Copy
Volgende week is de Nationale Zaaidag! Ben jij er klaar voor?
Beste <<Voornaam>>,

Volgende week gaan we met vele honderden nudgers en organisaties zaaien voor de bij. Je leest er alles over in deze Update. Natuurlijk praten we je ook weer bij over onze activiteiten, plannen en resultaten.

Haal bio-bloemzaad bij een voedselbank voor bijen

Je tuin of balkon opfleuren en daarmee bijen helpen? Met The Pollinators delen we gratis biologisch bloemzaad uit in ruim 500 voedselbanken voor bijen. De voedselbanken zijn inmiddels bevoorraad. Kijk snel op de kaart voor een uitdeelpunt in jouw buurt, haal een zakje zaad, en zaai mee tijdens de Nationale Zaaidag op 22 april!
 
Ja, ik wil bloemzaad!
Heb je meer dan een zakje nodig? In de webshop van The Pollinators kun je grotere aantallen bestellen.
Let wel op: deze worden pas na de Nationale Zaaidag geleverd!

Of zaai met ons met mee bij de Groene Afslag
The Pollinators vieren de Nationale Zaaidag op 22 april van 13:30-16:30 bij de Groene Afslag in Laren. Het belooft heerlijk weer te worden, er zijn hapjes en drankjes, en we hebben een bijzondere special guest... Ben Cramer heeft speciaal voor de bij zijn oude hit 'zai, zai, zai' in een zaai-jasje gestoken. Hij komt dit live voor ons zingen, en zoiets maak je natuurlijk maar één keer mee! Meld je gratis aan voor dit event en nodig al je vrienden uit!
 

Denk mee over duurzame challenges 

In oktober start de derde editie van de MicroBattle: dé challenge waar je met een team van collega's punten scoort door kleine, duurzame acties uit te voeren. Squarewise en Nudge zijn al druk bezig met de voorbereidingen, zoals een handige app ontwikkelen en de battle vormgeven. Bij dat laatste kunnen we jouw hulp goed gebruiken. We zijn erg benieuwd met welke acties jij het liefst aan de slag zou gaan. Denk je mee?
 
Ja, ik denk mee

Power to the Crowd

Als je zaait, gebruik je misschien zakken stek- en potgrond. Die bevatten veel turf. Niet nodig, als je je eigen potgrond maakt.
Duurzaam bouwen met hout: als we komende jaren alle huizen van hout bouwen kunnen we 100 megaton CO2 besparen
Deze maand nieuw bij Nudge Cadeau: Doneer minimaal €10 en krijg direct €100-200 korting op een Roetz bike of e-bike. 

Inspiratie

Zaai jij ook mee met The Pollinators en wil je weten wat je nog meer kunt doen voor de bij? Maak jouw tuin bij-proof met onze tips!
WeMakeThe.City verdiept zich in klimaatadaptatie - samen met denkers, vragenstellers en creatieven. Doe je mee?
Onderzoek: hoe bij-vriendelijk is Nederland eigenlijk? Lees nu als nudger 1 maand gratis Follow the Money.

Agenda

 
17 april Sustainable Brand Index 2019 presentatie in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam)
22 april Zaai mee met The Pollinators op Nationale Zaaidag.
23 april Festival WeMakeThe.City werkt aan een programma over klimaatadaptatie in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam).
18 mei Reclaim the Seeds organiseert nog een zadenbeurs in Bergen
 

En verder

  • We willen iedereen die vorige maand meedeed aan ons onderzoek over duurzame merken hartelijk bedanken. En de winnaar van 10 repen Tony's Chocolonely is... Janny! Ze heeft inmiddels bericht van ons gehad. Benieuwd naar de resultaten van het onderzoek? De eerste bevindingen worden gepresenteerd tijdens de Sustainable Brand Index awards 2019, en er zijn nog kaarten beschikbaar.
Hartelijke groeten,
Jan van Betten


jan@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935

Twitter

Facebook

Pinterest

LinkedIn

Doorsturen

Copyright © 2019 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.