Nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Huisdokter.
Het is al weer ruim een half jaar geleden dat u van ons een nieuwsbrief hebt ontvangen. Graag praten we u weer even bij over allerlei nieuwe ontwikkelingen en zijn we ook steeds benieuwd naar de zaken die u graag behandeld zou zien in deze nieuwsbrief. Verzoeken hieromtrent kunt u mailen naar of inleveren bij de assistente.

Nieuwbouw


De bouw van onze nieuwe praktijk loopt langzaamaan ten einde en de mannen houden voortdurend een oogje in het zeil.
Het ziet er naar uit dat de ruwbouw in maart klaar zal zijn en daarna zullen we nog een maand of 4 nodig hebben om de inbouw af te werken en de praktijk een fijne werkplek te laten zijn. In de nieuwbouw aan de Buizerdstraat bouwen we samen met apotheek van Poppel en de huisartsen van het Laantje, ieder in een eigen praktijkruimte.

Specialisten in de huisartsenpraktijk


Het is onze overtuiging dat we de gezondheidszorg zoals we die graag willen leveren, zullen verbeteren door de handen ineen te slaan met specialisten op terreinen, waarop we als huisarts vaak vragen hebben. Helaas is de verzekeraar nog niet bereid geld uit te trekken voor deze naar onze mening zo belangrijke initiatieven. We zijn toch alvast begonnen!

In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld dat psychiater Minkema van het CWZ een halve dag per maand bij ons werkt en na een proefperiode van een half jaar hebben we gezamenlijk besloten dit voor te zetten. Uw huisarts kan dus overleggen of soms zelfs verwijzen om het inzicht van de psychiater te vragen.
De farmacologische zorg, de zorg die zich bezig houdt met medicatie, wordt steeds ingewikkelder. Medicatie werkt helaas niet op één plek, maar heeft natuurlijk effecten op alle onderdelen van het lichaam. Er komen sterkere geneesmiddelen die daardoor vaak ook meer potentie hebben om schade te berokkenen.
Daarnaast wordt de hoeveelheid medicatie die mensen slikken, o.a. door de toename van chronische ziekten en ook door het ouder worden, steeds groter. Gelukkig hebben we Bas van der Steeg, werkzaam bij de apotheken van Poppel en Wijchen Zuid en zeer deskundig apotheker, bereid gevonden enkele dagdelen per maand in onze praktijk te werken. Hij kan door ons of door u kan worden gevraagd om een medicatie advies.

Als derde werkt Hans Stas, specialist ouderenzorg, enkele dagdelen in onze praktijk. In de nieuwe praktijk zal hij ook een eigen werkruimte gaan krijgen. Ook op het gebied van ouderenzorg hebben we als huisarts geregeld behoefte aan deskundig advies. Soms komt deze vraag van de patiënt zelf, maar vaak ook van partner of andere familie of van de verzorgster die in beeld is.

Wij zijn blij met deze intensieve samenwerking en beter voorbereid op onze snel complexer wordende gezondheidszorg.
 

Hoe word ik 100?


Volgt u ook het programma op televisie: “Hoe word ik 100” of kijkt u naar het groepsprogramma “Keer diabetes om”? Ineens is op allerlei plaatsen de aandacht voor leefstijl enorm toegenomen en het inzicht over de oorzaak van ziekte vaak dramatisch veranderd. Ook in Wijchen willen we deze initiatieven oppakken en onder de aandacht brengen.
Zie www.wijchengezond.nl. De plaat hierboven geeft dat al heel goed weer!
In onze praktijk hebben we altijd al wel vooropgelopen op het gebied van leefstijlbevordering en worden al jaren op dit gebied cursussen georganiseerd, zoals de leefstijlcursus voor mensen met diabetes mellitus, overgewicht of hart- en vaatziekten en de cursus mindfulness. Het komende jaar willen we dit cursusaanbod nog wat uitbreiden, omdat er zoveel winst te behalen is. Wat vindt u van de boodschap van dr. Hanno Pijl, een van de bekende diabetesdeskundigen, dat diabetes type 2 (de suikerziekte die mensen krijgen na hun 30e) te voorkomen of in een groot deel van de gevallen volkomen te genezen is!
Speciaal voor mensen met diabetes type 2 (suikerziekte) organiseren we in de Huisdokter een programma met als doel een gezonder en fitter leven met zo weinig mogelijk medicijnen en goede bloedsuikerwaardes.
Voor een aantal mensen kan dit betekenen dat ze kunnen stoppen met insuline of zelfs van de diagnose diabetes af kunnen komen! Wilt u meer informatie over dit onderwerp of bent u benieuwd of het programma iets voor u is? Kom dan naar de informatie avond:
 
Hoe word ik 100 met diabetes type 2?

maak jezelf beter

dinsdag 31 januari 2017

van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Huisdokter
(de praktijk is om 19.00 uur open)

Voor meer informatie en aanmelden klik hier of stuur een mail naar marian@dehuisdokter.nl.
Verder willen we mee gaan doen met de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor foundation. Dit is een landelijk wandelevenement waarbij mensen met diabetes (of een andere chronische ziekte) een eigen challenge (uitdaging) kunnen gaan nemen door tussen de 5 en 20 kilometer te gaan wandelen. Gebleken is dat dit evenement inclusief training veel gezondheidswinst oplevert. Vanuit de Huisdokter in samenwerking met Wijchen Gezond zullen we een training verzorgen die 20 weken duurt en een landelijke afsluiting heeft in september 2017. Uitgebreidere informatie volgt!

Groentespaghetti met romige zalm-citroensaus

 
(voor 2 personen)
Benodigdheden: 1 citroen, 1 courgette, 1 kleine winterwortel, 125 mgr. crême fraîche, 100 gram gerookte zalmsnippers, peper, paar takjes dille.
Spiraalsnijder (o.a. Hema en Bol.com tussen 8 en 20 euro en ideaal om van groente spaghettislierten te maken)

Was de citroen en rasp de schil (alleen het gele) en pers de helft van de citroen uit. Snijd de courgette en de wortel met de spiraalsnijder in dunne slierten. Breng in een pan water een bodem water aan de kook en blancheer de groenten 2 minuten. Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Verwarm in een steelpan de crême fraîche, citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en zalm. Breng de saus op smaak met peper en meng met de groentespaghetti. Knip de dille erboven fijn. Lekker met gekookte peultjes of een tomatensalade!
 

Verslaving: een immens probleem!

 

Wist u dat...

  • de kosten voor de verslavingszorg en alle problemen die dat met zich meebrengt hoger zijn dan van welke andere ziekte?
  • bij ongeveer een miljoen Nederlanders sprake is van problematisch middelengebruik? Hierbij staat alcohol op één en is roken de grootste doodsoorzaak.
  • bij gebruik van meer dan 2 alcoholische dranken per dag bij vrouwen en bij meer dan 3 bij mannen er al sprake is van problematisch gebruik en dat dit al kan leiden tot ziekte?
  • hoe jonger een kind gelegenheid of toestemming krijgt te mogen experimenteren met drugs of alcohol hoe groter de kans op verslaving is?
  • het kinderlichaam zeker voor het 18e jaar niet goed in staat is alcohol te verwerken en het brein er door kan worden beschadigd?
Samen met een ervaringsdeskundige is huisarts Joop de Vette initiatiefnemer van een centrum voor verslavingszorg waarbij u snel en adequaat kan worden geholpen met uw verslavingsproblematiek. Verslaving maakt veel kapot dat u lief is.

Kijk op http://www.integraalherstel.nl. U kunt zich hier ook zelf aanmelden. Houd het niet langer geheim!
Eerdere nieuwsbrieven kunt u hier teruglezen.
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Adresgegevens:
De Huisdokter
Buizerdstraat 101
Wijchen, Gelderland 6601 AT
Netherlands

Add us to your address book


© 2016 De Huisdokter, Alle rechten voorbehouden.

afmelden voor nieuwsbrief


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Huisdokter · Buizerdstraat 101 · Wijchen, Gelderland 6601 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp