Copy
Volop inspirerende, leerzame en actieve tips voor in en om je huis!
nudge_update-01-original.png
Beste <<Voornaam>>,

Of je deze zomer gaat reizen of lekker thuis vakantie houdt, we zetten wat opties voor je op een rij. Wat je keus ook is, houd rekening met de richtlijnen en met anderen. Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Deze zomer: welkom terug in Nederland!

Naar schatting blijft de helft van de Nederlanders deze zomer in eigen land. Is dat een probleem? Welnee! We geven je tips voor een heerlijke vakantie. Zelfs vanuit je eigen huis. 

Planten in huis: volop voordelen. En het kan voordelig!

Kamerplanten zorgen voor een gezonder binnenklimaat en een betere akoestiek, maar verminderen ook stress én verhogen jouw productiviteit. Voor een prikkie zet je je hele huis vol! 
 • Scoor een tweedehands kamerplant bij een Plantenasiel. Je kunt er planten doneren en adopteren. Wist je dat er al minstens 36 plantenasiels zijn in Nederland?
 • Maak gratis een account aan op stek.app en begin direct met stekjes ruilen! Er worden ook volop stekjes gratis weggegeven.
 • Start een Plantenbieb voor je buurt, net als Cato in Hilversum en Sanne in Veendam. Een mooie aanvulling op alle minibiebs vol boeken langs de straat!
 • Bestel een Groene Kneusjes Box: een verrassingspakket waarmee je een doos vol B-keus planten van de stort redt.
 • Check rommelmarkten en kringloopwinkels voor potten. Of pimp blikken, oude emmers en plastic flessen. Ook grote sierpotten kun je goedkoop zelf maken. Bijvoorbeeld van papier-maché, van papieren zakken of van beton. Zet de binnenpot dan wel in een waterdichte plastic zak! 

Power to the Crowd

Check onze winactie via Facebook of Instagram: 5 vakantiepakketten met 3 notitieboeken van Paper on the Rocks!
Geen microplastics in jouw cosmetica? Check het simpel met de app Beat the Microbead: scannen en je weet het.
Wilde bloemen zaaien kan deze maand nog! Speciale deal: 50 zakjes zaadmix met korting en 2 doosjes Pukka thee!

Inspiratie

Een fatale egelziekte, robotgrasmaaiers, betegelde tuinen, droogte: egels hebben het zwaar. Hoe help je?
Ook aan de slag met een wormenbak? Overal in Nederland helpen nudgers je met tips én wormen.
Prijsvergelijker Pricewise zet vier initiatieven tegen voedselverspilling voor je op een rijtje.

Agenda

 
21 juni World Localization Day: "It's clear there's no 'back to normal'. So what comes next?" Online webinars met coryfeeën als Vandana Shiva, Russell Brand, Joanna Macy, George Monbiot en Jane Goodall. Registreer gratis of met donatie. 
21 juni Make Music Day viert wereldwijd dat we samen muziek maken. Nog niet in Nederland?
24 juni The Fashion Checker: livecast vanuit Pakhuis de Zwijger met de docu 'Machines' over de kledingindustrie. Programma door Movies That Matter en Schone Kleren Campagne.
29 juni ModderDag: kinderen in het hele land gaan lekker met modder kliederen. Vanwege corona helaas alleen op scholen, maar in je eigen tuin kan natuurlijk ook prima!
20-28 juni Duurzame Week: online programma met thema's als energietransitie, wonen, voeding, reizen, klimaatadaptatie, duurzaam leiderschap en nog veel meer. Met Floortje Dessing, Teun van de Keuken en Dennis Storm als headliners. Check ook de webshop voor mooie duurzame goodies! 


En verder

 • Gaat de luchtvaart de komende jaren gewoon weer volop groeien? Dat lijkt nog altijd de koers van het kabinet. Milieuorganisaties presenteren hun visie op de kabinetsplannen. Die kun je mede ondertekenen.
   
 • Een ludiek initiatief met een serieus doel: het NK Tegelwippen is een competitie tussen 010 en 020, die bewoners uitdaagt om hun tuinen te 'onttegelen' en in te ruilen voor groen. Een regenbestendige en meer biodiverse tuin als gevolg.
   
 • The Terrace organiseert de Sustainability Essentials Training in drie online sessies. Met echte casussen, duurzame business modellen en praktische tools. Nudgers krijgen 10% korting met code NUDGEFRIENDS.

Hartelijke groeten,
Tessa Voncken

tessa@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935
nudge_social-button_twitter.png

Twitter

a542f7ff-6e3c-45a0-8870-4d85c7dd2112.png

Instagram

nudge_social-button_facebook.png

Facebook

nudge_social-button_pinterest.png

Pinterest

nudge_social-button_linkedin.png

LinkedIn

nudge_social-button_email.png

Doorsturen

Copyright © 2020 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.