Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Nov 18
 

Besat af II Verdenskrig

Selvom der kan synes længe til august 2019, er forberedelserne til Bornholms Teaters kommende  bornholmertrilogi - Bornholmerkrøniken - i fuld gang. Forestillingen i 2019 har fået arbejdstitlen 'Besat' og vil være den første af i alt tre forestillinger, der de kommende tre år tager afsæt i nyere bornholmsk historie. Nærmere bestemt, vil det i første år handle om tiden lige efter afslutningen på II Verdenskrig og russernes befrielse - der blev til en besættelse - af Bornholm (foto).
Manuskriptet skrives af Jesper Bræstrup Karlsen, der har bornholmske aner, og den første synops bliver præsenteret her i november. Sideløbende er teaterchefen i gang med at finde og ansætte de fire skuespillere, der er brug for, og de første, meget spændende navne, er allerede på plads! Det fortæller vi mere om i et senere nummer af Nyhedsbrevet. Følg med i udviklingen HER. Premiere den 24. august 2019.

Kom i julehumør med
crazy-kabaret

Teaterforeningen startede sæsonen stærkt med ni forskellige forestillinger på blot fem uger.
Nu holder de så en pause, hvor Bornholmsk Amatørscene overtager scenen, men blot for at vende tilbage den 9. december med 'I sidste øjeblik'. Her vil de tre skønne skuespillerinder Lisbeth Dahl, Sonja Oppenhagen og Susanne Heinrich spille en lun komedie om at blive ældre. Senere i december trakteres med en rigtigt julekabaret, når Café Liva kommer med forestillingen 'Andens Verdenskrig' (foto) – en skøn blanding af sort satire, crazy komik og musikalsk vanvid, der passer perfekt til en julefrokost eller andet julearrangement med gode venner eller arbejdskolleger.
Der bliver også jul for hele familien. Det sker når Dramaskolen under Bornholms Kulturskole gentager deres succes fra sidste år med en ny juleforestilling, 'Bynissen og Landnissen',  på loftet på Rønne Theater, lørdage og søndage i december. Se hele programmet HER.

Så er der sang i Sømkassan

At Bornholmsk Amatørscene har en fortjærlighed for forestillinger på det bornholmske tungemål, overrasker næppe mange. Men som noget helt nyt opfører de nu en munter kabaret på bornholmsk på Rønne Theater. Stykket er sammensat af Morten Poulsen fra Nexø, som også skrev komedien 'Fortuna – Lokkans Godinja' i 2012.
Amatørscenens kabaret spiller i perioden 13. november til 30. november og har fået titlen 'Ses vi i Sømkassan?'. Handlingen foregår i en bagbutik til en gammel købmandsbutik i tiden omkring 1930’erne. I denne bagbutik bliver verdenssituationen vendt og sikkert nok også ordnet over en øl eller to, rigtig mange gamle sange og digte samt kvikke bemærkninger. Forestillingen er i to akter med indlagt pause. Instruktionen står Brian Horst Sørensen for og musikken er af Bent Peder Holbech m.fl. Se spilledage og -tider HER. Premiere den 13. november.

Teatertalenter fik testet sceneskrækken

Som om det ikke er nervepirrende nok at stille sig op på en scene og spille for et inviteret publikum, valgte de unge skuespilleraspiranter på Bornholms Teaters talentlinje Halloween som tema, for deres første forestilling i den forgangne weekend (foto).
Talentlinjen er et kursus for unge bornholmere mellem 15 og 25 år, som under ledelse af skuespilleren Christine Albrechtslund har kørt siden september og fortsætter til og med januar 2019. Intentionen er at give de unge en mulighed for at møde den professionelle scenekunst i kyndige hænder, og på den baggrund blive klogere på, om scenekunsten er noget de skal forfølge i et videre uddannelsesforløb og karriere.
Weekendens to forestillinger blev spillet i Rønne Theaters black-box, og det er også planen, at hele forløbet afsluttes med en forestilling på teatret i starten af det nye år.

Bjarke er med
på Bjerget

Der kræses for musikken til Bornholm Teaters kommende turnéforestilling, der bliver en børneudgave af Holbergs 'Jeppe på Bjerget'. Med på holdet er nemlig det bornholmske accordeontalent, Bjarke Mogensen (foto), der har sagt ja til at komponere musikken til stykket. 
Forestillingen er en dukkeforestilling med Christine Albrechtslund som aktivt medvirkende dukkefører, og er målrettet børn fra 4 år og op.
Teaterchef Jens Svane Boutrup skriver manuskriptet og har lovet det klart til uge 47, hvor holdet kaster sig ud i en workshop på Rønne Theater med fynd og klem - og ikke mindst musik!
Læs mere om forestillingen HER. Premiere på Rønne Theater den 22. marts 2019.

Kulturkongen søger bornholmske anmeldere

Kunne du tænke dig at få nogle gratis kulturoplevelser på Bornholm, hvor 'prisen' blot er, at du skal skrive en kort anbefaling, af dét du oplever? Så er Kulturkongen måske noget for dig!
Kort fortalt går systemet ud på, at man tilmelder sig som frivillig anmelder på Kulturkongens webside, og så skal man skrive ganske korte anbefalinger (positive eller negative) af forskellige kulturoplevelser. Det kan være teater, kunstudstillinger, koncerter m.v. hos de kulturinstitutioner, der har tilmeldt sig ordningen. Indtil videre er fire bornholmske kulturarrangører med, og vi har fået tre tilsagn fra lokale anmeldere - men vi håber, at flere af begge slags kommer til. Hold dig derfor ikke tilbage, hvis du synes, det lyder interessant!
Læs mere via linket eller kontakt Kim, hvis du har spørgsmål til, hvordan man kommer med.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Add us to your address book
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BornholmsTeater · Teaterstræde 2, Rønne, Danmark · Rønne DK-3700 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp