Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Nov 16
 

Erasmus Montanus vil ta' kegler
Der er nu sat navn på næste sommers Holberg-forestilling, og denne gang er det den rablende hjemstavnskomedie 'Erasmus Montanus', der skal lære os viisdom af livets optrin. Men ikke nok med det - der er også sat navn på hovedrollen, og det bliver et glædeligt gensyn med Morten Brovn, som mange vil huske fra 'Jeppe på Bjerget' i 2015, hvor han spillede Erik Lakaj m.fl. og tabte hovedet i et af tryllenumrene.
Morten skal spille den "studerte" søn, Rasmus Berg, der kommer hjem fra hovedstaden med ny lærdom og latinske gloser i hovedet og nu kun vil tiltales som Erasmus Montanus. Han er kommet hjem for at gøre sin hjertes udkårne til hustru og hente hende med til København og væk fra provinsens enfoldige uvidenhed - i selskab med en god medgift forstås. Men helt så nemt går det jo aldrig hos Holberg, og vores "helt" må bøje både hoved og principper inden komedien er til ende.
På fotoet ser man Morten Brovn i klassisk bowlingpositur under photo-shootet til årets plakat - den kan I også glæde jer til!
Forestillingen spiller den 30. juni til 28. juli 2017. Følg med på hjemmesiden eller Facebook, hvor vi løbende bringer nyt!

Teater her eller
med hjem?

Teaterforeningen har nu afviklet ni forestillinger siden den 22. september, men har heldigvis mange flere på vej.
Den 4. og 5. november rykker de deres forestillinger væk fra Rønne Theater og ud i henh. et privat hjem og på Plejecenter Lunden. Det er forestillingerne 'Et Dukkehjem' og 'Husker du?', produceret af Teatergrad og Fix & Foxy. 
I det nye år lægger de stærkt ud med tre forestillinger i januar måned. Første er 'En Mand der hedder Ove' onsdag den 18. januar kl. 19.30. En bittersød komedie efter romanen af samme navn produceret af Teatret Møllen.
Lørdag den 21. januar kl. 16.00 er det Mungo Parks meget berømmede forestilling 'H.C.Andersens samlede eventyr' (foto). En hæsblæsende tour de force gennem efterladenskaberne fra Danmarks store digter. Januar sluttes af med forestillingen 'Susanne, Birgitte, Hanne og Otto' søndag den 29. januar kl. 15.00. Det er selvfølgelig en forestilling om Otto Brandenburg, fyldt med alle hans dejlige sange. Inden forestillingen tilbydes en introduktion om Otto Brandenburgs liv, som Lillian Hjorth-Westh leverer. Det er kl. 13.30 i Cafeen.
Planlægningen for næste sæson begynder allerede i weekenden 18. – 20. november, når fire bestyrelsesmedlemmer rejser til Silkeborg, hvor der afholdes et stort teaterseminar/teatermesse. Her vil de blive præsenteret for teatrenes teatertilbud i sæsonen 2017/2018 og  møde alle producenterne. 
Bestil billetter HER.
OBS: Som en lille bonusnyhed kan det oplyses, at der i denne uge er ved at blive installeret en ekstra teleslynge på Rønne Theater, som forhåbentligt vil forbedre oplevelsen i salen for de gæster, der har hørebesvær.

Dramaskolen leverer julehyggen

I december har Teaterforeningen traditionen tro en rigtig juleforestilling for hele familien på programmet. Den er i år lagt i hænderne på Dramaskolens ældste og meget dygtige elever. Forestillingen hedder 'Jul i Skoven', og den vil med garanti pirre julestemningen for børn og voksne fra tre år og opefter.
Spilledagene bliver lørdag den 10. og søndag den 11. samt lørdag den 17. december kl. 10.00, 12.00 og 14.00. Altså masser af muligheder for at få en hyggelig teateroplevelse. Forestillingen spilles i den lille sal på Rønne Theater. Som sædvanlig vil der blive hygget med æbleskiver og saftevand. Bestil billetter HER.

Ny egnsteateraftale med udfordringer

Bornholms Teater og Bornholms Regionskommune har netop underskrevet en ny egnsteateraftale, der gælder for en 4-årig periode, 2017-2020. Aftalen er lavet i henhold til lov om scenekunst og definerer bl.a. de økonomiske rammer for teatret og er baseret på de strategier og planer for teatrets fremtidige udvikling, der er beskrevet i ansøgningen.
Som noget nyt fordrer aftalen, at Bornholms Teater fremover skal producere to forestillinger om året, hvor man hidtil kun har skullet producere een - dog uden at indeholde en øgning af budgettet. Med andre ord skal teatret de næste fire år levere to forestillinger årligt til ens pris.
Hvordan dén udfordring løses, arbejder teaterchefen intenst på - i skrivende stund i sit selvvalgte exil i Boliva, hvor han opholder sig de næste tre måneder i et kombineret ferie- og arbejdsophold.
Man kan læse egnsteateraftalen i sin helhed HER.

Så er der bondekomedie! 

Der er lagt i kakkelovnen til en lystig og løssluppen gang bondekomedie, når Bornholmsk Amatørscene indtager Rønne Theater den 15. november - hvis man ellers kan forstå, hvad der bliver sagt. BA laver nemlig kun forestillinger på bornholmsk, og årets forestilling er ingen undtagelse. Det bliver den populære 'Râsapâsinj', der er skrevet af Laurits Wessel i 1910.
Handlingen kredser, som så mange andre af datidens dialekt-komedier, om to unge menneskers besværligheder med kærligheden og hvordan de nu skal få hinanden. 
Forestillingen er instrueret af Mogens Dam og Brian Horst Sørensen og spiller 11 gange fra den 15. november til 1. december.
Se mere HER.

Kulturvenner skifter fokus

Projektet Kulturvenner, der i et par år har arbejdet for at tiltrække nye teatergængere til forestillinger på Rønne Theater, vil fremover i højere grad fokusere på at få kontakt til grupper og foreninger end til enkeltpersoner. Årsagen er, at man har oplevet en afmatning i interessen for at bruge ordningen, og det har også været vanskeligt at udbrede ordningen til de øvrige bornholmske kulturinstitutioner, som det ellers var intentionen.
Beslutningen om det ændrede fokus blev taget på et seminar i slutningen af oktober, med deltagelse af alle kulturinstitutionerne i Kulturvækst-samarbejdet, der kom med gode ideer og bidrag til, hvordan projektkoordinator Lars Holmsted skal disponere de sidste godt 14 måneder, der er tilbage i projektet.
OBS: De eksisterende Kulturvenner kan dog fortsat afholde aktiviteter. Husk at teatersæsonen er i fuld gang og kan danne udgangspunkt for mange spændende Kulturven-arrangementer. Hvis du vil invitere nye teatergængere i teatret kan du kontakte Lars Holmsted på: kulturven@bornholmsteater.dk eller på tlf: 2031 0945.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Føj os til din adressebog
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.This email was sent to kim@bornholmsteater.dk
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BornholmsTeater · Teaterstræde 2, Rønne, Danmark · Rønne DK-3700 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp