Nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Huisdokter.

Vanuit De Huisdokter willen we u graag informeren over het volgende:

Het zijn onrustige en onzekere tijden nu de Corona-epidemie uitbreidt. Dat snappen wij, maar we laten u niet in de steek! Blijft u vooral rustig en volg onze adviezen op. Wij houden ons aan de landelijke afspraken die gemaakt zijn in de gezondheidszorg. Daarom gaan we de zorg in de praktijk iets anders regelen de komende weken.

 1. Vanaf vandaag beschouwen we iedereen met acute luchtwegklachten (dan wel met of zonder koorts) als zijnde “besmet” met Corona, ook al bent u hier niet op getest. Testen heeft geen toegevoegde waarde voor de behandeling.

 2. Alle recente maatregelen die u via de media vernomen heeft, zijn bedoeld om verspreiding van het virus te vertragen en daarmee een piekbelasting in de ziekenhuizen te voorkomen. Het samenbrengen van mogelijk besmette mensen bij andere kwetsbare patiënten in een huisartspraktijk of apotheek is daarom GEEN goed idee.

LET OP: ontwikkelt u of uw kind acute luchtwegklachten, dat wil zeggen loopneus, “snotneus”, niezen, snotteren, verstopte neus, verkouden, hoesten, kuchen, keelpijn? Lees dan onderstaande instructie wat u moet doen:

 1. Krijgt u luchtwegklachten ZONDER koorts en bent u GEZOND: ziek uit!! (zie voor informatie Thuisarts.nl) KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK/APOTHEEK! Ligt er medicatie voor u klaar in de apotheek: laat dit door een ander halen of bel de apotheek en vraag of zij de medicatie bezorgen.

 2. Heeft u luchtwegklachten EN koorts (>38.5 graden Celcius) EN bent u GEZOND: ziek uit!! (zie voor informatie Thuisarts.nl) KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK/APOTHEEK! Neem contact op als de koorts na vijf dagen nog niet gedaald is. Ligt er medicatie voor u klaar in de apotheek: laat dit door een ander halen of bel de apotheek en vraag of zij de medicatie bezorgen.

 3. Heeft u luchtwegklachten EN/OF koorts EN bent u:

  • ouder dan 70 jaar OF
  • hart- of longpatiënt OF
  • diabetespatiënt OF
  • bekend met een verzwakte afweer (chemotherapie, methotrexaat)

  Bel met de assistente. We maken dan een inschatting of een visite danwel andere adviezen/maatregelen noodzakelijk zijn. KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK/APOTHEEK!

De spreekuren voor patiënten met een hoge bloeddruk, suikerziekte en astma/COPD worden geannuleerd en worden indien nodig omgezet naar een telefonisch consult. Ook de afspraken op de praktijk met de POH-GGZ zullen niet doorgaan en omgezet worden naar telefonische consulten. De reden hiervoor is om alle contacten tussen mensen zo beperkt mogelijk te houden. Op deze manier gaan we eventuele besmettingen tegen.

Heeft u een andere zorgvraag? Dan kunt u ons altijd bellen, we zullen proberen of we de klacht telefonisch kunnen afhandelen. Als een beoordeling op het spreekuur of een visite noodzakelijk is, dan staan we uiteraard voor u klaar. Klachten of vragen die kunnen wachten graag uitstellen tot de corona-epidemie weer op zijn retour is.

De druk op ons als huisartsen en assistentes zal waarschijnlijk groot worden de komende weken, dus we hopen op uw begrip voor deze ingestelde maatregelen!

Mochten er wijzigingen komen dan verneemt u dat via de website van de praktijk.

 

De Huisdokter, Wijchen

16 maart 2020

Eerdere nieuwsbrieven kunt u hier teruglezen.
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Adresgegevens:
De Huisdokter
Buizerdstraat 101
Wijchen, Gelderland 6601 AT
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


© 2020 De Huisdokter, Alle rechten voorbehouden.

afmelden voor nieuwsbrief