Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater -
November 15

'Den Politiske Kandestøber' bliver
næste års Holberg-forestilling!

Som de første kan vi nu fortælle Nyhedsbrevets abonnenter titlen på næste sommers Holberg-forestilling! Og det bliver 'Den Politiske Kandestøber', der skal følge i sporet på Jeppe og co. - hvilket må siges at være meget passende på en ø, der lægger hus til Folkemødet og dermed tiltrækker 'kandestøbere' af alle afskygninger og fra alle afkroge af landet.  
'Den Politiske Kandestøber' er Holbergs første komedie og havde premiere i 1722 på Grønnegadeteatret i København. Den handler om den jævne håndværksmester Herman von Bremen, der hellere vil bruge sin tid på politisk filosoferen og diskussion end at passe sin forretning og familie. Og selvfølgelig - det er jo Holberg - udnytter nogle af byens magtfulde personer situationen til at spille von Bremen et puds og udnævner ham til borgmester. Så kan han lære det, kan han ...
Forestillingen spiller den 1. til 29. juli 2016, og vil bl.a. byde på endnu to sæt helt nye barokkulisser fra Det Kgl. Teaters Scenografiske Værksteder, i stil med dem, der omgav Jeppe. Til Kandestøberen vil det dog være en bykulisse og en beskeden dagligstue, der udgør scenografien - hvorved vi røber, at ovenstående foto ikke refererer til Kandestøberen men er et glædeligt  gensyn med Jeppe-holdet.
Følg med i nyhederne om 'Den Politiske Kandestøber' på vores hjemmeside eller Facebook

Ind og se med Teaterforeningen B

Teaterforeningen Bornholm har haft en travl sæsonstart og kunnet byde på hele otte forestillinger siden september. Men det betyder ikke, at de hviler på laurbærene.
Allerede i november tager bestyrelsesmedlemmer den lange vej til Frederikshavn, hvor den store årlige "salgsmesse" finder sted, for så småt at forberede programlægningen for 16/17.
Men inden da indfinder julehyggen sig på det gamle teater i form af to små juleforestillinger for de 3-8 årige og deres forældre/bedsteforældre. Det er forestillingen 'En rigtig nisse', der opføres på den lille scene lørdag den 19. december kl. 11 og kl. 13
Der vil være æbleskiver, saftevand og kaffe i cafeen.
I januar starter Teaterforeningen det nye år med en komedie om angst med Farshad Kholghi kaldet 'BØH!' (fotoet) den 22. januar og Møllens musikalske Holberg-komedie 'Hexerie eller Blind Alarm' den 30. januar. Se hele programmet her.

Johan Padan opdager Rønne

Selvom Dario Fo næppe havde Rønne Theater i tankerne, da han skrev sin fabulerende historisk-politiske satire 'Johan Padan opdager Amerika', tillader vi os at tro, han alligevel vil være ganske tilfreds med, at Johan Padan endelig kommer hertil. Og det gør han i en udgave instrueret af Jens Svane Boutrup ved tre forestillinger den 23.-25. november på Rønne Theater (i cafeen). 
’Johan Padan opdager Amerika’ er fortællingen om en helt almindelig italiensk bonderøvs magiske rejse ombord på Christoffer Columbus skib og om opdagelsen af den nye verden - en hylende morsom tour-de-force i Dario Fos vidunderlige verden med Ernesto Piga Carbone som Padan. Læs mere her.

Caféen tjekker ind i den mobile verden

Alle der har besøgt Rønne Theater til en travl forestilling vil vide, at der ofte opstår kødannelse ved baren. I et forsøg på at løse dén flaskehals er baren nu hoppet med på Mobilepay-bølgen, så gæsterne får endnu en betalingsmulighed. 
Det kan godt være, at der går lidt tid med at få det hele på plads, men håbet er, at det vil lette ekspeditions-gangen, når det først kører. 
Nummeret til betaling vil stå på et skilt i baren. Der kan selvfølgelig fortsat også betales både med kort og kontanter, ligesom det stadig anbefales at forudbestille til pausen.

Drabshistorie som film og teater

I 1988 slog bornholmeren Jens Michael Schau sin kæreste gennem 13 år, den populære forfatter Christian Kampmann, ihjel i jalousi. Jens Michael Schau blev idømt 10 års fængsel og afsonede dommen på et psykiatrisk hospital, og har siden levet et ret anonymt og tilbagetrukket liv. 
Først for nyligt fortalte Schau for første gang sin historie om at leve med det utilgivelige, og det er der kommet både en teaterforestilling og en dokumentarfilm ud af.
Teaterforestillingen blev instrueret af Bornholms Teaters chef, Jens Svane Boutrup, og blev vist på Mungo Park i oktober 2014. Schau deltog selv i arbejdsprocessen med teaterstykket, og hele denne proces blev filmet af dokumentarinstruktør Jonas Poher Rasmussen og er nu blevet til filmen 'Det Han Gjorde'. Den får premiere den 6.11. i Dagmar Bio i København, som en del af CPH:Dox, men er man ikke lige i København den dag, vises filmen også mandag den 9. november klokken 21.00 på DR2. Læs mere her.

Teaterchefen barsler ...

Hvis nogen skulle mene, at der er blevet længere mellem at de møder Teaterchefen på kontoret i Teaterstræde, er det ikke helt uden grund. Dels er Jens i oktober blevet far til dejlige Carmen, og har været på barsel, men derudover barsler han også helt selv som instruktør af præsentations-forestillingen for afgangseleverne på Den Danske Scenekunstuddannelse i Odense.
Forestillingen hedder 'Lilleskoven' og er et psykologisk drama, der handler om en flok børn, der går på opdagelse i den forbudte Lilleskov, hvor een af dem så forsvinder ... Men de havde jo alle lovet ikke at sladre!
Forestillingen vises seks gange i perioden den 3.-8. januar - først på Odense Teater og derefter på Nørrebro Teater. Læs mere om forestillingen og se spilletider her.

Kulturvenner på museet

Bornholms Teater er projektleder på et projekt, der har til formål at dels få flere - og især nye! - gæster i teatret samt også gerne øge livskvaliteten for de, der ta'r imod tilbuddet. Projektet er kendt som Kulturvenner, og det har hele tiden været hensigten, at aktiviterne også skulle inddrage andre kulturorganisationer på Bornholm. Det er derfor glædeligt, at Bornholms Museum nu går ind i projektet, således at Kulturvennerne fra november også kan få glæde af de udstillinger og andre tiltag, som museet står for.
Har du lyst til at deltage, eller blive Kulturven, er du velkommen til at kontakte Kim Caspersen på tlf. 2046 4608. Læs mere om projektet her

Spas i Kardemomme By og opera i ørkenen

Ud over hvad huses faste beboere går og laver, vil Rønne Theater i november og december også byde på forestillinger lavet af entusiastiske gæsteaktører.
Den første er 'Folk og Røvere i Kardemomme By', (illustration) der produceres af Klemensker Aktørerne. En klassiker for hele familien og med masser
af sang og musik på scenen. Forestillingen spiller i perioden den 13. november til 5. december. Køb billetter her.
Midt i december præsenteres så operaen 'Amahl og de natlige gæster' af Bornholms Musikdramatiske Forening med Mogens Dam i spidsen. Operaen, der er skrevet af Gian-Carlo Menotti, har den kun 11-årige Malthe Lønborg i hovedrollen og spiller fem gange den 11.-13. december. Køb billetter her.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Føj os til din adressebog
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.