Copy
Blauwe luchten en heel veel zon - tijd om volop te gaan zaaien!
nudge_update-01-original.png
Beste <<Voornaam>>,

Terwijl ons dagelijks leven nog steeds wordt beheerst door het coronavirus wordt de natuur elke dag groener. Het is tijd om te zaaien! Zorg wel dat je de grond voldoende vochtig houdt, anders ontkiemt er weinig.

Als je aan de slag gaat, houd dan wel rekening met de corona-richtlijnen! Heb je in jouw directe omgeving te maken met coronabesmettingen, dan wensen we je veel sterkte. Voor iedereen: pas goed op elkaar en blijf gezond!

Kick-off Nationale Zaaidag: samen zoomen voor de bij!

Woensdag 22 april is het zover: de Nationale Zaaidag. Om 10.30 organiseren we een online kick-off: Samen Zoomen voor de bij. Met een welkom vanuit The Pollinators en live muziek van Drominee. Via Zoom dus. Zorg ervoor dat je een zakje bloemzaad bij de hand hebt, dan zaaien we samen de eerste zaden! Heb je nog geen bloemzaad? Check waar in jouw buurt een Voedselbank voor Bijen is!
 

Doe je mee met de Nationale Bijentelling?

Ruim de helft van de 360 bijensoorten in Nederland is bedreigd. Dat is een groot probleem, want bijen zijn belangrijk voor bestuiving. Met de resultaten van de Nationale Bijentelling krijgen onderzoekers een beeld van de situatie. Tel je ook een half uurtje mee? Op het telformulier zie je de verschillende soorten in beeld.

Power to the Crowd

Leerzaam, leuk en makkelijk. Doe gratis mee met de Dertig Dagen Duurzaam challenge van De Gezonde Stad! 
Heb je steun nodig voor je bedrijf of initiatief? Er is volop betrokkenheid, aldus CrowdAboutNow in hun blog over hoe je kunt crowdfunden!
Help de kleine lokale voedselproducenten en horeca overleven, bv via Eten Over en Support your locals. Het aanbod groeit dagelijks verder!

Inspiratie

Overweeg je een zelfgemaakt mondkapje als extra bescherming buitenshuis? Gebruik het veilig! Masks4all.nl geeft volop informatie.
Mooie actie: een Gronings zwerfvuilteam voorzag 100 putdeksels van een bordje "Hier begint de zee" om het bewustzijn te vergroten.
MYoMY's nieuwe MY CIRCLE BAG is volledig gemaakt van gerecyclede plastic afval flessen, een stof van Waste2Wear.

Agenda

 
18-19 april Nationale Bijentelling: tel je ook een half uurtje mee? Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet.
22 april Nationale Zaaidag met de Pollinators (met online kick-off 'Samen Zoomen voor de Bij')
22 april CIRCL College Tour #15: Uitdagingen van het antropoceen (webinar)
12 mei It's The Food My Friend: Speelruimte voor veranderingen in het voedselsysteem (Rode Hoed, online)
9 juni It's The Food My Friend: Naar een klimaatneutrale landbouw in 2050 (Rode Hoed, online)
20-28 juni  Duurzame Week: green up your life! (Als het niet live kan, dan online)
 


En verder

  • De Erasmus Universiteit Rotterdam en Sustainable Brand Index Nederland onderzoeken hoe consumenten naar duurzaamheidscampagnes kijken. Meedoen aan het online onderzoek kost minder dan 10 minuten en je maakt kans op 1 van 3 Bol.com giftcards van €15. Alvast dank namens Jaimy!
     
  • In Amsterdam steun je lokale producenten en leveranciers via de online Super-market en de Foodmarket die zijn deuren nu ook opent voor particulieren.
     
  • Ook het blad Genoeg is partner van The Pollinators. Wil je ook eens kennismaken met Genoeg? Nudgers betalen nu slechts € 5,95 voor 2 nummers. Het proefabonnement stopt automatisch. Actiecode: POLLINATORS

Hartelijke groeten,
Emma Kemp

emma@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935
nudge_social-button_twitter.png

Twitter

a542f7ff-6e3c-45a0-8870-4d85c7dd2112.png

Instagram

nudge_social-button_facebook.png

Facebook

nudge_social-button_pinterest.png

Pinterest

nudge_social-button_linkedin.png

LinkedIn

nudge_social-button_email.png

Doorsturen

Copyright © 2020 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.