Copy
Overlijdensbericht Gerard Zuidberg
Bezield Verband Utrecht

In memoriam Gerard Zuidberg

Gerard, oprichter, bezielend boegbeeld en onvermoeibaar voortrekker van Bezield Verband Utrecht, is niet meer onder ons.

In de avond/nacht na onze landelijke bijeenkomst van 2 juni 2018 is Gerard  overleden. 
Hieronder treft u de tekst van de rouwkaart aan:

                 Gerard Aloysius Zuidberg
* Zwolle, 30 juni 1936   † Leersum, 2 juni 2018

                       Hij was ons zo lief.
 

Gerard heeft zijn leven voltooid op de plek waar hij zo graag was, de tuin in Leersum.
Hij stierf met het zicht op zijn tuin, omgeven door de pracht van bloemen en vogels.
We hebben Gerard daar ook opgebaard.
Veel mensen hebben hier de afgelopen weken afscheid van hem genomen.
De komende dagen hebben we hier liever geen bezoek.

De afscheidsdienst zal plaatshebben op vrijdag 8 juni om 11.00 uur in de kerk van Sint Maarten, Nachtegaalstraat 40 in Maartensdijk. Van daaruit wandelen we naar de begraafplaats, waar we hem achter moeten laten. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in het kerkcentrum.

Marie – José
Liesbeth en Gerard
Fam. Zuidberg
Fam. Janssen

Parkeren van uw auto:
Bij de kerk is er helaas geringe parkeergelegenheid. Gelieve uw auto te parkeren op het terrein van voetbalclub SVM aan de Dierenriem te Maartensdijk. Daarvandaan is het goed te lopen naar de kerk.

Op onze website is een pagina met in memoriam geopend:
 http://www.bezieldverbandutrecht.nl/index.php/gerard

Gerard was van de bijeenkomst op 2 juni j.l. de initiatiefnemer, voorbereider en organisator. Drie weken geleden werd het duidelijk dat hij niet meer aanwezig zou kunnen zijn. Annemiek Schrijver trok de parallel met Mozes die na alle voorbereiding uiteindelijk het beloofde land zelf niet meer mocht binnengaan.
Gerard schreef ons vanaf zijn ziekbed de volgende afscheidswoorden:
“Zoals meerderen al weten, moet ik mij vandaag afmelden – wegens een ziekte die me niet lang meer te leven geeft. Helaas!  Wat was ik er weer, en met groot plezier, bij geweest.
Bezield Verband is mij bijzonder dierbaar geworden. We hebben, samen met Ad als bezielende aanjager, de kring nog groter gemaakt en met zovelen uit het hele land, spannende en verrassende bijeenkomsten beleefd, elkaar op kritieke momenten kunnen bijstaan, soms met veel pijn de scherven van een wanbeleid opruimen, en vooral telkens weer kunnen zoeken naar bemoediging, inspiratie om door te gaan op een weg waarin we zo van harte willen blijven geloven.
Ik wil jullie bedanken voor de hartelijke verbondenheid, vertrouwen in elkaars kracht en vooral geloof in een vriendelijke, hartverwarmende kerk, de kerk van de toekomst.”


We zijn op 2 juni nog even in gedachten en gebed bij hem geweest. Aan het eind van de middag hebben we hem namens alle aanwezigen een bericht gestuurd met o.a.
 “Je hebt ons in het verleden steeds geïnspireerd om vol vertrouwen en hoop door te gaan. We hebben daaraan gehoor gegeven! Je inspireert ons nog steeds en zal dat –hoe dan ook- in de toekomst blijven doen! Goede reis en vaar wel!

Het verslag van de bijeenkomst van 2 juni kunt u vinden op de website

 http://www.bezieldverbandutrecht.nl/index.php/overzicht-bijeenkomsten
 

 

Copyright © 2018 Bezield Verband Utrecht, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp