Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - August 15
OBS: Læses bedst i en browser

Spansk passion i klassisk version

Til årets ’Klassisk på Kanten’ i september har Andrea Pellegrini og Bornholms Teater valgt at flette fingre med den autentiske flamenco! 
Flamencoen er mere end ’blot’ en stilart - det er en livsstil, en måde at leve og udtrykke alt på, hvor passionen gennemsyrer både musikken og dansen. Ved at lade den udfolde sig med klassiske musikere i et klassisk teater vil publikum få et unikt kig ind i en verden langt væk fra den turist-flamenco, der ofte præsenteres i Spanien.
For at ramme det helt rigtige niveau, er der inviteret et særdeles kompetent hold med på scenen, bestående af to verdensstjerner indenfor genren: Den herboende franske sanger Thierry Boisdon og den danske flamenco-danser Kirstine Hastrup. Sammen med medlemmer af Piazzolla Orkestret, der også tæller den bornholmske akkordionist Bjarke Mogensen, skabes en lidenskabelig platform man kun sjældent oplever på vores breddegrader.

Der bliver afholdt to koncerter som en del af Bornholms Kulturuge: 
Lørdag den 12. september kl. 19.30 og søndag den 13. september kl. 15.00 på Rønne Theater. Få flere informationer og køb billet HER.

Glæd dig til den
mørke tid

Det kan godt være, vi er nogen stykker, der går og sukker over, at de lyse sommeraftener bliver kortere og kortere .... men til gengæld er der så også kortere tid til, at Teaterforeningen Bornholm byder indenfor til deres kommende sæson! Og det er vanen tro et sprudlende program med mange forestillinger fra øverste hylde, der venter.

Første forestilling er 'Helt enkelt kompliceret' (foto) fra Det Kgl. Teater den 16. september med den Reumert-vindende skuespiller Henning Jensen i hovedrollen. Derefter lyder efterårets program som følger:
  • Den 26.9.: 'Den sidste turist' af Café Liva
  • Den 8.10.: 'Spoonface Steinberg' af Atoriet.
  • Den 11.10.: 'Fandens Oldemor' af Off Off Production.
  • Den 17.10.: 'Skylight' af Landsteatret.
  • Den 19.10.: 'Parasitterne' af Folketeatret og Vendsyssel Teater.
  • Den 22.10.: 'Når det skærer i hjertet' af Teater Kompas.
  • Den 27.10.: 'Flagermusen' af Den Nye Opera og Figaros.
Søndag den 13.9. er der en teaterrejse til 'Top Hat' på Malmø Musikteater. Turen er i princippet udsolgt, men billetter kan blive ledige i tilfælde af afbud. Ring til teaterforeningen på tlf. 5695 0295 for flere informationer og hvis du vil på ventelisten.

Læs mere om forestillingerne HER.

Børneteater med bid

Hvis nogen skulle gå rundt i den vildfarelse, at børneteater blot er et middel til at underholde de yngste, vil årets program for børneteater på Bornholm kunne rette op på misforståelsen. De 10 udvalgte forestillinger kommer bredt omkring så forskellige emner som skilsmisse og brudte familier, selvskade blandt unge piger, doping og bæredygtighed. Især til de yngste er der heldigvis også mindre alvorlige temaer som fx bløde krammedyr og græsk mytologi for begyndere.
I alt er der tilmeldt 2939 bornholmske børn og unge til årets sæson, som starter med forestillingen 'Jason' af Asterions Hus den 1. oktober, og det er rigtig flot!
Flere af forestillingerne til de mindre børn spiller også en offentlig forestilling på Rønne Bibliotek, så følg med i dagspressen eller på bibliotekets hjemmeside for spilledage og -tider.
Se listen over årets forestillinger HER.

Jeppe og co. blev klappet af

Da tæppet sænkede sig for 'Jeppe på Bjerget' den 1. august var det en flok trætte men også glade skuespillere, der tog imod publikums begejstrede applaus for sidste gang i denne sæson. Knap 4200 har været inde og se forestillingen i løbet af sommeren, og responsen fra publikum har været overstrømmende positiv.
Nu skal der evalueres, og så går forberedelserne så småt igang med næste sommers forestilling, der bliver .... ja, et Holberg-stykke kan vi godt røbe, men så heller ikke mere, da der p.t. er 2-3 stykker i spil. Hold øje med osFacebook ;-)

Dukker til store og små

Bornholms Dukketeaterfestival er en tilbagevendende begivenhed og afvikles i år den 3.-8. september. Festivalen kommer rundt på hele øen og er primært målrettet børn og unge, men formår oftest at underholde hele familien. Der vil være forestillinger både indendørs og udendørs - som altid betinget af vejret
En af forestillingerne afvikles på Rønne Theater, og det er 'Say CHEESE!' (foto), der spiller den 7. og 8. september med bornholmske Helene Høm i en af rollerne. Læs mere om program og spillesteder HER.

Kom med til generalforsamling og causeri

Teaterforeningen Bornholm afholder generalforsamling den 24. september kl. 19.00 i Rønne Theaters Café, og håber mange medlemmer vil dukke op. Ikke mindst fordi, man efter den formelle del af arrangementet - kl. 20.00 - vil kunne opleve et unikt teatercauseri med Susanne Danig, der fortæller om et langt liv i teatrets tjeneste.
Deltagelse er gratis og baren vil være åben. Tilmelding til causeriet er nødvendig på tlf. 5695 0295 eller via Teaterforeningens hjemmeside, hvor man også kan læse mere om arrangementet.

De åbne rundvisninger fortsætter

Der har i sommerens løb vist sig stor interesse blandt turisterne for at besøge Rønne Theater, men selvom turiststrømmen er aftagende, fortsætter rundvisningerne tirsdage kl. 11 og torsdage kl. 14 til og med september måned. 
Når de åbne rundvisninger stopper, tilbydes der grupperundvisninger efter bestilling - det koster 500 kr. for op til 20 personer og derefter 25 kr. per person.
Teaterguiderne kan i øvrigt fortælle om en fantastisk sæson,  hvor de i forbindelse med 'Jeppe på Bjerget' inden hver forestilling introducerede publikum til Rønne Theaters historie, forestillingens specielle scenografi  m.m.
Læs mere om bestilling af rundvisninger HER.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Føj os til din adressebog
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.