Copy
Volop inspirerende, leerzame en actieve tips voor in en om je huis!
nudge_update-01-original.png
Beste <<Voornaam>>,

Samen aan de slag om verandering te realiseren. Daar maken we ons bij Nudge al 10 jaar sterk voor. Kleine initiatieven waarmee je jouw footprint verkleint of je buurt leuker maakt, en grote initiatieven waar we ons gezamenlijk sterk voor maken. In deze Update weer volop tips en inspiratie. Hou vol, blijf gezond en zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Teken voor meer natuur in Nederland!

Wij willen ervoor zorgen dat er in Nederland veel meer ruimte komt voor natuur. Het plan: vrijkomende landbouwgrond deels benutten voor duurzame woningen en de rest tot natuurgebied maken. The Pollinators zijn een petitie gestart die bij voldoende steun wordt aangeboden aan de formateur. Help jij mee dit mogelijk te maken
Wil je meer weten over de petitie, kijk dan morgen om 12.00 uur mee naar het live gesprek met initiatiefnemer Tom van de Beek op onze Facebookpagina.
 Maak anderen blij met duurzame verhalen

Vind jij ook dat de duurzame boodschap breder verspreid moet worden? Help dan met het verspreiden van het nieuwe boek van duurzaamheidsguru Leen Zevenbergen, "Dominee van de Duurzaamheid". Dit boek maakt duurzaamheid "normaal, minder elitair, en zelfs leuk". Leen wil niet aan het boek verdienen en stelt het gratis ter beschikking aan nudgers. Wij vinden dit een prachtig initiatief en helpen hem graag. Jij ook? Doe dan mee met onze boekenactie en verspreid het boek in je omgeving.

Power to the Crowd

Het Klimaatalarm is een stilstaande klimaatmars op 14 maart. Je kunt ook meedoen vanuit huis. Sla jij ook alarm?
Geef je boeken een tweede leven in een openbare boekenkast! Op deze pagina vind je er eentje in de buurt. 
Zet de TreesPlease bomenknop in je browser en je spaart bij 2.800 webshops vanzelf mee voor meer bomen.

Inspiratie

Goed nieuws: ook op blikjes komt statiegeld! Eindelijk. En dat gaat enorm schelen in het zwerfvuil. 
Koop een half jaar geen kleding met de No Buy Challenge en krijg meer zicht op je koopgedrag. Instappen kan nog!
Duurzaam shoppen doe je tweedehands. Op deze site vind je 1.500 kringloopwinkels. Voor als ze weer opengaan...

Agenda

24 feb Facebook Live: om 12.00 uur gesprek met Tom van de Beek over zijn petitie voor meer natuur in Nederland (livestream)
28 feb Klimaatgesprekken: speciale verkiezingseditie (online inspiratiesessie)
2-4 mrt Grote Klimaatoplossingen Congres 2021, thema 'Klimaat en Transformatie' (online congres van VVM Netwerk voor Milieuprofessionals)
14 mrt Klimaatalarm: een stilstaande Klimaatmars om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis, via een lokaal initiatief of vanaf huis
20 mrt Landelijke Opschoondag met overal in Nederland lokale initiatieven
20-21 mrt Reclaim the Seeds: landelijke zaden(ruil)beurs, met praktische workshops en discussie over politieke thema's (online programma)En verder

 • Je wilt je huis verduurzamen... maar hoe? Check het online Duurzaam Droomhuis van Milieu Centraal om te ontdekken hoe je alle plekken in en rondom je huis kunt aanpakken!
   
 • En dan natuurlijk de verkiezingen. Is duurzaamheid voor jou van groot belang? Via de Duurzame Kieswijzer kun je de standpunten van de negen grootste partijen checken. En via partijgedrag.nl zie je wat afgelopen jaren hun daadwerkelijke keuzes zijn geweest.
   
 • Zet 'm alvast in je agenda: op 22 april is het weer Nationale Zaaidag. The Pollinators organiseren voor de vierde keer de Voedselbanken voor Bijen. Binnenkort kun je je weer aanmelden!
   
 • Ben jij zelf een initiatief gestart? Kun je ondersteuning gebruiken van onze community? Maak dan een project aan op het Nudge-platform!
   
 • Volg je ons al op Facebook en Instagram? Hier vind je nog meer duurzame nieuwtjes en tips!
   

 

Hartelijke groeten,
Tessa Voncken

tessa@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935
nudge_social-button_twitter.png

Twitter

a542f7ff-6e3c-45a0-8870-4d85c7dd2112.png

Instagram

nudge_social-button_facebook.png

Facebook

nudge_social-button_pinterest.png

Pinterest

nudge_social-button_linkedin.png

LinkedIn

nudge_social-button_email.png

Doorsturen

Copyright © 2021 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.