Copy
Ben jij al op kledingdieet?
Beste <<Voornaam>>,

Zomerkleren opgeruimd en je warme truien weer tevoorschijn - een goed moment om kritisch door je kledingkast te gaan. Wist je dat als iedere Nederlander jaarlijks één kledingstuk minder koopt, we net zoveel CO2 besparen als een jaar lang vegetarisch eten door alle Rotterdammers? Hoog tijd voor een kledingdieet! Je leest er over in deze Update. En natuurlijk praten we je ook weer bij over onze activiteiten, plannen en resultaten.

World Cleanup Day: dit zijn de resultaten

Afgelopen maand organiseerde Nudge samen met de Plastic Soup Foundation World Cleanup Day in Nederland. Duizenden mensen gingen de straat op om zwerfvuil in kaart te brengen. Van de enorme berg opgeruimde troep werden maar liefst 35.000 stuks vastgelegd met de Litterati app. Zo kwamen we er bijvoorbeeld achter dat meer dan 60% van het afval plastic was. Een zorgwekkend gegeven, maar belangrijke data! Bekijk de rest van de resultaten op onze website.
 

Steun Nudge met een bijdrage

Nudge werkt het hele jaar door aan positieve campagnes die Nederland groener, schoner en socialer maken. Volgend jaar willen we hier nog véél meer mensen bij betrekken. Steun jij onze doelen? Met jouw bijdrage kunnen we nog meer mensen in beweging krijgen!
 
Ja, ik steun Nudge met een bijdrage
 

Kom bomen planten en workshops volgen op Tree Fest

Op 3 november is het eindelijk zo ver: Tree Fest van The Pollinators bij MijnStadstuin in Amsterdam. Op het programma staan meer dan 25 bijzondere onderdelen om aan mee te doen, zoals: Om Tree Fest voor iedereen toegankelijk te maken kosten tickets maar €7,50 inclusief een drankje. Voor wie wat meer kan missen zijn er 'donate a tree' tickets.

Wij staan er natuurlijk ook vrolijk bomen te planten en hebben daar grandioos veel zin in! Doe je met ons mee?
 
Bekijk het programma + tickets
 

Power to the Crowd

Wist je dat je de milieu-impact van jouw kleding makkelijk met 30% kunt terugdringen? Check ons stappenplan en ga zelf ook aan de slag!
Je oude items een tweede leven geven? Zin om een nieuw item te scoren? Ruil/verkoop je kleding en ga (online) vintage shoppen!
Oude kleding, lakens, handdoeken of schoenen? Het grootste deel kan nuttig hergebruikt worden. Graag inleveren dus!
Word mede-eigenaar van een windmolen en wek je eigen groene stroom op. 3,5% korting op de eerste 5.000 Winddelen!
Spijker je insecten-kennis bij in Rotterdam bij de Pollinator Academy. Gratis toegang, wel even aanmelden!
In sigarettenpeuken zit plastic, en ze belanden vaak op straat. Hoe komen we daar vanaf? a.s.r vroeg rokers om tips.

Inspiratie

Een minimalistische garderobe met alleen maar kleding waar je blij van wordt. Met een capsule wardrobe ga je op kledingdieet!
Hofjes: eeuwenoud en nog altijd een populaire woonvorm. Wat is hun geheim? Lees meer in het Handboek voor Hedendaagse Hofjes.
In afwachting van een nieuw IPCC-rapport en een nieuwe klimaattop in Polen: de temperatuurstijgingen wereldwijd in beeld.

Agenda

 
5 oktober Betweterfestival 2018: wetenschappers, schrijvers en artiesten zoeken de extremen op (Utrecht).
6 oktober Fair Fashion Festival zet duurzame mode in de spotlights (Utrecht) 
7 oktober Lancering van de Pollinator Academy op mini-symposium over insecten in Rotterdam. Gratis toegang, wel aanmelden!
10 oktober Organiseer een activiteit op de Dag van de Duurzaamheid!
27 oktober Nacht van de Nacht met honderden evenementen om het donker te ervaren.
3 november The Pollinators Tree Fest in MijnStadstuin (Amsterdam-West).
29 november Tony's FAIR 2018: de jaarlijkse jaarFAIRgadering van Tony Chocolonely (Amsterdam).
 

 

Hartelijke groeten,

Jan van Betten


jan@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935

Twitter

Facebook

Pinterest

LinkedIn

Doorsturen

Copyright © 2018 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.