Copy
Volop inspirerende, leerzame en actieve tips voor in en om je huis!
nudge_update-01-original.png
Beste <<Voornaam>>,

Het is een ingewikkelde periode waarin we onze weg moeten vinden in versoepelde corona-maatregelen. Misschien wil je er graag weer op uit, of misschien blijf je liever zoveel mogelijk thuis. Wat je keus ook is, houd rekening met de richtlijnen en met anderen. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

Eindelijk: statiegeld op kleine petflesjes!

Milieuorganisaties beschouwen het als een historische overwinning: per 1 juli 2021 komt er eindelijk statiegeld op kleine plastic flesjes. Een jaar later volgt ook statiegeld op blikjes, als de sector het zwerfvuil niet met minimaal 70% weet terug te dringen. Afgelopen jaren nam de hoeveelheid zwerfvuil alleen maar verder toe.
Staatssecretaris van Veldhoven complimenteerde alle vrijwillige afvalrapers met hun inzet, die het onderwerp hoog op de politieke agenda hield. Intussen spreekt Recycling Netwerk zijn zorgen uit over de impact van corona op het terugdringen van plastic.
 

Inspiratie voor thuisblijvers

Hoewel de corona-maatregelen versoepeld zijn, blijft het advies om afstand te houden en drukte te mijden. We geven nog wat inspirerende ideeën voor in en om je huis!

Power to the Crowd

Ook met statiegeld in het vooruitzicht blijft het heel hard nodig: in je eigen omgeving zwerfvuil opruimen. Blijf je meedoen?
De zeilschepen van Fairtransport vervoeren vracht duurzaam over zee. Als nudger krijg je 10% korting in de webshop (code Nudge).
Ook leuk als cadeau: de Lekker-Thuis-Box en de Ready To Work-Box van ZustainaBox. Vol mooie producten van Vrienden van Nudge. 

Inspiratie

Groendakcoach legt groene daken aan én ontwikkelde de tuintrap: een innovatieve multifunctionele biodiverse regenton.
Op zoek naar een Tiny House of een unit in je tuin? De EdenShelter is gebouwd van duurzame materialen en wordt kant-en-klaar geleverd.
Pre-order nu met korting een unieke loop.a life Cotton2cotton gebreide trui: met 100% circulaire productie van lokale afgedankte kleding!

Agenda

 
20 mei World Bee Day: heb jij je bloemzaad al gezaaid?
21 mei Dus wat gaan wij doen? Online festival met workshops, lezingen en veel inspiratie
22 mei Internationale Dag van de Biodiversiteit: ga een rondje stoepkrijten en leer de wilde planten in je eigen straat kennen!
23-25 mei The Story of Plastic: online screening en paneldiscussie met experts (georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Recycling Netwerk)
9 juni It's The Food My Friend: Naar een klimaatneutrale landbouw in 2050 (Rode Hoed, online)
20-28 juni  Duurzame Week: green up your life! (Als het niet live kan, dan online)
 


En verder

  • We zijn superblij met de enorme respons vanuit de Nudge-community op onze vraag om steun. Er is inmiddels ruim 10.000 euro gedoneerd. Dank jullie wel!
     
  • De Nationale Zaaidag was een groot succes: 1000 winkels en huishoudens hebben zaad uitgedeeld om 120.000 m2 bijvriendelijk mee te vergroenen! En de Voedselbanken vonden allerlei creatieve oplossingen om op afstand het zaad te delen.
     
  • By The Ocean We Unite heeft vacatures voor financiële administratie en een contentmanager. Interesse om ze als vrijwilliger te ondersteunen?
     
  • Wist je dat Earth Overshoot Day in Nederland dit jaar al op 3 mei viel? The Global Footprint Network maakte een overzicht van de voetafdrukken per land.

Hartelijke groeten,
Emma Kemp

emma@nudge.nl
Baden Powellweg 281
1069 LH Amsterdam
kvk 51351935
nudge_social-button_twitter.png

Twitter

a542f7ff-6e3c-45a0-8870-4d85c7dd2112.png

Instagram

nudge_social-button_facebook.png

Facebook

nudge_social-button_pinterest.png

Pinterest

nudge_social-button_linkedin.png

LinkedIn

nudge_social-button_email.png

Doorsturen

Copyright © 2020 Nudge, Alle rechten voorbehouden.
Via deze maandelijkse Update blijf je op de hoogte van onze projecten en duurzame initiatieven. Je ontvangt de Nudge Update omdat je stip hebt gezet op Nudge.nl. Door je af te melden ontvang je geen maandelijkse mail meer.