Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Feb 20
 

Hvem hundan er bornholmerne?

Svaret til ovenstående spørgsmål har vi ikke endnu, men nu er prøverne på 'Bornholmerne' i det mindste gået i gang, så måske er der håb i sigte? Bornholms Teater har nemlig sat sig for at afsøge bornholmernes sande herkomst i vores kommende egenproduktion, og det vil ske med Morten Hauch-Fausbøll (til højre i foto) i rollen som en  særdeles vidende, men også noget forfjamsket og klodset antropolog og forsker, der skal holde foredrag om emnet. Han går helt tilbage til begyndelsen for godt 12.000 år siden, da Bornholm var landfast med dét, der i dag er Polen, og så går det ellers med usikre og søgende skridt over stok og klippe til nutidens Bornholm og indbyggere. 
Forestillingen får premiere den 20. marts og spiller til og med 26. marts på Rønne Theater. Derefter er det planen, at den skal på besøg rundt omkring på øen i forsamlingshuse, firmaer og foreninger, så vi kan komme helt tæt på de gådefulde bornholmere. I ventetiden kan man så gå og spekulere lidt over, hvor bornholmsk man egentlig selv er, og hvad det i virkeligheden betyder. Forestillingen er gratis for Årskortholdere. Andre kan købe billet HER.

Ny egnsteateraftale kan løfte
Bornholms Teater

Bornholms Teater er gået i gang med at forhandle ny egnsteateraftale med Bornholms Regionskommune (BRK). Den nye aftale skal løbe over årene 2021-2024, og centralt i aftalen står det statslige krav om to årlige egenproduktioner. Herudover skal teatret og kommunen i aftaleperioden arbejde med de anbefalinger som Statens Kunstfond kom med i egnsteaterevalueringen, der blev offentliggjort i efteråret 2019. Her fastslog de eksterne evaluatorer bl.a., ”at Bornholms Teater arbejder på et driftsbudget, tæt på minimumsgrænsen”, samt at ”Bornholms Teater, med opbakning fra kommunen (…) har potentiale til at udvikle sig yderligere i retning af et scenekunstnerisk kraftcenter af national betydning”. Et potentiale, teatret selvsagt gerne vil opfylde, såfremt der kan skaffes de ekstra ressourcer, det vil kræve.
Aftalen skal igennem politisk behandling i BRK i marts måned, så den samlede aftale kan sendes til godkendelse i statens kunstfond 1. april. Aftalepapirerne skal blandt andet omfatte budget, strategiplan og plan for de kunstneriske aktiviteter.

Palle, Tom Waits og andre gamle
mænd på tur

Ud over 'Bornholmerne' byder Bornholms Teaters sæsonprogram på et par andre rigtig fine teateroplevelser i de kommende måneder. Først  skal vi se 'Palle stadig alene i verden' med Teater Møllen den 14. februar. Palle vågner op på et plejehjem 78 år efter sit første møde med en tom verden, blot for at indse han stadig er alene ... Den 25.-27. februar indtager Limfjordsteateret så scenen med deres intense teaterkoncert 'Træt lever & tungt hjerte' (foto), der handler om Tom Waits og hans skramlede, tågede musikskat, der er proppet med rå poesi. Sidste bud fra sæsonprogrammet er et performance-foredrag den 23. april med fotografen Martin Thaulow, der med lyd, foto og video vil fortælle om sit arbejde i nogle af mellemøstens flygtningelejre.
Teaterforeningen Bornholm har også et par gamle mænd på programmet i deres kommende forestillinger. Den 7. april kan man fx opleve Kurt Ravn og Peter Schrøder i '2 på tur', hvor de er på springtur fra hospitalet og deres terminale sygdomme. Det skal nok blive muntert! Inden da, står den dog på 'Den komiske tragedie' den 8. februar med Mette Rønne og 'Modne damer i morgenkåber' den 12. februar med bl.a. Sofie Stougaard og Ann Hjort.  Paolo Nani giver sit komiske bud på 'Kunsten at dø' den 22. februar, mens hele familien kan tage hinanden med i teatret og se 'Villads fra Valby' den 24. februar. Så kører vi videre til 21. marts, hvor Mungo Park Kolding kommer forbi med 'Billisten', den 27. marts hvor danseforestillingen 'A space in the dark' slår sig løs til rytmerne fra David Bowie, den 28. april, hvor Figaros og Den ny Opera  rammer nye toner med operakomedien 'Elverhøj' og endelig den 2. maj, hvor  teaterforeningens sidste forestilling i sæsonen, 'Driving Miles', med hjælp af 4 jazzmusikere og en chauffør, fortæller den facinerende historie om verdenstjernen Miles Davis' venskab med en norsk limousine-chauffør. Halløj for et program! Hvis man stadig har pusten, kan billetter til alle forestillinger købes HER.

