Copy
Ga jij dit jaar ook (weer) moestuinieren?
Beste <<Voornaam>>,

Het is weer de juiste tijd om je tomaten te zaaien, en talloze andere groentes! Maak vooral ook volop ruimte voor drachtplanten, om de bijen te steunen. Je leest er alles over in deze Update. Natuurlijk praten we je ook weer bij over onze activiteiten, plannen en resultaten.

Meld je aan als Voedselbank voor Bijen

Voor de Nationale Zaaidag op 22 april organiseren we met ons platform The Pollinators een knaller van een zaadactie. We hebben miljoenen biologische zaden die klaar zijn om heerlijke bloemen te worden. Help jij ons mee met die gigantische berg over heel Nederland verdelen? Word een van de 500 Voedselbanken voor Bijen!

Als Voedselbank voor Bijen word je afhaalpunt voor biologisch bloemzaad, zodat mensen uit jouw buurt thuis kunnen zaaien voor de bij. Er zijn al meer dan 300 Voedselbanken aangemeld, dus wacht niet te lang! Doe je mee?

 
Ja, meld me aan!

Win 10 repen Tony's bij onderzoek naar duurzame merken

Welke duurzame merken zijn volgens jou écht goed bezig? Doe mee met ons onderzoek en maak kans op 10 heerlijke repen van Tony's Chocolonely. Het duurt maar een minuutje of 5 en je helpt de gamechangers van Nederland een stapje verder! 
 
Ja, ik help

Stemmen voor de waterschappen? Zeker doen!

Voor de twijfelaars onder ons: met jouw stem op de waterschappen en de Provinciale Staten kun je écht invloed uitoefenen op het duurzame beleid in jouw regio. We hebben op een rijtje gezet waarom het een goed idee is op 20 maart naar de stembus te gaan, inclusief een handig overzicht van stemwijzers.

Power to the Crowd

Het groeiseizoen is weer gestart! Teel je eigen groente en fruit. In je tuin, op je balkon, je vensterbank of als kokedama.
om | nieuwe energie doneert €20,- aan de Energiebank voor iedere nudger die overstapt naar groene stroom uit eigen buurt!
Deze maand nieuw bij Nudge Cadeau: 15% korting op Tonzon isolatie of een boxershort-overhemd van Van Hulley.

Inspiratie

Ook met ecologisch duurzame landbouw hebben we in Europa genoeg te eten - als we minder vlees eten.
Het beste wapen tegen klimaatverandering: 1,2 biljoen bomen planten. Dat zijn er 159 per aardbewoner.
Nudgers lezen 1 maand gratis Follow the Money, en klimaatjournalist Ties bespreekt recente maatregelen. 

Agenda

 
11-17 maart Op de valreep: het is de Nationale Week Zonder Vlees
23 maart Ruim jij ook zwerfvuil op tijdens de Landelijke Opschoondag?
24 maart Start van de cursus natuurlijk imkeren door Sonne Copijn.
24 maart Greenpeace Plastival in Nijmegen: gratis plasticvrij festival met muziek, workshops, talks, films en vegan foodtrucks. 
4 april Wandel naar je Werk-dag: loop mee en maak kans op mooie prijzen!
22 april Zaai mee met The Pollinators op Nationale Zaaidag.
 

En verder

  • Hoe kom je in gesprek over klimaatvriendelijke keuzes? Stichting Klimaatgesprekken organiseert op veel plaatsen in Nederland een workshopreeks die op een leuke, ongedwongen, uitnodigende manier bespreekt wat jij zelf kunt doen. Data en locaties vind je onder meer op Facebook.

 

Hartelijke groeten,
Jan van Betten


jan@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935

Twitter

Facebook

Pinterest

LinkedIn

Doorsturen

Copyright © 2019 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.