Copy
Voedselverspilling: ook in de horeca komen er steeds meer oplossingen voor
Beste <<Voornaam>>,

In deze Update aandacht voor zomerse initiatieven tegen voedselverspilling, vanuit de horeca en om telers een faire prijs te bieden. Natuurlijk praten we je ook weer bij over onze activiteiten, plannen en resultaten.

Heb jij al een egelsnelweg in je straat?

Het gaat slecht met de egel. Ze scharrelen graag rond in jouw tuin op zoek naar water, voedsel en nestelplekken. Maar steeds meer tuinen zijn onbereikbaar geworden. Jij kunt ze helpen door samen met je buren te zorgen voor een (onder)doorgang in jullie schutting. En door in tijden van droogte een bakje water neer te zetten!

Power to the Crowd

Scherp inkopen is lastig bij festivals. Daarom serveren foodtrucks hun restanten met korting op de Kliekjesdagen. Deze zomer in Leiden.
Ook dit jaar kampen er weer fruittelers met onverkoopbare oogsten. Via Boerschappen koop je als consument rechtstreeks bij telers.
Thuis oesterzwammen kweken leer je bij Rotterzwam. Ga je samen, dan doet de tweede nudger voor de halve prijs mee!

Inspiratie

Bij vliegtickets en hotels zijn we gewend aan dynamische prijzen. De Restoranto-app introduceert ze nu ook in restaurants.
 
Voor 8500 euro je auto laten ombouwen naar elektrisch - daarmee komt elektrisch rijden voor velen dichterbij. Nu alleen nog opschalen...
Minder vliegen, dat betekent vaak extra reistijd. Compenseert jouw werkgever dat met extra vakantiedagen? Check ClimatePerks!

Agenda

1-15 augustus Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: loop een etappe mee om de Noordzeekust schoon te maken
30 augustus Nationale Nachtvlindernacht: wist jij dat er in Nederland meer dan 2000 soorten zijn?
31 aug-1 sept Leidse Hooidagen met onder meer slootjessafari, de Nature Escape Room en het blotevoetenpad
3 september Duurzame Dinsdag 2019
10 september VPRO Tegenlicht MeetUp: Hebben bomen rechten? (Den Haag)
21 september World Cleanup Day: de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar
22 september Verhalenhuis Haarlem trapt hun groene najaar af met een open huis
28 september Vier met je straat Burendag: organiseren jullie ook iets in je buurt?
 

En verder

  • Op 29 juli was het Earth Overshoot Day, opnieuw eerder dan vorig jaar. Die dag hadden we alle voedsel en natuurlijke hulpbronnen verbruikt die de aarde in één jaar kan leveren. De rest van het jaar teren we dus nog verder in op de reserves van de planeet.
     
  • Met meer dan 200 tuineigenaars en ruim 30.000 bezoekers waren de Velt-ecotuindagen ook dit jaar weer een enorm succes. Wil jij ook graag jouw tuin openstellen op 6 en/of 7 juni 2020? Ook kleine stadstuinen zijn welkom! Meld je aan vóór 15 augustus 2019.
     
  • Save the date: zaterdag 2 november organiseren The Pollinators voor de tweede keer Tree Fest, een bomenplantfestival vol muziek, bomen, workshops en nog meer bomen. Help jij mee met bomen planten? Houd The Pollinators in de gaten voor meer info.

Hartelijke groeten,
Jan van Betten


jan@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935

Twitter

Facebook

Pinterest

LinkedIn

Doorsturen

Copyright © 2019 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.