Copy

Nyhedsbrev fra Bornholms Teater - Dec 21
 

Bliv 'statist' i nutidig version af Pelle Erobreren

Selvom det snart er 150 år siden, at Martin Andersen Nexø lod Pelle og Lassefar ankomme til Gudhjem havn for at søge arbejde som landarbejdere, vil en lignende scene snart udspille sig på Rønne Theater. Det sker, når Bornholms Teater i januar opfører vores næste egenproduktion 'Pelle Erobreren, 1. kap.' Dog med et par væsentlige forskelle. Dels vil Lassefar og Pelle ikke være fra Sverige men komme fra varmere himmelstrøg og være af anden etnisk herkomst end den typiske blege nordboer. Og dels vil modtagelseskomitéen ikke være bønder på jagt efter billig arbejdskraft, men bestå af lokale myndigheder, som registrerer de nyankomne og fører dem bort til et særligt center. Hvis det virker bekendt, er det også meningen.
Historien opføres af fire skuespillere og et filmhold, og tanken er, at publikum skal medvirke i en slags statistrolle - forstået på den måde, at de ikke skal op på selve scenen, men vil blive filmet på deres pladser som en slags 'deltagende tilskuere', der er vidner til optrinet.
'Pelle Erobreren, 1. kap.' vises den 20.-22. januar, men allerede i december afholdes en workshop på teatret, hvor de sidste detaljer kommer på plads. Skulle du have lyst til at medvirke som tilskuer/statist skal du blot bestille en billet, idet man som tilskuer automatisk er med. Det er gratis at medvirke, men man kan blive bedt om måske at have noget særligt tøj på eller medbringe en rekvisit eller lign. og må forvente at blive filmet undervejs. Alt det får man mere information om efter tilmelding. Læs også mere HER.

Kan vi låne din redningsvest?

Som en del af scenografien til 'Pelle Erobreren, 1. kap.' har vi brug for en hel masse redningsveste, der skal ligge på scenen. De må gerne være brugte, slidte eller defekte, da de ikke skal bruges som andet end scenografi. Og man får dem selvfølgelig retur, efter vi har brugt dem.
Så har du nogen selv, eller kender du nogen der har ... eller måske har et godt forslag til, hvor på Bornholm vi kan få fat på nogen redningsveste, må du meget gerne kontakte os på line@bornholmsteater.dk. Tak!

Pas på - turisterne kommer!

Ud over 'Pelle', som er en egenproduktion, kan Bornholms Teater også byde indenfor til en gæsteforestilling i løbet af de næste par måneder som en del af Sæsonprogrammet.
Den 29. januar handler det således om 'Turist', der er en lettere gakket dansekomedie af de kendte producenter Bora Bora og Don Gnu. Vi møder tre forskellige turisttyper, der på hver deres facon tager os med på deres drømmerejse. Men som undervejs må indse, at det måske i højere grad handler om selve rejsen, end om destinationen - ikke helt uligt livet.
Som genre er det en actionfyldt fysisk danseforestilling om livet som turist, og om hvordan mødet med andre kan få både de bedste og værste sider frem i de fleste af os. Spiller på gamle scene. Køb billetter og læs mere HER.

Bohr og andre eksplosive forhold

Teaterforening Bornholm ligger ikke på den lade side selvom julen nærmer sig. Tværtimod opruster de nærmest ved at tilbyde hele fire forestillinger alene i februar måned - og flere med eksplosivt indhold!
Den 9. februar blænder de op for 'BOHR' (foto), som fortæller historien om Danmarks vel nok mest berømte nobelpristager i anledning af 100 året for hans prismodtagelse. Den 15. februar handler det så om det eksplosive parforhold i Harold Pinters trekantsdrama 'Bedrag' med Anette Støvelbæk, Niels Ellegaard og Henrik Løkkegaard på rollelisten, hvorefter vi skal i 'Det fortrolige rum' den 21. februar til en kafkask komedie om Christiansborgs mørklagte gange.Og endelig, den 26. februar, er vi så tilbage i parforholdets minefelt i 'Hjælp vi er gift' i selskab med parterapeuterne Anne-Lene og Torben, der har lidt svært ved at tage deres egen medicin. Programmet fortsætter til og med maj - læs mere HER.

Endnu et år er gået - vi glæder os til det nye!

2021 var på mange måder et vildt år! Præget af nedlukninger og aflysninger for så at skifte til oplukninger og oplysninger og så igen slutte af med begrænsninger og afstand... Alligevel lykkedes det at gennemføre det meste af en sæson og, ikke mindst, at få præsenteret 'FISK' som 2. del af vores Bornholmerkrønike, hvilket vi er både glade og taknemmelige for.
Og taknemmeligheden gælder ikke mindst alle jer: vores gode samarbejdspartnere og venner - ingen nævnt, ingen glemt - der har hjulpet os igennem alle trængslerne. Uden jer var det ikke blevet til noget, så STOR tak for det!
Nu ser vi fremad og glæder os til et nyt år, hvor det meste forhåbentlig vil handle om at lave teater og få tilskuere ind og opleve det. Og vi håber, I vil være med os igen.
Glædelig jul og godt nytår,
Bornholms Teater
BornholmsTeater
Teaterstræde 2, Rønne, Danmark
Rønne DK-3700
Denmark

Add us to your address book
kim@bornholmsteater.dk
Vi vil selvfølgelig blive kede af det, men her kan du framelde dig nyhedsbrevet hvis det er det, du ønsker.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BornholmsTeater · Teaterstræde 2, Rønne, Danmark · Rønne DK-3700 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp