Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater -
Februar 2016

Første kig på den nye bykulisse

Forberedelserne til sommerens Holberg-forestilling, 'Den Politiske Kandestøber', er i fuld sving, og vi kan nu give Nyhedsbrevets læsere, som de første, et kig i den nye bykulisse!
Bykulissen er det ene ud af to nye kulissesæt, som skal bruges i 'Kandestøberen', hvor det andet er en borgerstue. Lokalkendere vil sikkert kunne genkende motivelementer fra bornholmske kystbyer i kulissen, såsom kikkenborge og rustikke bindingsværk, selvom motivet ikke direkte er hentet fra en specifik by eller gade, og det er selvfølgelig helt tilsigtet. Som tilskuer skulle man gerne sidde med fornemmelsen, at historien udspiller sig lokalt, men uden at det henviser til en konkret lokalitet.
De nye kulissesæt bliver begge produceret på Det Kgl. Teaters Scenografiske Værksteder, hvor man besidder den ypperste ekspertise i landet til den slags opgaver. Eller det vil sige, sådan er det indtil videre kun til august i år, hvor værkstederne desværre - og helt uforståeligt - lukkes som led i en spareøvelse i Det Kgl. Teater. Fra Bornholms Teater kan vi kun beklage lukningen, da det næppe havde været muligt at gennemføre vores Holberg-projekt på et så højt kunstnerisk niveau uden assistancen fra de Scenografiske Værksteder.
Forestillingen spiller den 1. til 29. juli 2016. Følg med i nyhederne om 'Den Politiske Kandestøber' på vores hjemmeside eller Facebook.
OBS: Køber man billet inden den 1. maj gives der 15% rabat!

Få sympati for djævle og ildfugle

Teaterforeningen Bornholm har taget fat på 2. halvdel af sæsonens gode teateroplevelser. Der er stadig ni forestillinger at vælge imellem, og der er stadig mange gode billetter til de fleste af dem.
Der er introduktioner til to forestillinger, nemlig 'Ildfuglen' (foto) og 'Sympati for Djævlen'. Det foregår i Teatercafeen og kræver tilmelding, da der er begrænset plads.
Teaterforeningens sidste forestilling i denne sæson opføres tirsdag den 19. april, og så  er der kun tre uger til præsentationen af det nye sæsonprogram 2016/2017. Fra mandag den 9. maj 2016 kan man bestille sit teater-abonnement for sæsonen 16/17, og der er vanen tro meget at glæde sig til.
Se hele programmet her.

Ny egnsteateraftale og ny strategi

Teaterchefen lægger i disse dage sidste hånd på udkastet til en ny strategi, der også bliver del af den nye egnsteateraftale, som skal gælde fra 2017 og de næste fire år.
Strategien vil som noget nyt også fokusere på forskning i borgerteatrets historie samt formidlingen af samme med afsæt i Rønne Theater. Og her er de årlige Holberg-forestillinger et helt centralt element, samtidig med at der åbnes op for at opføre andre forestillinger, der kan spille sammen med Rønne Theaters særlige teaterrum. 
Når strategien er færdig og godkendt vil den blive lagt ud på hjemmesiden, så alle kan kigge med.
Ø-agenterne kommer - kommer du?
Søndag den 10. april åbner Rønne Theater dørene for alle bornholmske børn mellem 7 og 12 år, som i den forbindelse bliver udnævnt til Ø-agenter.
Det foregår som en del af 'Kend din Ø’-projektet, der går ud på at introducere bornholmske børn til øens kulturinstitutioner. Det vil bl.a. være muligt for børnene at deltage i en teater-workshop, og være med til at lave en lille forestilling, mens forældrene, bedsteforældre og de andre voksne (som også er velkomne!) kommer på en guidet tur rundt i det gamle hus. Der vil også være et dukketeaterværksted, hvor børnene skal lave dukker af halm, og det vil være muligt at købe lidt forfriskninger i cafeen.
Arrangementet varer fra kl. 10-12, og vi glæder os til at se jer. Husk det er gratis!
Få mere info hos Kim Caspersen på tlf. 2046 4608. Læs mere om 'Kend din Ø'-projektet her.

Kulturvenner søger koordinator

Som de fleste teatre vil også Bornholms Teater gerne have flere folk ind i salen og se nogle forestillinger. Både for teatrets skyld, men egentlig også for tilskuernes skyld, fordi vi tillader os at mene, at det giver en bedre livskvalitet at få nogle gode kulturoplevelser. For at fremme denne proces er teatret i gang med et såkaldt 'publikums-udviklingsprojekt' kaldet Kulturvenner, som skal give folk, der normalt ikke er vant til at benytte sig af kulturtilbud, nemmere adgang til oplevelserne - som også kan være et museumsbesøg, en koncert, et foredrag eller noget helt fjerde.
Til det projekt er vi lige nu på udkig efter en deltids koordinator de næste to år.
Lyder det som noget for dig, kan du læse mere her.

Slaraffenland for børn og barnlige sjæle

Hvis man er bare en lille smule begejstret for børne- og ungdomsteater, er den årligt tilbagevendende Aprilfestival det rene slaraffenland at kaste sig ud i. Og hvis man, som Bornholms Teater, skal vælge teaterforestillinger til den kommende børneteatersæson på Bornholm, er den helt umulig at undvære. Derfor drager teatrets koordinator på området igen i år afsted til festivalen, som denne gang afholdes på Frederiksberg den 11.-17 april.
Festivalen byder typisk på ca. 200 forskellige forestillinger, som alle opføres flere gange. I weekenden er der gratis adgang til alle forestillinger, og det kan varmt anbefales - husk at reservér billet og tag gerne dine børn eller børnebørn med. Følg med i festivalen og programmet her.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Føj os til din adressebog
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.