Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Maj 16
Læses bedst i en browser

Hils på Kandestøberen og kumpanerne

Lige inden resten af verden får det at vide kan Nyhedsbrevets læsere som de første her møde vores fantastiske hold til årets Holberg-komedie 'Den Politiske Kandestøber'!
Og selvom det kun er som papfigurer er det dog med de rigtige ansigter på, og også iført det grundkostume, som de skal bruge i forestillingen. Og så står de fint placeret i en model af den nye bykulisse, hvis motiv godt kunne ligne noget fra Rønnes gamle bydel .. uden dog heeelt at være det.
Fra venstre ser vi Ernesto Piga Carbone, Jesper Riefensthal, Peder Holm Johansen, kapelmester Lars Fjeldmose, Bjarne Antonisen og Tine Gotthelf - hvor Peder Holm Johansen har hovedrollen som Kandestøberen, 
Det er et både erfarent og sprudlende hold, som vil banke støvet af Holbergs politiske komedie og placere den vibrerende aktuel i en nudansk - og bornholmsk! - virkelighed.
PS: At de på billedet ser ud til at gøre klar til en go' gang line-dans, skal man nok ikke lægge alt for meget i ... til gengæld kommer der rigeligt med andre humørfyldte indspark!
Forestillingen spiller den 1. til 29. juli 2016. Følg med i nyhederne om 'Den Politiske Kandestøber' på vores hjemmeside eller Facebook.

Klar, billet, start:
Bestil plads
til den nye sæson!

Der er tradition for hektisk aktivitet, høje forventninger samt svedsketærter galore når Teaterforeningen Bornholm præsenterer deres nye sæsonprogram - og det gør de mandag den 9. maj på Rønne Theater. 
22 forskellige forestillinger er på programmet i den næste sæson, og der er helt sikkert noget at glæde sig til. Der bliver bl.a. et sjovt gensyn med Figaros og Den Ny Opera som opfører “Mestersangerne paa Møllegaarden – naar opera kommer til korch".
Vi kan opleve Annette Heick og Jesper Asholt i en dejlig romantisk komedie “Dansetimen” (foto) med Pia Rosenbaum som instruktør. Og så kommer Teatret Møllen med “En mand der hedder Ove”, en humørperle, som både vækker latter og trækker tårer, men også stiller skarpt ind på vores samfund. For nu bare at lukke lidt op for tre af forestillingerne.
De resterende 19 kan man først læse om den 9. maj i Teaterforeningens brochure og på hjemmesiden - hvor der i øvrigt også fortælles om en spændende operarejse til Musikhuset i Aarhus.
Brochuren vil ligge i postkasserne hos tidligere abonnenter fra den 10. maj, og er desuden lagt frem på biblioteker, billetsalgssteder og på Rønne Theater.
Følg med på Teaterforeningens hjemmeside HER.

Pelle Erobreren vender tilbage

Selvom udvælgelsen af børneforestillinger til sæson 16/17 endnu ikke er afsluttet, kan det med en hvis sikkerhed siges, at AbstraXteater kommer på besøg med deres fine forestilling 'Pelle Erobreren'  i september. Og det er også ret sikkert, at den får selskab af 7-8 andre forestillinger fra årets Aprilfestival, som netop er afsluttet.
Forestillingerne bliver udbudt til de bornholmske skoler og institutioner, og hvis de er lige så gode til at bestille i år som de var det sidste år, kan godt 3000 bornholmske unger roligt se frem til store oplevelser!
Hele programmet offentliggøres efter sommerferien

Din genvej til nye kulturoplevelser

I forrige Nyhedsbrev efterlyste vi en koordinator til vores publikums-udviklingsprojekt Kulturvenner, og sådan en fandt vi allerede i starten af marts. Da tog Lars Holmsted - en god gammel bekendt af teatret! - nemlig fat på arbejdet og har siden haft travlt med både at skaffe flere Kulturvenner men også at få flere kulturinstitutioner med i projektet.
Kulturvennerne er et tilbud til alle, der er glade for de bornholmske kulturtilbud og gerne vil sprede det gode budskab om spændende oplevelser på de bornholmske kulturinstitutioner. De kan nu få adgang til arrangementer i Musikhuzet og på Svanekegården foruden teatret og Bornholms Museer. Og det forventes, at flere følger efter i den nærmeste fremtid.
Kulturvenner kan vi dog stadig godt bruge flere af! Så hvis det er noget for dig, eller en du kender, skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte Lars! Han er i øvrigt en rigtig flinker fyr ;-)
Ring på 2031 0945 eller læs mere HER.

De sidste penselstrøg

Mens Bornholms Teater sidste år fik to nye kulissesæt i hus, og et af de nye faktisk står klar til aflevering i København, er det fjerde og sidste lige nu ved at blive malet på Det Kgl. Teaters Scenografiske Værksteder på Refshaleøen. Det handler om 'borgerstuen', som selvfølgelig skal bruges i 'Den Politiske Kandestøber' til sommer, sammen med den nye bykulisse.
Med alle fire kulissesæt i hus er Bornholms Teater faktisk udstyret til at spille stort set alle Holbergs forestillinger, idet scenografien kan tilpasses i forskellige kombinationer af disse kulisser. Og ud over Holberg passer kulisserne også til andre klassiske skuespil af fx Molière m.fl.
Når de dygtige teatermalere har afsluttet 'borgerstuen' markerer det i øvrigt en trist afslutning på en helt unik æra i dansk teaterhistorie, idet De Scenografiske Værksteder grundet hårdhændede besparelser bliver lukket ned til august.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Føj os til din adressebog
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.