Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Maj 20
 

Teater i Coronaens tid ...

Det vil være en underdrivelse at sige, at vores virkelighed har forandret sig dramatisk siden det seneste nyhedsbrev i februar. Hele samfundet ligger underdrejet, og fra nær og fjern hører vi historie efter historie om mennesker, der enten kæmper for livet eller kæmper for at holde andre i live. Virksomheder bukker under, og folk mister deres arbejde, trods hjælpepakker, der flyder i en hidtil uset strøm fra stat til erhvervsliv og borgerne.
I dét lys fylder aflyste teaterforestillinger og andre kulturbegivenheder måske ikke så voldsomt, men alligevel ... når det nu er dét, Bornholms Teater primært beskæftiger sig med, får det lov at fylde lidt i dette nyhedsbrev:
  • FISK - er blevet udsat i et år og forventes gennemført i uge 35-37 i 2021. Den umiddelbare årsag er selvsagt, at der stadig er stor uvished om, hvornår forsamlingsforbuddet ophæves og i hvor stort omfang, det i givet fald vil blive det. Og selv hvis det skulle blive tilladt, at måske samles op til 500 personer eller flere i august/september, kan vi have vores tvivl om, hvorvidt publikum til den tid vil have lyst til at sidde tæt sammen i en teatersal. Det mindste host kan skabe panik på parterre, og et nys fra balkonen tør vi slet ikke tænke på ... Da vi synes 'FISK' fortjener de bedst mulige omstændigheder at blive vist i, og vi gerne vil passe på vores publikum, rykker den derfor et år frem i kalenderen.
  • Erstatningsforestilling, anyone? Udenfor er der til gengæld mere plads til kropslige udgydelser, så teaterchefen arbejder p.t. på at få stablet en erstatningsforestilling på benene. Og spille den ude i det fri på forskellige lokaliteter rundt på Bornholm i ca. samme periode, som 'FISK'  skulle have spillet. Ideen er endnu kun på tegnebordet, så vi kan ikke fortælle så meget om hverken handling eller genre, men hvis man forestiller sig noget i stil med fortidens komedie- eller sangtrupper, der rejste fra by til by med deres mobile scene, er man nok ikke helt galt på den. Skuespillerne vil være de samme, som skulle have medvirket i 'FISK'. Mere info følger!
  • Sæsonkortets skæbne er i skrivende stund ukendt i og med at hovedattraktionen - FISK - er ude af billedet. Prisen var i forvejen lav, kun 400 kr. for en voksen, og hvis man så skulle fratrække de 200 kr. FISK koster, giver det næsten ingen mening at tale om et sæsonkort. Omvendt er en del af de forestillinger, der skulle indgå i sæsonprogrammet allerede aftalt, så en alternativ løsning kan blive, at de gennemføres som planlagt, men nu blot som enkeltforestillinger til alm. entrépriser. Endelig beslutning meldes ud inden sæsonstart.
  • Corona og øliv er temaet for en research, som teatret får hjælp til af New York baserede Kevin Doyle, der er havnet i ufrivilligt exil på Bornholm. Kevin er leder af sit eget produktionsselskab ’Sponsered by nobody’ og arbejder i et krydsfelt mellem teater, film, dans og installationskunst. Udstyret med et kamera og en diktafon benytter han tiden på Bornholm på at dykke ned i, hvordan bornholmerne agerer under Coronaens åg, og hvilke følelser og tanker, det sætter i gang. Er folk fx grebet af frygt og bekymring, eller er det mere en irritation over alle de dagligdags ting, der har måttet udsættes eller er blevet aflyst på grund af virussen? Intentionen er, at materialet skal benyttes til en af Bornholms Teaters kommende forestillinger.
  • Personalet hjemsendes. Da der er kommet en hjælpepakke, der også dækker egnsteatre, vil Bornholms Teater hjemsende personalet i - indtil videre - hele maj måned, men måske også en del af juni. Kun teaterchefen, Jens Svane Boutrup, vil fortsat være på fuldtids arbejde og vil kunne træffes som sædvanligt i perioden. Det øvrige personale vil have en enkelt arbejdsdag om ugen, og vil derfor stadig kunne besvare vigtige mails og følge op på andre henvendelser, omend i mindre omfang end normalt.
Da tilværelsen er meget uforudsigelig i disse tider, vil vi løbende opdatere på vores Facebookside og www.bornholmsteater.dk, såfremt der sker væsentlige forandringer. Vi ønsker alle en go' og smittefri forsommer - og glæder os til at ses igen, når de højere magter tillader det! 

Rønne Theater får kærligheden at føle

Rønne Theaters formand, Bodil Lundqvist, skriver:
Mens vi venter på, at fru Corona rejser sin vej, benytter Rønne Theater lejligheden til at shine teateret op fra loft til kælder. Det er primært teatrets pedel, Lars Funk (foto), der er i sving, så når teatret på et tidspunkt - og forhåbentlig i en ikke al for fjern fremtid - igen åbner op, kan man derfor bl.a. glæde sig til:
-  en nykalket Vognport med nymalede bjælker. Det har den trængt til i rigtig lang tid, og det har virkelig lysnet i indgangsportalen.
- toiletterne og garderoben i kælderen er blevet kalket, med samme fine resultat.
- i løbet af maj måned vil Lars sammen med nogle dygtige folk afslibe gulvet i Caféen samt trapperne rundt omkring i huset.
- gulvet på Gamle Scene og Ny Scene er allerede malet, så nu er turen kommet til Hjørnesalen.
- gangbroen (foto) ude i haven bliver repareret og malet, og pavillonen får repareret taget m.v.
- i mellemgangen/smøgen ud til Østergade bliver muren og den lille port repareret.
For at holde humøret oppe gælder det om at se det positive i at få muligheden for at ordne alle disse ting, når der nu ikke er nogen i huset i en periode. I det hele taget bliver teateret passet og plejet på bedste vis. Det bliver så flot.
Pas godt på jer, og jeg glæder mig til at åbne det smukke gamle Rønne Theater op igen for publikum.

Teaterforeningen klar med næste sæsonprogram

Formanden for Teaterforeningen Bornholm, Jette Glavind Pedersen, skriver:
Teaterforeningen Bornholm har i dette forår måttet aflyse fire forestillinger og flytte en forestilling på grund af Corona, men vi er meget glade for, at det er lykkedes os at få en ny dato til ’Elverhøj’ (foto). Det bliver mandag den 30. november. Publikum med billet har fået besked direkte.
Nu ser vi frem til næste sæson. Programmet for 20/21 kommer i abonnenternes postkasser i løbet af den første uge i maj, og man kan se det på vores hjemmeside www.teaterforeningenbornholm.dk. Løssalget til ikke-abonnenter starter i begyndelsen af august.
Teaterforeningen har stadig optimismen i behold, når det drejer sig om Bornholms Internationale Gadeteaterfestival i dagene 23.–26. juli. Vi håber meget at kunne gennemføre arrangementet. Vi afventer dog myndighedernes udmeldinger vedrørende forsamlingers størrelse samt om mulighederne for de udenlandske grupper at rejse hertil.
Under alle omstændigheder glæder vi os til igen at kunne opleve det levende teater!
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Add us to your address book
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BornholmsTeater · Teaterstræde 2, Rønne, Danmark · Rønne DK-3700 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp