Copy
"VERSTERK JE GEMEENSCHAP"
Bezield Verband Utrecht
Vooraankondiging landelijke werkdag “Versterk je Gemeenschap”
Plaats: Bergkerk, Amersfoort
Datum: zaterdag 15 maart van 10.00 – 15.00 uur.


Hierbij nodigen we je van harte uit voor de volgende landelijke bijeenkomst georganiseerd door Bezield Verband en het Professorenmanifest. Op deze “werkdag” gaan we samen aan de slag met de vraag “hoe kunnen we onze plaatselijke gemeenschap inhoudelijk zo sterk mogelijk maken en verder ontwikkelen?”

We gaan uit van de positieve aspecten van de gemeenschap: waar ben je goed in, waarin ligt je innerlijke kracht, wat heb je in de afgelopen jaren verworven aan kostbare activiteiten en verbondenheid die je verder zou kunnen ontwikkelen en versterken?

We maken die dag gebruik van een internationale aanpak die aangepast is aan de Nederlandse situatie door Jan Hendriks, praktisch theoloog, die jaren verbonden is geweest aan de Vrije Universiteit. Jan heeft via allerlei onderzoek en trainingen veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van lokale geloofsgemeenschappen. De methodiek van Waarderende Gemeenteopbouw gaat er van uit dat vertrouwen in de eigen kracht van gemeenschappen een vruchtbare bodem is voor de zelfstandige ontwikkeling naar de toekomst.

Voor ons als Bezield Verband en initiatiefnemers van het Professorenmanifest is het duidelijk dat we zowel kerkjuridisch als anderszins weinig kunnen uitrichten tegen opheffing en kerksluiting als de gemeenschap zelf niet gefundeerd is in een sterke  innerlijke gemeenschapsbeleving. Anders lijkt het of we werken vanuit een lege huls.

De bijeenkomst is bestemd voor leden van plaatselijke geloofsgemeenschappen die bedreigd wordt door bisdommelijke maatregelen. Maar ook voor degenen die het gevoel hebben dat men voorlopig nog veilig verder kan.

Begin februari sturen we een definitieve uitnodiging met opzet, agenda en opgavemogelijkheid.
Zet de datum van 15 maart vast in uw agenda.

Graag tot dan,
namens de initiatiefnemers van het professorenmanifest en de kernleden van Bezield Verband Utrecht,

Ad de Groot en Gerard Zuidberg
 
 
Copyright © 2014 Bezield Verband Utrecht, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp