Copy
Komt er een uitbreiding van statiegeld? Geef de politiek nog een zetje!
Beste <<Voornaam>>,

De dagen worden gelukkig merkbaar langer dus we gaan onze blik weer meer naar buiten richten. Tijd voor een flinke opruim- en schoonmaakactie! Kies voor duurzaam schoonmaken en recycle al je afdankertjes. In deze Update geven we je nog een extra zetje! Ook aandacht voor de eindsprint van de statiegeld-discussie. Op 15 maart stemt de Tweede Kamer over statiegeld op kleine petflesjes om zwerfvuil fors te verminderen. Natuurlijk praten we je ook weer bij over onze activiteiten, plannen en resultaten.

Nieuwtjes over zonne-energie

Dat de zon weer meer gaat schijnen betekent ook dat we meer energie op kunnen vangen. Dat gaat steeds efficiënter, want de zonne-energiemarkt blijft innoveren. Zo is Tesla nu écht begonnen met zonne-pannen produceren, zorgen quantum dots dat ramen energie opwekken, en wordt het eerste zonnepark op zee gebouwd.


Opruimen met voorjaar in zicht

Steeds meer mensen willen toe naar een simpeler leven, een overzichtelijk huis, minder spullen, minder ballast. Minder schoonmaken, minder onderhoud, minder stress en meer geld en tijd overhouden om leuke dingen te doen. We geven je tien creatieve manieren om het aan te pakken. En om je spullen op een goede manier af te danken.
 

Denk mee met The Pollinators

De lente is in zicht: tijd om aan onze bestuivers te denken. Voedingsrijke bloemen zaaien, voldoende nestelplek regelen, en stoppen met gif gebruiken zijn flinke stappen in de goede richting. Maar hoe zorgen we dat iedereen in Nederland dit weet? Kom op 8 maart meedenken met The Pollinators en kijk wat jij kunt betekenen!
 

Op weg naar eco-positief leven

Spullen, voedsel, reizen en wonen zorgen voor de grootste klimaatimpact. Als je weet wat jouw grootste klimaatboosdoeners zijn, dan weet je ook hoe je effectief kunt verduurzamen. Verklein jouw impact met de BAM-aanpak. Babette Porcelijn helpt je met concrete stappen op weg naar een eco-positief leven.
 


Schoonmaken met natuurlijke ingrediënten

Heb jij ook schappen vol flessen, sprays en spuitbussen in je keukenkastje, je schuur en je badkamer? In veel gevallen kun je ook prima zonder die overvloed aan chemicaliën. We geven je een aantal populaire zelfmaak-recepten:

Power to the Crowd

Beloofd=beloofd, zegt Plastic Soup Surfer. Herinner de politiek aan hun toezegging om statiegeld uit te breiden!
Supermarkten lobbyen tegen uitbreiding van statiegeld. Met deze petitie vraag je ze om hun verzet te stoppen.
Meehelpen in het eerste rivierafvalonderzoek in Nederland? Je telt dan 2x per jaar afval, ergens langs Maas of Waal.

Inspiratie

Iets minder dicht bij huis helpen? Bij Care doneer je een noodhulppakket dat je zelf samenstelt.
Ben jij een Afvalgroentje of een Recyclebeest? Check de afvalquiz van Zootje Geregeld!
Zelf een woonproject opzetten? Zet dit jaar je dromen in de steigers met hulp van experts.

Agenda

 
5 maart Nudge Vriendenbijeenkomst in het circulaire paviljoen Circl. Het thema van de avond: de grondstoftransitie versnellen.
8 maart Vrijwilligers-bijeenkomst van The Pollinators. Zin om aan de slag te gaan met biodiversiteit? Meld je aan!
9&10 maart NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland zet vrijwilligers in het zonnetje en nodigt je uit om mee te doen.
22 maart Tijdens de Green Elephant workshop leer je met nieuwe businessconcpeten anders naar duurzaamheid kijken.
22 april Landelijke Zaaidag. Zet hem vast in je agenda, want The Pollinators gaan ook in 2018 weer zaaien.  

En verder..
  • Dit is de laatste Nudge Update die jullie van mij (Geert) krijgen, want ik ga het stokje doorgeven. Dank voor jullie enthousiasme en alle reacties. Felle discussies, mooie projecten, inspirerende mensen; ik heb genoten!
Op onze blog vind je nog veel meer nieuws. Wil je op de hoogte blijven? Vink het aan in je profiel.

Hartelijke groeten,
Geert van der Linden
Creative & community director

Geert@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935

Twitter

Facebook

Pinterest

LinkedIn

Doorsturen

Copyright © 2018 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.