med nogle af sidekulisserne og soffitterne, der også er færdige.
Fortæppet, som her ses under de sidste penselstrøg på Det Kgl. Teaters scenografiværksted, ligner til forveksling det gamle fortæppe, der var malet af de bornholmske malere Paul Høm, Paul Stoltze og Lisbeth Munch-Petersen, men dét var også meningen. Det gamle tæppe var blevet så slidt, at det dårligt kunne hænge sammen længere, men grundmotivet skulle bibeholdes. Dog er der blevet plads til små korrektioner, som fx bjergene i baggrunden, der nu har fået små bjergtoppe på, mens man virkelig skal være en 'kender' for at få øje på de fleste andre fornyelser.

Tæppet og sidekulisser vil blive præsenteret ved et særarrangement for sponsorer og andre VIP'er den 12. maj, mens vi andre dødelige må væbne os med tålmodighed til forestillingen får premiere den 3. juli.
PS: Vi kan sikkert ikke helt holde os fra at give nogle flere smugkig undervejs på Facebook, og vil man følge med i dét vil det være en god idé at besøge og like vores Facebook-side HER.

Næste teatersæson - lige til døren

Teaterforeningens nye brochure “er på trapperne”, og vanen tro er den proppet med gode forestillinger og oplevelser! 
Den nye brochure kommer mandag den 11. maj, hvor abonnementsalget starter. Som sædvanlig vil nuværende og tidligere abonnenter modtage et eksemplar af brochuren i postkassen. Alle andre kan hente et eksemplar på bibliotekerne, billetsalgsstederne og på Rønne Theater.  
Løssalget starter allerede den 1. juli.
Teaterforeningen Bornholm vil samtidig gerne benytte lejligheden til at sige tak for den teatersæson, som sluttede den 7. april, og håber på lige så stor tilslutning til den kommende sæson.

Børneteater i overflod 

Årets store børneteaterfestival - Aprilfestivalen - er netop afsluttet i Frederikssund. I løbet af en uge deltager over 130 forskellige teatre på festivalen, der er Danmarks største af sin slags, og der er ca. 800 fremvisninger i alt. Nok til at gøre selv de mest ihærdige børneteaterentusiaster en anelse forpustet ...
Bornholms Teater havde to forestillinger med - '687 km' og 'Johan Padan opdager Amerika' - men deltog også, sammen med Bornholms Biblioteker, for at købe forestillinger til den kommende børneteatersæson for øens skoler og institutioner.
Sæsonen starter i efteråret og vil - hvis alt klapper - tilbyde 8-9 forskellige forestillinger til børn helt fra vuggestuen og til og med 10. klasse.

Holberg, Jens og Jeppe 

Foredragsrunden om Holberg i Bornholms Folkeuniversitet fortsætter og er nu nået frem til teaterchefens eget indslag under titlen: 'Holberg, Mig og Jeppe på Bjerget'. Her vil Jens Svane Boutrup fortælle om hvordan man egentlig arbejder med at gøre en tekst fra 1700-tallet forståelig for nutiden. Og sikkert også om nogle af de mange andre udfordringer, der er ved at prøve kræfter med et af Danmarks vel nok mest spillede teaterstykker.
Foredraget holdes på Rønne Theater onsdag den 6. maj kl. 19-21. Pris 100,- kr, som betales ved indgangen. Læs mere i Folkeuniversitetets program HER.

Gadeteater med overraskelser

Pludselig møder man en ildsprudlende drage eller bliver 'overfaldet' af en vagabond eller noget helt tredje ... Og så ved man, at Gadeteaterfestivalen er tilbage på de Bornholmske gader og stræder.
Sådan vil det også være i år, når Teaterforeningen arrangerer Bornholms Gadeteaterfestival sammen med Teatergruppen Dansk Rakkerpak. Festivalen finder sted i den sidste weekend i juli – altså den 24.-26. juli – rundt om på hele øen.
Yderligere informationer vil fremgå af dagspressen, Teaterforeningens folder og plakat mv.

'Johan Padan' fik sine første stjerner

Det er med teaterforestillinger som med børn ... man er altid spændt på, hvordan det går dem, når de skal ud og møde den 'store verden'. Og håber selvfølgelig på, at det går dem godt.
Det er derfor med slet skjult stolthed, at vi kan fortælle, at Bornholms Teaters nyeste turnéforestilling 'Johan Padan opdager Amerika' fik 4 fine stjerne i sin første anmeldelse af Kulturkupeen.
Forestillingen er skrevet af den berømte italienske dramatiker, skuespiller og forfatter Dario Fo, er instrueret af Jens Svane Boutrup og bliver fremført af Ernesto Piga Carbone.
Læs hele anmeldelsen HER.
Vil man i øvrigt se vores nye turné-katalog kan det downloades HER.
PS: Selvom Teaterforeningens næste sæsonprogram først offentliggøres den 11. maj, har vi hørt rygter om, at Johan Padan muligvis vil kunne opleves på Rønne Theater i efteråret 2015 ;-)
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Føj os til din adressebog
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.