Ny pedel og julesucces

Rønne Theater har pr. 1. januar 2020 ansat en ny forvalter/pedel som afløser for Finn Svendsen, der valgte at gå på pension ved årsskiftet. Ansættelsesudvalget var helt enige om, at Lars Funk (foto) - ud af 87 ansøgere - var den helt rigtige til at overtage jobbet. Lars er 57 år, bosiddende i Rønne og har kompetencer på mange områder fra sine tidligere jobs som bl.a. pedel på en friskole og Sandemandsgården, samt tekniker i Bornfiber m.m., og vi er helt overbeviste om, at han mestrer både at passe på den gamle bygning og tage positivt imod alle samarbejdspartnere omkring teatret. Lars er allerede i fuld gang og har blandt andet slebet og malet gulvene både på Gamle Scene og Ny Scene.
Som en udløber af nyansættelsen har Rønne Theaters bestyrelse i øvrigt valgt at splitte det tidligere pedeljob op i to dele. Det betyder bl.a., at Bente Johansen, der har været barleder siden oktober, fortsætter i denne funktion indtil der er fundet en ny og permanent løsning for baren.
’Jul på det gamle Rønne Theater’ blev en kæmpe-succes, til stor glæde for Signe Koefoed og Bodil Lundqvist - formændene for henholdsvis Bornholms Teater og Rønne Theater - der var de to hovedkræfter bag det nye tiltag. Det blev til 2.278 betalende gæster, og med alle de børn og unge, der var i huset i løbet af de 3 dage, skønnes det, at der har været omkring 4.500 personer rundt omkring på teatret og i Teaterstræde.
Formændene vil gerne takke alle som deltog i det store arbejde med opsætning og nedtagning m.m. Tusind tak til sponsorerne Bornholms Brand, Nordea-Fonden, Brdr. E., S. & A. Larsens Legat, Slusegård, Melstedgård og Rønne Handelsstandsforening som gjorde det muligt.
Der afholdes ”Jul på det gamle Rønne Theater” igen i weekenden 4.-6. december 2020.

Dramaskolen byder på Ronja og teaterkoncert

Igen i år kan Bornholms Dramaskole præsentere to store forestillinger på Rønne Theaters skrå brædder.
Den første bliver ’RONJA’, hvor dramaskolens yngste og ældste hold arbejder på en nyfortolkning af klassikeren Ronja Røverdatter. Vi kommer til at opleve Ronja og Birk i rå, moderne omgivelser med nogle af livets barske realiteter som omdrejningspunkt. 'RONJA' er fortællingen om at gå fra lille barn til et ungt menneske med følelser og frygt men med en ukuelig tro på det gode. Det sker i billedskolens og Ben Woodhams scenografi. ’RONJA’ spiller den 10. og 14. marts.
Ungdomsholdets forestilling bliver ’EN TEATERKONCERT’, hvor Dramaskolen og Musikskolen er gået sammen om at skabe en musikalsk hyldest til 10'erne og til ungdommen. En hyldest til alle de følelser, som ingen af os kan sige os frie af, og som både kan bringe de vildeste opture, men så sandelig også de allerværste nedture. Hvordan tackler man at være ustyrligt forelsket? Hvorfor går nogle venskaber i stykker, og hvad gør vi, når livet pludselig viser sin skrøbelige og ubegribelige side?
Teaterkoncerten er et samarbejde mellem Dramaskolen og Musikskolen, hvilket også var tilfældet i 2015, som det kan ses på fotoet fra dengang.
Ungdomsholdets Teaterkoncert spiller den 21. og 25. april.
Billetter til begge forestillinger kan købes i billetsalget på Rønne Teater. 
Dramaskolen er en del af Bornholms Kulturskole. Du kan læse mere om Kulturskolen og dens aktiviteter HER. 

'FISK' får hovedrollen i det nye sæsonprogram

Allerede inden de sidste forestillinger i sæsonprogrammet 2019/20 er afviklet, er Bornholms Teater så småt ved at være klar med sæsonprogrammet for 2020/21. Og igen er der store ting i vente - foruden nogle mindre og mere intime sager til de små scener på Rønne Theater.
Da kontrakterne stadig er under udarbejdelse, kan vi ikke løfte sløret for hele programmet endnu, men sikkert er det, at årets store egenproduktion og 2. del af Bornholmerkrøniken, forestillingen 'FISK', kommer til at spille hovedrollen i programmet. 'FISK', der får premiere den 22. august, tager afsæt i fiskerikrisen i slut-80'erne på Bornholm og bliver fyldt med musik og kvinder! Derudover består programmet af  minimum otte andre indslag - et af dem antydes måske på fotoet ... -  og prisen for et sæsonkort bliver igen 400 kr. for voksne og blot 250 kr. for unge under 25 år og studerende.
Som noget nyt forventer vi, at sæsonkortet kan købes online, hvilket har været efterspurgt af flere gæster.
Det samlede program offentliggøres i løbet af foråret, men ønsker man at bestille sæsonkort allerede nu, kan det gøres via dette link.
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Add us to your address book
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BornholmsTeater · Teaterstræde 2, Rønne, Danmark · Rønne DK-3700 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp