Nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Huisdokter.

Primeur

Voor u de eerste nieuwsbrief van De Huisdokter!
In de toekomst willen wij u graag op deze manier regelmatig informeren over nieuws over onze praktijk en overige plaatselijke en landelijke ontwikkelingen in de zorg. U hebt ons eerder uw emailadres doorgegeven, waarbij we niet expliciet om uw goedkeuring hebben gevraagd om u nieuwsbrieven te mogen versturen. Als u hier toch bezwaar tegen hebt dan kunt u zich hier uitschrijven voor verdere nieuwsbrieven. Stelt u deze nieuwe service wel op prijs, dan hoeft u niets te doen en kunt u enkele keren per jaar een nieuw exemplaar tegemoet zien!

Nieuwe lokatie

Op 1 november j.l. zijn we verhuisd van onze ondergrondse locatie aan de achterzijde van de Elsthof naar een prachtig nieuw pand op de begane grond van Meander, het nieuwe woonzorgcentrum aan de Passedwarsstraat. Velen van u hebben al hun bewondering uitgesproken over de ruimte die we daar hebben en de sfeer die het gebouw ademt. Wij zijn daar dan ook enorm gelukkig mee. Natuurlijk zijn er nog een aantal verbeterpunten en daar werken we hard aan. Zo gaan we nog wat doen aan de privacy aan de open balie die we hebben gecreëerd. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is uw voortdurende input van groot belang. Hebt u tips, laat het ons weten op info@dehuisdokter.nl.

Nieuwe plannen

Ruim 2 jaar geleden kwam een initiatiefgroep, waaronder de huisartsen van De Huisdokter bijeen om te spreken over de invulling van de nieuwbouw in Wijchen Noord. Tijdens deze bijeenkomsten ontstond steeds meer de inspiratie en de wens om de gezondheidszorg voor geheel Wijchen nog beter te maken. Alles wat in Wijchen kan, willen we dan in Wijchen realiseren. Korte lijnen, verbinding, inspiratie en actief burgerschap zijn hierbij kernwoorden om deze plannen te realiseren.
 
Dit initiatief is intussen uitgegroeid tot een prachtig project dat de steigerfase voorbij is. In de afgelopen maanden hebben we dit initiatief al op enkele plaatsen gepresenteerd en op de meeste plaatsen is met groot enthousiasme gereageerd en een aantal vervolgbijeenkomsten staan intussen gepland. In het voorjaar krijgt u meer te horen van deze plannen en wordt u uitgenodigd actief mee te denken.

Reisadvisering

Gaat u op reis en heeft u vragen over vaccinaties of bescherming tegen ziektes als malaria? Op onze website vindt u een reisformulier, wat u kunt downloaden en invullen. U krijgt dan een advies op maat en indien van toepassing kunnen de vaccinaties op onze praktijk gegeven worden. Voor een overzicht van de kosten kunt u ook op onze site terecht.

Online afspraken maken

Nieuw op onze website is de mogelijkheid om zelf afspraken in te plannen in de agenda van een dokter naar keuze. U dient hiervoor zich hiervoor eerst te registreren.

Sterilisatie

Dokter Smits heeft zich gespecialiseerd in sterilisatie van de man. Sinds 2005 is deze ingreep al frequent in onze praktijk uitgevoerd. Wilt u meer informatie over alle aspecten van deze ingreep, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.

Beeldscherm

Recent is er een groot beeldscherm geplaatst in de wachtruimte met daarop interessante informatie over de praktijk en over gezondheid en welzijn in het algemeen. Bij uitloop van de spreekuren zullen we u via dit scherm ook op de hoogte houden van de actuele uitlooptijd per huisarts.

Nieuwe gezichten

Astrid Holweg (foto) is in januari begonnen als diëtiste in onze praktijk. U kunt met haar een afspraak maken na doorverwijzing via de huisarts of praktijkondersteuner.
 
Binnen enkele maanden verwachten we te gaan starten met een spreekuur van een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Hij/zij gaat mensen begeleiden die kampen met somberheid, angsten, overspannenheid etc. Voordeel van deze behandeling is dat deze -in tegenstelling tot psycholoog of GGZ- volledig vergoed wordt.

Cursus

Durft u de uitdaging aan om gezonde keuzes te maken, oude gewoontes te door breken en een nieuwe weg in te gaan…….
Hebt u een hartvaatziekte, suikerziekte, hoge bloeddruk, een hoog cholesterol of overgewicht en bent u bereid om aan uw leefstijl te werken zodat u langer en gezonder kunt leven…
Kom dan naar de leefstijlcursus in de Huisdokter.
In deze cursus, die in het voorjaar van start gaat, kunt u leren ontdekken wat de kracht van motivatie doet, waar de obstakels liggen en vooral te richten op wat wel werkt. De uitdaging is om dit zodanig te verankeren in uw leven dat dit een blijvende verandering wordt. Meldt u snel aan want vol is vol. Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u hier.

Uitwisseling medische gegevens

U hebt onlangs van ons een brief ontvangen waarin wij u verzoeken om goedkeuring te geven aan uitwisseling van uw medische gegevens met andere hulpverleners, zoals de huisartsenpost. Omdat wij zelf als huisartsen ook regelmatig op de huisartsenpost dienst doen, weten wij uit ervaring hoe prettig en veilig het werkt als je inzage hebt over de relevante medische informatie van patiënten die we daar zien.

Een ziekte, blessure of ongeval komt altijd onverwacht. U kunt daardoor zomaar terechtkomen in de spreekkamer van een onbekende arts, bij een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het goed als de zorgverlener snel en gemakkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien.
 
Een arts kan bijvoorbeeld zien welke medicijnen u gebruikt of waarvoor u allergisch bent. Zo krijgt u direct de juiste zorg. Daarom willen huisartsen, apotheken en op termijn ook ziekenhuizen graag medische gegevens met elkaar delen. Hierdoor krijgen we een completer beeld van uw medische situatie.

Alleen na uw toestemming

Het LSP, een beveiligd netwerk, zorgt voor snelle en juiste uitwisseling van de informatie. De verantwoordelijkheid voor dit netwerk is in handen van de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (VZVZ). Wij stellen uw medische gegevens alleen via het LSP beschikbaar als u ons toestemming geeft. Velen van u hebben dit inmiddels gedaan. U nog niet en vindt u het ook belangrijk dat andere zorgverleners u zo goed mogelijk helpen? Vul dan alsnog het toestemmingsformulier in.
Uw handtekening plaatst u direct onder uw naam en adresgegevens.
U kunt het formulier bij uw eerstkomende bezoek aan onze praktijk meenemen. Opsturen of faxen kan ook.
 
Veel gestelde vragen en interessante links over de uitwisseling van medische gegevens vindt u op onze website.
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Adresgegevens:
De Huisdokter
Buizerdstraat 101
Wijchen, Gelderland 6601 AT
Netherlands

Add us to your address book


© 2013 De Huisdokter, Alle rechten voorbehouden.

afmelden voor nieuwsbrief